ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-06-2024
De puzzel van Koeman: Wat wordt de basiself van Oranje op het EK in Duitsland?

Vanavond speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de laatste oefenwedstrijd voor het EK in Duitsland komende vrijdag begint. De laatste kans dus voor Koeman om de puntjes op de i te zetten wat betreft formatie en invulling van het elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd alvast een vooruitblik op de vermoede basiself waarmee Oranje zondag aan zal treden tegen Polen.


lees verder
Transferzomer Feyenoord: Brengt Brian Priske nieuw elan bij de Rotterdammers?

Brian Priske is officieel de nieuwe trainer van Feyenoord. Nu de Rotterdammers de opvolger van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot binnen hebben, wordt het tijd om aan de selectie voor volgend seizoen te werken. Tijd voor een vooruitblik op de transferzomer die voor de deur staat.

lees verder
ELF Voetbal nr 6: Missie Oranje: op naar Berlijn, interviews met Virgil, Rafael, Berry en Hélène

De start van het EK 2024 komt steeds dichterbij. Op 14 juni gaat de eerste bal op Duits grondgebied rollen en exact een maand later volgt de finale. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie. ELF Voetbal nummer 6, onze nieuwe editie, kent het EK natuurlijk als thema. Interviews met onder andere Virgil van Dijk, Berry van Aerle, Rafael van der Vaart, Hélène Hendriks, Kees Kist en Dávid Hancko.

lees verder
PSV, Feyenoord en Ajax leveren veel EK-gangers voor andere landen

Meerdere Eredivisie-spelers komen deze zomer natuurlijk voor het Nederlands elftal uit op het Europees kampioenschap. Toch zijn er ook Eredivisie-spelers die voor een ander land uitkomen op het toernooi in Duitsland. Onder meer Kroatië, België en Tsjechië hebben allemaal vertegenwoordigers uit de Eredivisie in hun selectie.

lees verder
Interview NOS-presentatrice Eline de Zeeuw: "Nooit verwacht dat het zo snel zou gebeuren"

In haar jeugdjaren ontwikkelden zich twee dromen in haar hoofd. Ze wilde sportverslaggeefster worden. Of ze wilde nieuwscorrespondent vanuit de Verenigde Staten worden. Na haar stageperiodes twijfelde Eline de Zeeuw niet meer. Haar sporthart klopte harder. Op het komende EK zal ze voor de NOS vanuit de studio de middagwedstrijden voor haar rekening nemen. Daarna is ze te zien en te horen als verslaggeefster bij de Olympische Spelen en treedt ze vanaf 28 augustus op als presentator van de uitzendingen van de Paralympics. "Ik was en ben veruit de grootste voetbalfan van de familie."

lees verder
Oranje, Duitsland en België weer in fraaie tenues naar het EK

Komende vrijdag begint dan eindelijk het Europees kampioenschap in Duitsland. Een maand lang zullen de grootste voetbalnaties van Europa het tegen elkaar opnemen. Dat betekent ook dat we komende tijd weer vaak de shirts van verschillende toplanden voorbij zullen zien komen. Daarom nemen we de shirts van enkele grote landen onder de loep en stellen we vast of het oranje van het Nederlands elftal het mooist is.

lees verder
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."

lees verder
Sadílek niet de eerste voetballer met een opvallende blessure

Michal Sadílek maakte zich op voor het Europees kampioenschap met Tsjechië, maar moest daar om een opvallende reden een streep doorheen zetten. De middenvelder van FC Twente kwam ten val tijdens een fietsrit. De snijwond die dit opleverde, is dusdanig belemmerend dat het toernooi in Duitsland te vroeg komt. Sadílek is zeker niet de eerste speler die op opvallende wijze geblesseerd raakt. Van honden tot wasmachines: zo raakte voetballers ooit eens geblesseerd.

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Waarom de deal tussen Wout Weghorst en FC Twente eigenlijk al rond leek

Rij je na een wedstrijd in De Grolsch Veste bij het stadion weg, dan is het onmogelijk om het bord 'AVIA Weghorst' te missen. Sloeg je de afgelopen maanden een Tubantia open, dan kon het bijna niet anders dat er in het sportkatern een stukje geweid was aan de flirt tussen Wout Weghorst en FC Twente, die inmiddels tekenen van een verhouding begon te vertonen. Het is voor de Twente-fans eerder bizar dan bitter dat Weghorst nu voor Ajax schijnt te kiezen. 

lees verder
Hamburg: the place to be tijdens EURO 2024

Kaarten voor de wedstrijd Nederland - Polen op EURO 2024 en al in de stemming willen komen? Of helaas geen tickets, maar toch willen onderdompelen in de (Oranje) EK-sferen? Of kijken naar EK-wedstrijden met duizenden voetbalfans met een hapje en een drankje? Dan is het Heiligengeistfeld in het centrum van Hamburg the place to be. Daar is plaats voor liefst vijftigduizend toeschouwers, verdeeld over een Fan Zone en een terrein Public Viewing met diverse activiteiten. Entree gratis!

lees verder