De politieke cultuurplannen langs de meetlat
NRCVandaag
Abonneer nu
Donderdag 4 maart 2021
nrc.nl/vandaag
Ontwikkel jezelf met NRC.
Vanaf € 2,- per week word je abonnee en krijg je onbeperkt toegang tot betrouwbare journalistiek.
Goedemorgen NRC-lezer. Dit is vandaag belangrijk: 
Vaccinatiepaspoort
Overheden en ngo’s ontwikkelen in hoog tempo vaccinatiebewijzen. Over ethische vragen wordt nog amper gesproken. Mag een werkgever zomaar vragen om een bewijs? En wat als je buiten je schuld om nog niet gevaccineerd bent?
Populariteit Rutte
De verkiezingscampagne van de VVD zet vol in op Mark Ruttes leiderschap in crisistijd, inhoudelijke onderwerpen zijn ondergeschikt. Een risico, of is premier Rutte onaantastbaar? 
Verkiezingsprogramma's
De ene partij gaat snijden in cultuur, de ander wil juist meer gaan uitgeven aan theater of pleit voor gratis museumbezoek. NRC legt alle cultuurplannen langs de meetlat.  

Wie de nieuwe minister van Cultuur ook wordt, deze moet over bijzondere gaven beschikken om de nasleep van de coronacrisis aan te kunnen. „Ik wil een ijskoude lobbyist die zonder blikken of blozen miljoenen binnensleept.”

Interview journalist
Internationaal is Paul Kagame als leider van Rwanda een gevierd man. Hij laat zien dat Afrika zijn eigen problemen kan oplossen. Maar journalist Michela Wrong ziet een andere kant en denkt dat Kagame nu te ver is gegaan.
Fraude bij landsadvocaat
De bestuursvoorzitter van Pels Rijcken stal jarenlang van cliënten. Hoe heeft dit kunnen gebeuren bij een kantoor die de Nederlandse staat in rechtszaken bijstaat?
Podcast NRC Vandaag
Met de ‘woondeal’  wilde Arnhem de leefbaarheid van de zwakste wijken verbeteren. Politiek redacteur Rik Rutten keerde terug naar de wijk Immerloo om te zien of er daadwerkelijk iets is veranderd.
Luister nu
Column Ellen Deckwitz
De neef van Ellen Deckwitz mocht weer naar school: „Ik was vergeten hoeveel energie het kost om niet jezelf te kunnen zijn.” Even je persoonlijkheid voor jezelf houden — deden meer mensen dat maar.
Terwijl je sliep
•   Duitsland verlengt de lockdown tot 28 maart. Bij de aankondiging daarvan presenteerde bondskanselier Angela Merkel ook een vijfstappenplan om de maatregelen te versoepelen. 
•   Nederland produceerde in 2020 een recordhoeveelheid stroom, meldt het CBS. Hernieuwbare energiebronnen verdringen daarbij kolen als bron.
•   Opnieuw is een onbemande ruimteraket van SpaceX geëxplodeerd bij de landing, meldt AP. Het is de derde keer in ruim twee maanden tijd dat een testlanding van het bedrijf van Elon Musk mislukt
Veel succes vandaag. Heb je nieuws of commentaar? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Deel deze nieuwsbrief TwitterFacebookLinkedInWhatsapp
NRC