Wandelen langs een bergrivier | Schattige eikelmuizen | Heeft een ringslang giftanden?
VOGELFANS OPGELET

VOGELFANS OPGELET

Het nieuwe nummer van het Roots Vogelmagazine is verkrijgbaar. Bestel het snel.
Roots
Nieuwe wandelroute
KLAUTEREN LANGS KLATERGOUD

Langs de Ninglinspo, de enige bergrivier in België, struin je tijdens een avontuurlijke tocht langs watervalletjes en stroomversnellingen. Roots stippelde er een wandelroute uit, te vinden in het nieuwe septembernummer.
Foto: Waterval bij de Ninglinspo / Bob Luijks

Roots
Vogelnieuws
OEHOE ONTDEKT SALLANDSE HEUVELRUG ALS BROEDPLEK

De oehoe breidt zijn leefgebied verder uit in Nederland. Dit voorjaar heeft voor het eerst een oehoepaartje succesvol gebroed op de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Natuurmonumenten laat weten dat er twee oehoe-uiltjes uit het ei zijn gekropen.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Waar of niet waar?
HEEFT DE RINGSLANG GIFTANDEN?

Een mooie vraag voor een natuurquiz of een scheurkalender. Heeft de ringslang ook giftanden? Bioloog en natuurboekenschrijver Geert-Jan Roebers, die ook de nieuwe Roots Scheurkalender heeft gemaakt, geeft antwoord.
Foto: ringslang / iStock

Roots
Natuurbeleving
FESTIJN VOL MET VLEERMUIZEN

Vleermuizen leiden overdag een verborgen bestaan in kelders en onder dakpannen. Pas als de nacht valt, gaan ze op pad. Tijdens de Nacht van de Vleermuis, van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus, kun je veel soorten zien en horen tijdens speciale excursies.
Foto: vleermuis in actie / Christian Biemans

Roots-promotie
'SOMS KOMT HET AAN OP 1 SECONDE'

Canon-fotograaf Glenn Blanker trekt graag in alle vroegte de natuur in. Voor rust en inspiratie, maar ook om dieren te fotograferen: ‘Ik wacht altijd op dat ene bijzondere moment. Een betrouwbare camera met razendsnelle autofocus is dan onmisbaar.’
Foto: Glenn Blanker

Roots
Roots
Natuurkennis
GEMASKERDE FRUITDIEF

Met zijn boevenmasker, grote oren en lange pluimstaart oogt de eikelmuis schattig. Hij komt helaas alleen nog voor in Zuid-Limburg – en enkele jaren geleden leek het erop dat de soort ook daar zou verdwijnen. Inmiddels vergaat het deze kleine, ietwat mysterieuze muizenfamilie steeds beter...
Foto: Eikelmuis / Edwin Giesbers

Roots
Roots-promotie
HERFSTWANDELEN IN DE OOSTENRIJKSE ALPEN

De laagstaande zon hult de Alpen in een schitterende kleurenpracht en houdt de temperaturen aangenaam, de bomen komen langzaam in herftsttooi te staan. Het najaar is een prachtige periode om de Oostenrijkse Alpen te verkennen.
Foto: Andi-Frank

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer