ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-11-2020
De opvallendste momenten van de afgelopen kwalificatieronde

Een tot tranen geroerde speler na een historische uitslag, een complete selectie die op het vliegveld moest overnachten en een genadeloze afstraffing. Deze kwalificatieronde had het allemaal.


Lees verder
Samenvatting Polen - Nederland

Ondanks de 1-2 zege van het Nederlands elftal in en tegen Polen is de ploeg van Frank de Boer er niet in geslaagd voor de tweede keer op rij de Final Four van de Nations League te bereiken. Italië won met 0-2 van Bosnië en Herzegovina, waardoor La Squadra Azzurra bovenaan eindigt in de poule. 

Lees verder
Interview Roda JC-iconen Senden, Luijpers en Vrede: "Zonder mij doelpunt nooit gemaakt"

De tweede keer de KNVB Beker in handen, bijzondere UEFA Cup-trips en natuurlijk de zege in San Siro tegen AC Milan. Het begin van de Zeroes stond bij Roda JC in het teken van vele hoogtepunten. "Zonder mij had je dat doelpunt nooit gemaakt."

Lees verder
Grote uitslagen in op voorhand gelijkwaardigere interlands

Dinsdagavond legde Spanje Duitsland met 6-0 op de pijnbank in wat op voorhand een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams zou moeten zijn. Een overzicht van interlands tussen teams van hetzelfde kaliber die qua uitslag nogal verrassend waren.

Lees verder
Win het boek: ‘De Golden Boys, het verloren team van Ajax’

Wie herinnert het zich niet dat Ajax in 1995 de Wereldbeker veroverde? Komende maand precies 25 jaar geleden. Onbekend is echter het verhaal dat zich drie jaar later afspeelde.

Lees verder
Tien jaar terug: de vergeten genialiteit van Luis Suarez

De schijnwerpers waren op hem gericht. Luis Alberto Suarez Diaz oftewel: Luis Suarez, zette zijn tanden vandaag de dag tien jaar geleden uit frustratie in de nek van PSV-speler Otman Bakkal, nadat hij op de voet van de Uruguayaan ging staan. Rasmus Lindgren heeft luttele seconden daarvoor een rode prent ontvangen en de topper eindigt uiteindelijk in 0-0. De actie van Suarez is het onderwerp van gesprek, waarvoor de aanvaller uiteindelijk een schorsing van zeven wedstrijden aan zijn broek krijgt. Dat hij tien minuten voor het incident een stukje magie tevoorschijn toverde, is men allang vergeten.

Lees verder
Interview Bergkamp-figurant Nikos Dabizas: "Ik voel geen ongemak als ik de beelden zie"

Het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Newcastle United. Mondiaal gezien als een kunstwerk. Nikos Dabizas figureerde als het zogenaamde slachtoffer bij die prachtige treffer. "Ik denk dat het een paar dagen duurde voordat ik accepteerde wat er gebeurd was en ik het doelpunt vanuit het juiste perspectief kon bekijken. Vanuit de ogen van een bewonderaar. Ieder ander perspectief zou egoïstisch zijn."

Lees verder
Verlenging samenwerkingsovereenkomst SVV Scheveningen en ADO Den Haag Vrouwen

SVV Scheveningen en ADO Den Haag Vrouwen hebben onlangs hun samenwerking verlengd tot 30 juni 2022 door een nieuwe overeenkomst te tekenen. Al sinds 1 juli 2018 is het Sportpark Houtrust het thuis van de jeugdafdeling van ADO Den Haag Vrouwen. Ook het Beloften-team, MO16 en MO17 trainen op Sportpark Houtrust en houden de thuiswedstrijden daar.

Lees verder
Interview NEC-kwartet over unieke jaargang: "Als we het niet wisten, speelden we Youssouf aan"

Dolle taferelen op het veld, een kolderieke bustocht en een spectaculair feest op Kelfkensbos. Op 29 mei 2003 plaatste NEC zich voor de eerste en vooralsnog laatste keer op basis van de eindranglijst voor Europees voetbal. Vier spelers van dat team blikken terug. "Toen ik mijn ogen opende, bleek ik voor de dug-out van RKC Waalwijk te staan juichen."

Lees verder