De NVJ, dé organisatie voor pers & persvrijheid! Ook voor jou?

4 years ago
  • Html
  • Text
De NVJ, dé organisatie voor pers & persvrijheid! Ook voor jou?
Email in je browser lezen

De NVJ, dé organisatie voor pers & persvrijheid!
Ook voor jou?

Overal ter wereld zorgen journalisten en media ervoor dat hun publiek toegang hebben tot betrouwbaar en onafhankelijk nieuws. Dat moet vooral zo blijven. Daarom heeft de NVJ het Festival van het Woord op 2 mei (mede)georganiseerd. Wij zijn dé organisatie voor pers & persvrijheid! Ook voor jou!
“Persvrijheid is vanzelfsprekend als je het hebt en een ramp als het je ontbreekt”Eberhard van der Laan, Festival van het Vrije Woord, 2 mei 2015 – De Balie Amsterdam

‘Vrijheid vieren en koesteren’

Toen NVJ-secretaris Thomas Bruning contact legde met de Deense cartoonist Kurt Westergaard om hem uit te nodigen voor het Festival van het Vrije Woord, kon hij niet voorzien dat enkele maanden later de aanslag op Charlie Hebdo zou worden gepleegd.
‘Juist nu moeten we de vrijheid vieren en koesteren en leren van mensen zoals Westergaard, dat we blijven strijden voor persvrijheid’ – Thomas Bruning.
 
Foto's: Jan Boeve

De NVJ komt op voor jouw belangen!

Met goede cao’s, redactiestatuten, verzekeringen, auteursrechttoeslagen en juridische bijstand biedt de NVJ journalisten de mogelijkheid vrijuit te spreken, schrijven en fotograferen.  

Als lid van de NVJ profiteer je onder andere van de volgende voordelen:
- Juridisch advies en rechtsbijstand
- NVJ Perskaart (na ballotage)
- Goede arbeidsvoorwaarden
- Zelfstandigen- en tariefadvies
- 30-50% korting op cursussen van de NVJ Academy
- Villamedia Magazine
Word ook lid, net als 7.500 andere professionals in de media! De kosten van het lidmaatschap zijn fiscaal aftrekbaar! Wanneer je nu lid wordt zijn de eerste 3 maanden gratis. Bovendien ontvang je het nieuwste Zilveren Cameraboek.
Word NU lid, de eerste 3 maanden zijn gratis! »

Daarom ben ik NVJ-lid!
Judith Spiegel, freelance journalist

Judith Spiegel werd samen met haar man twee jaar geleden ontvoerd in Jemen.
‘Als er iets gebeurt, ben je als freelancer vogelvrij. Dan is het fijn om een organisatie als de NVJ achter je te hebben staan, die de boel coördineert en contacten onderhoudt. Dat realiseer je je niet als je lid wordt. Ik zou alle opdrachtgevers willen oproepen hun freelancers aan te sporen lid te worden.’
NVJ
@nvj
nvj.nl
NVJ
vereniging@nvj.nl
Copyright © 2015 NVJ, Alle rechten voorbehouden
De Nederlandse Vereniging van Journalisten komt op voor de belangen van degenen die journalistiek beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters en mediaprofessionals. 
uitschrijven    email aanpassen 

Share this newsletter on

Related newsletters

Villamedia.nl

Categories: Media
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019