Roots Natuurpad wandelpin | Eerste grutto's al gespot | Meest opvallende foto's van januari
BESTEL: WANDELPIN

BESTEL: WANDELPIN

Een aandenken aan het 450 km lange Roots Natuurpad
Roots
MUST SEE
DE 10 OPVALLENDSTE FOTO'S VAN JANUARI

Voor de wedstrijd Roots Foto van de Maand januari kwamen weer veel prachtige foto’s binnen. Inmiddels heeft de redactie daaruit de top 10 beste foto’s gekozen.
Foto: Annie Keizer

Roots
NAAR BUITEN
NATUUROMMETJE OEGSTGEEST

In Oegstgeest liggen twee landgoederen lijnrecht tegenover elkaar. Lia van Looij, eindredacteur bij Roots én fotograaf, loopt er een ommetje van 2,2 km en ontdekt een overdaad aan kunst: op het ene landgoed door de mens gemaakte creaties, op het andere landgoed natuurlijke kunstwerkjes die je vertellen dat het weer voorjaar is.
Foto: Lia van Looij

Roots
VOORJAAR IN HUN BOL
RAMMELENDE SNEEUWHAZEN IN NOORSE WINTER

Het grootste deel van het jaar zijn sneeuwhazen schuw en op zichzelf, maar aan het einde van de winter gaan ze los. Dan barsten in de ijskoude nachten verhitte gevechten los, gevolgd door zwoele onderonsjes. In Roots februari, nú verkrijgbaar in de winkels en de webshop, een uitgebreide (foto)reportage.
Foto: Erlend Haarberg/NPL

Roots
GROEN NIEUWS
AANTAL HALSBANDPARKIETEN VERDUBBELD

De Randstad kleurt in de winter steeds groener: het aantal halsbandparkieten is verdubbeld. In Nederland huizen nu minimaal 22.000 exemplaren. Dat blijkt uit twee door SOVON gecoördineerde tellingen van deze parkieten op gezamenlijke slaapplaatsen.

Roots
LAATSTE KANS
AGENDA'S EN KALENDERS 2022

Ben je nog op zoek naar een agenda en/of (scheur)kalender voor 2022 óf zoek je een leuk cadeau voor een kookfanaat, natuurliefhebber, en/of iemand die nieuwsgierig is naar wetenschap en technologie?

Bekijk dan de agenda's en kalenders van onder andere Roots, delicious. en KIJK. Profiteer nu van hoge kortingen. Bovendien betaal je bij verzending binnen Nederland nu géén verzendkosten.

Roots
TERUG VAN WEGGEWEEST
EERSTE GRUTTO'S AL GESPOT

Na een reis van duizenden kilometers zijn de eerste grutto’s alweer terug. In de regel gebeurt dat vanaf februari, maar opvallend genoeg zijn er de afgelopen weken al tientallen vogels gemeld.
Foto: Gerard Schouten

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden