Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 14 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Afschaffing inkeerregeling per 1 januari 2018
In een brief aan de Tweede Kamer meldt staatssecretaris Eric Wiebes dat hij van plan is om zijn voorstel tot afschaffing van de inkeerregeling op te nemen in het pakket Belastingplan 2018.
Lees meer
 
 
EC daagt België voor aan accountants opgelegde beperkingen
De Europese Commissie gaat België voor het Hof van Justitie van de EU dagen om de strenge beperkingen op te heffen op de diensten die een accountant kan aanbieden. De Belgische wetgeving staat niet toe dat een accountant diensten als makelaar of verzekeringstussenpersoon verstrekt of financiële activiteiten verricht.
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine. =>

 
Alfa breidt verder uit
Met ingang van 1 november 2017 telt Alfa Accountants en Adviseurs 33 vestigingen. Het accountantskantoor neemt het in Amersfoort gevestigde EQUITY Accountants & Adviseurs over.
Lees meer
 
 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
 
Bijna derde corporaties heeft deadline verantwoordingsinformatie niet gehaald
Meer dan 100 van de 350 woningcorporaties is het niet gelukt de verantwoordingsinformatie en WOZ-waarden vóór de deadline van 1 juli 2017 naar de Autoriteit woningcorporaties (Aw) te sturen. De meeste corporaties die uitstel vroegen, deden dit omdat hun accountant de jaarrekening niet op tijd goedkeurde. Dat meldt Aedes, de vereniging van woningcorporaties.
Lees meer
 
 
‘Conclusie onderzoek naar oud-burgemeester Verver van Schiedam niet onzorgvuldig’
De conclusie van onderzoeks- en adviesbureau BING dat oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam zich schuldig maakte aan belangenverstrengeling, machtsmisbruik en een angstcultuur, was niet onzorgvuldig. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland onlangs besloten.
Lees meer
 
 
RJ adviseert IASB voorgestelde wijzigingen IFRS 8 niet door te zetten
De Raad voor de Jaarverslaglegging heeft gereageerd op de Exposure Draft ED/2017/2: ‘Improvements to IFRS 8 Operating Segments’. De Raad adviseert de International Accounting Standards Board (IASB) de voorgestelde wijzigingen in IFRS 8 and IAS 34 niet uit te voeren.
Lees meer
 
 
PwC: EK vrouwenvoetbal levert Nederland 44 miljoen euro op
Gastland Nederland kan tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal 43,9 miljoen euro aan extra bestedingen verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor PwC.
Lees meer
 
 
Capsearch levert nieuwe standaard voor kredietverstrekking aan het MKB
Capsearch zet de financieringsmarkt voor het MKB op scherp. Door financiële expertise te combineren met gebruiksvriendelijke software die vraag en aanbod op één platform samenbrengt, standaardiseert de Nederlandse FinTech-startup het proces van financieringsaanvragen.
Lees meer
 
 
NBA publiceert aangepaste teksten en vertalingen
De NBA heeft enkele aangepaste Nederlandse en Engelstalige opdrachtbevestigingen, assurance rapporten, voorbeeldbrieven en controleverklaringen gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Kortingspercentage fosfaatrechten 8,3%
Staatsecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft het kortingspercentage vastgesteld waarmee vanaf volgend jaar de toedeling van het aantal fosfaatrechten aan melkveehouders wordt berekend. Niet-grondgebonden melkveehouders zullen 8,3% worden gekort op de hoeveelheid toegekende fosfaatrechten, ten opzichte van het aantal gehouden koeien op 2 juli 2015. Dat schrijft Staatssecretaris Martijn van Dam schrijft in een […]
Lees meer
 
 
ACM onderzoekt mogelijk kartel in bunkersector
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar verboden prijsafspraken in de bunkersector, aangezien er sprake zou zijn van een mogelijk kartel. Het gaat om ondernemingen in de driehoek tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.
Lees meer
 
 
du ROI Accountants lid van SRA
du ROI Accountants, Belastingadviseurs & IT-Auditors, met vestigingen in Maastricht, Beek, Heerlen en ’s Hertogenbosch, is onlangs lid geworden van de SRA.
Lees meer
 
De opleiding Accountancy-mkb, beter maar ook duurder Contentpartner
Aankomende september is er geen keuze meer: het is niet meer mogelijk om in te stromen in de ‘oude’ theoretische AA-opleiding. Studenten in de samenstelpraktijk die accountant willen worden, kunnen kiezen voor de opleiding Accountancy-mkb. Deze postbacheloropleiding geeft, samen met de praktijkopleiding, recht op het voeren van de titel AA (zonder certificerende bevoegdheid voor de […]
 
IT-based auditing: De opleiding tot digi-auditor (voorlichting) Opleiding
Op 20 juli vindt er een voorlichtingsbijeenkomst plaats over de opleiding tot digi-auditor, de opleiding IT-based auditing. De voorlichting vindt plaats in Utrecht en duurt van 16-18 uur.
 
Actiegerichte managementletters schrijven Opleiding
Hoe schrijf je een ML met overtuigende bevindingen en de juiste toon? Voor wie? Deze training richt zich op de schrijvers van managementletters die willen investeren in een kwaliteitsverbetering van deze communicatie richting klant. Resultaat Na deze training ben je in staat om managementletters te schrijven die logisch zijn opgebouwd, waarin de goed onderbouwde adviezen […]
 
Assistent – accountant (senior) of pas afgestudeerd AA – accountant – Beverwijj Vacature
Het is tijd voor een echt goede privé – werk balans. ’s Avonds op tijd thuis zijn en in het weekend gewoon doen waar je zin in hebt. Kom werken bij De Hooge Waerder. Kijk op www.dehoogewaerder.nl/werkenbij.
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn