ONLINE VERSIE
De Meerpaal
De Meerpaal

Beste cursist,

De Meerpaal Academie brengt kunst en cultuur weer heel dichtbij. Van 6 tot en met 11 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Neem familie of vrienden mee om vrijblijvend een kijkje te nemen bij onze lessen. Bij sommige lessen mogen ze ook gelijk meedoen! Laat je creativiteit de vrije loop en beleef plezier met muziek, dans, theater en beeldende vormgeving. Van groepslessen, tot privéles en van kennismakingscursussen tot lesabonnementen waarbij je meerdere lessen kunt volgen voor een vast tarief; er is komend seizoen weer van alles mogelijk.

Zien we je volgende week?

Hartelijke groet,

Margrit Vos
Manager Meerpaal Academie.

Popschool Speeddate

Op woensdag 8 september, tijdens de Open Lesweek van De Meerpaal Academie kun je tussen 16.00 en 17.00 uur kennismaken met de docenten en werkwijze van de Popschool tijdens een speeddate in de popstudio van de Meerpaal. Samenspelen in een band. Dat is het doel waarmee veel leerlingen op muziekles zitten. Het is enorm inspirerend om de energie van livemuziek op een podium te delen met je medemuzikanten. De speeddate is laagdrempelig ingericht en interessant voor muzikanten van alle denkbare niveaus. Je kunt je instrument meenemen en samen met de bandcoach en andere aanwezigen een jamsessie te starten. Wil je eerst even de kat uit de boom kijken? Dat mag natuurlijk ook.

> Kijk hier voor meer info

Multi tracking

Voor iedereen die wil weten hoe je op een professionele manier muziekopnames kunt maken, starten Jeroen Koornstra en Mark Dekkers vanaf dinsdag 21 september de nieuwe cursus Multi-tracking in Logix Pro X bij De Meerpaal Academie. Multi-tracking wil zeggen, het met meerdere sporen tegelijk opnemen van bandjes of ensembles. Zo is het mogelijk om goed te mixen en daar is tijdens de cursus volop aandacht voor. In de eerste lessen staat het goed plaatsen en opnemen met verschillende microfoons centraal en in de tweede helft vertelt Jeroen Koornstra over de ins en outs van het editen en mixen van je opnames. Logic Pro X is de ‘grote broer’ van het populaire en gratis programma GarageBand. Het zelf aanschaffen van een Logic licentie of dure microfoons is voor deze cursus dan ook niet nodig. Je kunt de lessen gebruiken om je te oriënteren op Logic of om aan je vaardigheden in GarageBand te werken.

> Meer info over de cursus

As it is...

Op zondag 10 oktober 2021 speelt de volwassenenproductiegroep van Theaterschool KARAKTER de voorstelling ‘As It Is’. Een verhaal over een dirigent die terugkeert naar zijn geboortedorp, een dorp ver afgeschermd van de buitenwereld. De artistieke man brengt veel tumult in het conservatieve dorp en wordt gevraagd om het dorpskoor te dirigeren. De leerlingen zijn weer hard aan het repeteren voor deze voorstelling en hebben er ontzettend veel zin in! Ben jij erbij?

G-Art schenkt schilderijen aan De Meerpaal

Sinds enkele jaren werkt De Meerpaal met haar Dag Atelier nauw samen met G-Art, een organisatie die zich bezighoudt met de promotie, verkoop en uitleen van G-Kunst. Deze kunst is gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke en/of psychische beperking. Van 2 tot en met 12 september is de expositie van de G-stars te zien op het binnenplein van De Meerpaal. Na twee weken krijgen de schilderijen een permanente plek in de gangen en kantoren van De Meerpaal. We zijn trots dat we het werk van deze talenten een prominente plek mogen geven. Kunst kent geen grenzen en deze werken verdienen het om gezien te worden.

> Lees meer

Jamsessies in De Meerpaal

Na een jaar met veel te weinig livemuziek gaan de jamsessies in De Meerpaal weer van start. Vanaf 16 september staan iedere 3e donderdag van de maand de instrumenten klaar in het Grand Café. De eerste jamsessie van het seizoen wordt geopend door de band Flashback. De avond start om 20.15 uur en Angelique Vlieger is zoals altijd de gastvrouw die de jamsessie in goede banen leidt. Er mogen 30 mensen tegelijk in het Grand Café aanwezig zijn, dus let op: vol is vol!

> Meer info of aanmelden

Sinter-songwriters gezocht!

Ben jij singer-songwriter? Op vrijdagavond 8 oktober organiseert De Meerpaal de jaarlijkse singer-songwriter wedstrijd. Onder toeziend oog van enthousiast publiek worden de deelnemers beoordeeld door een vakkundige jury. Welke muzikant mag zich een jaar lang beste singer-songwriter van de gemeente Dronten noemen? Eerdere winnaars waren Robin Bentum en het duo J2. Voor deelname geldt geen minimum of maximumleeftijd. Het is de bedoeling dat je eigen repertoire zingt, dus geen covers. In principe begeleid je jezelf maar duo’s zijn ook welkom. Om je aan te melden stuur je een mail naar popschool@meerpaal.nl en meld je aan als deelnemer voor de singer-songwriter wedstrijd. Deadline voor aanmelding is maandag 27 september.

Minicursus acteren

Houd jij van toneelspelen? Kruip jij graag in de huid van een ander? En houd jij van improviseren? Dan is deze mini acteercursus echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren de oudere groepen niet alleen acteren en improviseren maar wordt ook ingegaan op het innemen van je positie op het toneel en het gebruik van emoties. Aan het einde van de cursus vindt er een eindpresentatie plaats. De minicursus bestaat uit 4 lessen en start vanaf maandag 20 september.

> lees meer

Nationale Sportweek

Van 17 tot en met 26 september 2021 vindt weer de jaarlijkse en landelijke Nationale Sportweek plaats. Tijdens de Nationale Sportweek openen beweegaanbieders hun deuren om zoveel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. Ook De Meerpaal doet mee aan deze actieve week en zet haar deuren open voor alle beweeg- en sportcursussen voor alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan onze danslessen, maar ook Kinderyoga, Stoelgym en Body & Balance. Er is weer volop (sport)keuze!

> Bekijk hier het volledige programma

Dance Gathering Flevoland 2021

Dans mee met Dance Gathering Flevoland! Op deze jaarlijkse dag kan je als kind of jongere toffe dansworkshops volgen van top-dansdocenten uit het hele land. Daarnaast geniet je van een lekkere lunch en zijn er mogelijkheden om de danswedstrijd mee te doen of lekker te kijken. Dance Gathering is op zondag 26 september van 10.00 tot 17.00 uur in de Kubus en Theater Agora in Lelystad. De bijdrage voor deze dag is 10 euro.

> lees meer

Francine Krijgsman exposeert in De Meerpaal

Van 13 september tot en met 4 november is de expositie van Francine Krijsman te zien in De Meerpaal. Meer dan twintig jaar geleden begon ze als cursist bij Monique Hanekamp bij het toenmalige CKV in Dronten. Door de opgedane kennis van technieken en materialen heeft ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ze is altijd blijven schilderen en inmiddels heeft ze meerdere prijzen gewonnen. De expositie is te zien op het binnenplein in De Meerpaal.

Warm aanbevolen
za 18 sep Entertainment / Familie / Jeugd / Show
  Dolfje Weerwolfje
 
  14:30 uur | Grote Zaal | v.a. € 19,50
za 25 sep Entertainment / Musical / Show
  The Rocky Horror Show
 
  20:15 uur | Grote Zaal | v.a. € 37,50
za 2 okt Familie / Jeugd / Musical / Show
  nijntje de musical
 
  13:30 uur | Grote Zaal | v.a. € 16,50
wo 6 okt Cabaret
  Fabian Franciscus
 
  20:15 uur | Grote Zaal | v.a. € 19,00
zo 10 okt Familie / Musical / Show
  Theaterschool KARAKTER (Volwassenen)
 
  14:00 uur | Grote Zaal | v.a. € 13,00
vr 15 okt Cabaret
  Steven Brunswijk
 
  20:30 uur | Kleine Zaal | v.a. € 19,00
za 16 okt Familie / Jeugd
  André het Astronautje (4+)
 
  15:00 uur | Kleine Zaal | v.a. € 10,00
zo 17 okt Muziek
  Bertolf
 
  15:00 uur | Grote Zaal | v.a. € 19,00
De Meerpaal
De Rede 80, Dronten
0321 388 777 info@meerpaal.nl

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©