ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-09-2022
De onrustige tijd van Mohamed Ihattaren bij Ajax

Toen Ajax zich een dik half jaar geleden verzekerde van de diensten van Mohamed Ihattaren waren de fans van de Amsterdammers erg blij en tegelijkertijd benieuwd of hij zijn pure klasse ook in de hoofdstad kon laten zien. Dat deed hij bij vlagen, maar veel vaker kwam hij negatief in de aandacht. 


lees verder
Samenvatting Engeland - Duitsland (3-3)

In de Nations League stond er maandag met Engeland - Duitsland een heerlijke kraker op het programma. Beide ploegen maakten er een waar spektakelstuk van. Engeland leek er na een 0-2 achterstand zelfs nog vandoor de gaan met de overwinning, maar vlak voor tijd zorgde Kai Havertz voor de 3-3 eindstand.

lees verder
Dit zijn de conclusies van Van Gaal na de interlandperiode

Voor het Nederlands elftal zit de interlandperiode er weer op en dus reizen de spelers weer af naar hun clubs. Het geeft Louis van Gaal tijd tot nadenken en hij zal aan deze periode belangrijke conclusies kunnen verbinden. Nu het WK in Qatar dichterbij komt, lijkt dat voor sommige spelers grote gevolgen te hebben.

lees verder
Deze 5 debuterende toptalenten in de Nations League A moet je in de gaten houden

Met het oog op het WK kiezen veel Europese landen voor een vaste kern. Toch laten de toplanden ook deze periode weer een aantal nieuwe talenten debuteren. Deze toptalenten debuteerden deze week in de Nations League.

lees verder
Dit zijn de keuzes die gemaakt moeten worden in de angstaanjagende voorhoede van Brazilië

Over de favorietenrol tijdens het WK in Brazilië, kan gedubd worden. Over wie de beste voorhoede heeft, bestaat geen twijfel. Brazilië beschikt op dit moment over de beste aanvallers van de wereld. Dit zijn de spelers waaruit bondscoach Tite drie basisspelers moet gaan kiezen.

lees verder
Interview Sepp van den Berg: "Bundesliga had mijn voorkeur en Schalke is in alles een volksclub"

België vrijdag om 18.30 uur in Leuven. En Roemenië dinsdag om 17.00 uur in Cluj. De twee tegenstanders waartegen Jong Oranje komende week oefent in aanloop naar het EK van komende zomer. Sepp van den Berg is voor de eerste keer als speler van Schalke 04 van de partij. "Met de nationale jeugdteams kennen we dit seizoen weinig groepsmomenten. Elke gelegenheid, die vanwege de internationale kalender mogelijk is, moeten we zo optimaal mogelijk aanpakken."

lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."

lees verder
Prince Aning kiest voor nieuwe start bij Borussia Dortmund: "Ik speelde ineens met Marco Reus en Donyell Malen"

Ajax 1 leek de locatie van bestemming voor de achttienjarige linkervleugelverdediger Prince Aning. De Amsterdammer speelde liefst tien jaar in de jeugd van de club, voordat hij, redelijk onverwacht, afgelopen zomer de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Het plan van onze oosterburen sprak hem meer aan. Wat dat plan mag zijn, houdt hij liever voor zichzelf, maar hij heeft absoluut geen spijt van de keuze. "Bij Dortmund kan ik me beter ontwikkelen."

lees verder
Interview Youri Loen: "Genieten werd mijn nieuwe motto"

Youri Loen (31) keerde deze zomer na een ‘lange vakantie’ terug in zijn geboorteplaats Nijmegen. ELF Voetbal besloot de middenvelder op te zoeken in één van zijn favoriete lunchrooms. De voetballer is na een kort avontuur in Malta clubloos en promoot zichzelf via LinkedIn. Onder het genot van een vers gemaakte limonade vertelt hij over een club zonder regels en trainingen zonder gedachten.

lees verder