ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-09-2022
De ongelooflijke cijfers van Mohammed Kudus dit seizoen

Mohammed Kudus is on fire. De laatste weken wordt hij door Ajax-trainer Alfred Schreuder in de spits gezet, als een soort valse nummer negen. Dat gaat ten koste van Brian Brobbey, die deze zomer met veel bombarie werd teruggekocht van RB Leipzig. Maar het Kudus-experiment van Schreuder blijkt te werken: de cijfers van de 22-jarige Ghanees zijn zéker om over naar huis te schrijven. Lang verhaal kort: hij scoorde dit seizoen in negen wedstrijden vaker (zes keer) dan in de twee seizoenen - in totaal 42 wedstrijden - hiervoor (vijf goals).


lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Bnei Sakhnin is de grootste Arabische club in Israël"

Afgelopen winter verruilde Fabian Sporkslede de Georgische competitie voor die van Israël. Met Bnei Sakhnin FC dong hij voor het eerst sinds jaren een plekje in de play-offs af en na vier wedstrijden in de huidige jaargang is de club terug te vinden op plek vier. De nu 29-jarige rechtsback is weer bijna fit na een knieblessure en hoopt na de interlandbreak weer te vlammen. "Technisch vind ik het niveau hier goed."

lees verder
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.

lees verder
Messi laat zien dat hij het dit seizoen wél kan bij PSG

Voor degene die aan Lionel Messi zijn gaan twijfelen na zijn transfer naar Paris Saint-Germain: stop daarmee! De 35-jarige vedette laat dit seizoen zien dat hij nog niks is verleerd. Met vijf goals en acht assists in tien wedstrijden doet hij gewoon nog mee op het topniveau, hand in hand met Neymar en Kylian Mbappé. Messi bewijst sowieso nog topfit te zijn: alleen PSG-keeper Gianluigi Donnarumma maakte tot nu toe meer minuten (900 om 884).

lees verder
Interview Milan van Ewijk, sc Heerenveen-rechtsback: "Met tatoeages op mijn benen heb ik niet zoveel"

Milan van Ewijk was achttien jaar toen hij bij Tattoo Bob in Rotterdam zijn eerste tatoeage liet zetten. Sindsdien is het lichaam van de 21-jarige verdediger van sc Heerenveen uitgegroeid tot een levend kunstwerk. "Alles heeft een betekenis."

lees verder
Dit is het gestoorde programma van PSV tot aan het WK

PSV-fans kunnen hun geluk niet op de komende tijd. Hun club speelt vanaf 1 oktober tot en met 12 november (een periode van 43 dagen) liefst twaalf wedstrijden. En nog mooier: er zitten een hoop topwedstrijden tussen. Om te beginnen met Cambuur Leeuwarden - PSV en vlak voor het WK nog PSV - AZ, op 12 november. Zes dagen eerder staat ook de topper tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena op het programma. Hier alles wat je moet weten over dat gestoorde programma van PSV.

lees verder
Interview Jens Toornstra: "Ik wilde altijd Dennis Bergkamp zijn"

Zonder idolen geen jongensdromen. Dat geldt ook voor Jens Toornstra. Al vond de 33-jarige middenvelder het niet makkelijk om zijn inspiratiebronnen op te sommen. Maar de zomeraanwinst van FC Utrecht kwam toch tot een interessant rijtje namen. "Als ik met leeftijdsgenoten ging voetballen, wilde ik Dennis Bergkamp zijn."

lees verder
Deze uitblinkers van de seizoenstart in de Eerste Divisie moet je in de gaten houden

Elk seizoen staan er weer nieuwe namen op in de Keuken Kampioen Divisie. Vlak voor de zevende speelronde maakt ELF Voetbal de balans op. Welke doorbrekende talenten moet je dit seizoen echt in de gaten gaan houden?

lees verder
Luxeprobleem in de spits bij Feyenoord: Santiago Giménez of Danilo?

In De Kuip hoeven ze tot dusver niet te klagen over een gebrek aan doelpunten. Het vertrek van Cyriel Dessers is inmiddels vergeten, want de nieuwe Feyenoord-spitsen scoren er op los. Het levert Arne Slot een duivels dilemma op.

lees verder