Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 30 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Klanten willen Den Dekker (88) als accountant en niemand anders
Boer moest hij worden, maar na een bedrijfsongeval met een varken was dat onmogelijk. Nu is Heimen den Dekker (88) uit Werkendam misschien wel de oudste nog actieve accountant van Nederland, schrijft het Reformatorisch Dagblad in een portret.
Lees meer
 
 
Rechter: BDO aansprakelijk voor mislukte belastingconstructie
BDO is in beginsel aansprakelijk voor de schade die een familie,  vertegenwoordigd door vier broers, heeft geleden doordat een fiscale constructie via een Antilliaans fonds bij nader inzien toch geen belastingvoordeel opleverde. Dat heeft de rechter in Rotterdam geoordeeld. Wel heeft de familie deels zelf schuld; in hoeverre daarvan sprake is, moet in het vervolg […]
Lees meer
 
Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Laatste kans: Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Door mee te doen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je voor 30 maart gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Fiscus heeft bewijs belastingontduiking FC Twente
De Belastingdienst kan bewijzen dat oud-bestuurders van voetbalclub FC Twente van plan zijn geweest om de Servische oud-speler Dusan Tadic via diens zaakwaarnemer 1,8 miljoen euro zwart uit te betalen, meldt NRC. De fiscus is van plan om ruim 2 miljoen euro aan naheffingen en boetes van de Enschedese profclub te eisen.
Lees meer
 
 
Ondersteunende echtgenote toch btw-ondernemer
Een echtgenote met eigen zaak die puur ondersteunende werkzaamheden verricht voor haar man en de inhoudelijke kant van het bedrijf overlaat aan deze partner, kan toch worden gezien als zelfstandig ondernemer voor de omzetbelasting. De taakverdeling is niet relevant, vindt de Hoge Raad.
Lees meer
 
Wilt u meer potentiële cliënten trekken naar uw accountants- en/of administratiekantoor? Advertorial

Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor beter te vinden is via Google? In deze whitepaper komen de vijf belangrijkste onderdelen van search engine optimization (seo) aan bod.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper! ==>

 
Potje wedstrijdschaken, voortaan mét btw
Potje schaken, dammen of bridgen in verenigings- of wedstrijdverband. Omdat dit voorheen fiscaal gezien niet ‘sport’ werd gekwalificeerd, werd er geen btw over geheven. Maar als gevolg van een arrest van het Europees Hof van Justitie moeten voortaan ook Nederlandse denksporters omzetbelasting betalen, waarmee naar schatting jaarlijks €1 miljoen aan belastinggeld wordt binnengehaald.
Lees meer
 
 
Advocaat: ex-partners KPMG ten onrechte voor de strafrechter
De advocaat van drie voormalige topaccountants van KPMG vindt dat verdenkingen tegen drie voormalige topaccountants van KPMG niet voor de strafrechter horen te komen, maar hoogstens voor de tuchtrechter. Zij beweert dit tegenover het FD, dat de regiezitting rondom een smeergeldaffaire volgt. 
Lees meer
 
Inkomstenbelasting: fiscale mogelijkheden voor de MKB-praktijk Advertorial

Praktische handvatten en tips nodig voor het opmaken van de aangifte IB voor met name de MKB-praktijk? Heleen Elbert behandelt op 18 april o.a.:
• Fiscale eisen ondernemerschap
• Winst uit onderneming
• Raakvlakken omzetbelasting
• Aftrekposten en aftrekbeperkingen (o.a. zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek, auto van de zaak, werkruimte)
• Resultaat uit overige werkzaamheden en ter beschikkingstellingsregeling

 
Belastingtelefoon zet weer prutsers aan het werk
De telefonische hulplijn van de Belastingdienst krijgt opnieuw een dikke onvoldoende van de Consumentenbond, voor de zesde keer op rij. De fiscale kennis van medewerkers van de BelastingTelefoon, onderzocht rond de jaarwisseling, krijgt een 4,8. Tijdens een herhaalonderzoek in maart ging het iets beter, maar een score van 5,4 is nog ver onder de maat, […]
Lees meer
 
 
Startende ZZP’er steeds jonger
Beginnende zzp’ers zijn steeds jonger. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) meldt dat in 2015 ruim 41 procent van de mensen die als zelfstandige zonder personeel aan de slag ging, jonger was dan 35. In 2008 was dat nog 32 %. Het CBS ontleende zijn gegevens aan de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Fiscale belemmeringen pensioenopbouw zelfstandigen aangepakt
Staatssecretaris Snel van Financiën wil gaan regelen dat er geen fiscale belemmeringen zijn om zelfstandige beroepsbeoefenaren zoals huisartsen tijdens de zwangerschap over hetzelfde inkomen pensioen op te laten bouwen als daarvoor. Dat schrijft Snel in antwoord op Kamervragen van VVD-Kamerleden Van der Linde en Lodders.
Lees meer
 
 
Zelf opgelegd rijverbod auto van de zaak wassen neus
Een zelf opgelegd verbod op privégebruik van de auto van de zaak in een arbeidsovereenkomst volstaat niet om onder de bijtelling uit te komen. Op zo’n verbod moet een reële controle plaatsvinden, vindt de Hoge Raad.
Lees meer
 
 
Mogelijk fout in aanslag Vpb
De definitieve aanslagen vennootschapsbelasting met als datum 24 maart 2018 bevatten mogelijk een fout. Dat laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
 
Als twee honden vechten om een been… gaat de derde beter op de loop
Als twee honden vechten om een been… gaat een verstandige derde er beter vandoor. Dat valt te proeven uit een uitspraak van de Accountantskamer (nummer17/1379Wtra), die een klacht over een accountant/administratieconsulent die zijn neus in het wespennesten van twee ruziënde zakenpartners stak. De Accountantskamer legde hem een berisping op, omdat hij zijn oor te veel […]
Lees meer
 
Hoe verander ik mijn eenmanszaak (of VOF) in een BV? Contentpartner
Veel mensen starten hun ondernemersdroom met de oprichting van een eenmanszaak. Logisch, want een eenmanszaak kan veel fiscale voordelen bieden aan een startende ondernemer. Ook is een eenmanszaak of VOF makkelijker op te richten en ook flexibeler dan een BV. Er komt echter een punt dat het misschien voordeliger (en veiliger) is om de stap […]
 
AVG, gegevens over de grens Contentpartner
Hoe werkt dat nu, het versturen van persoonsgegevens over een landsgrens, al dan niet binnen de EU. Mag dat of niet? Als u een kort en bondig antwoord verwacht, moet ik u helaas teleurstellen. Het versturen van gegevens naar een ander land is wederom een complex verhaal.
 
Branche en Advies kring 2018 Opleiding
Inhoud Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen. […]
 
Training privacy & cyberrisk management, de praktische oplossingen! Opleiding
Iedere organisatie moet op 25 mei 2018 voldoen aan de nieuwe Europese privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat u de privacy (veiligheid) van persoonsgegevens binnen uw organisatie pro-actief moet waarborgen. U zult achteraf ook moeten kunnen aantonen dat u er alles aan gedaan heeft om datalekken van persoonsgegevens te voorkomen. […]
 
Accountant AA Vacature
“Ik kreeg direct een dosis verantwoordelijkheid” aldus Erwin Beldman, senior assistent accountant bij Alfa. Vacature Accountant AA in Naaldwijk Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als Accountant AA en woon je in de regio van Naaldwijk? Dan is deze vacature zeker iets voor jou. Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn