ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-10-2024
De route van Joshua Zirkzee naar Manchester United: "We maakten tegenstanders helemaal gek met zijn tweeën"

Een reuzenstap. Een risicovolle bovendien. Joshua Zirkzee ruilde FC Bologna afgelopen zomer in voor Manchester United. De Engelse grootmacht legde 42,5 miljoen euro neer voor de 23-jarige aanvaller. Of hij gaat slagen op Old Trafford? Zijn voetbalvrienden hebben het volste vertrouwen in Zirkzee. "Josh is een artiest. Zijn spel is pure kunst."


lees verder
Win het boek Willem, Obiku moet erin! van Henk Evenblij

Wie kent Henk Evenblij niet? In ieder geval is de hele voetbalwereld bekend met deze journalist. Van spelers tot trainers en van bestuurders tot supporters. Maar wat de mensen niet weten is dat Henkie van Holland een partytijger pur sang was. Dat is onder meer te lezen in het boek Willem, Obiku moet erin! dat deze week van zijn hand is verschenen en via onze website is te winnen.

lees verder
AZ-koppel Dani de Wit en Myron Boadu herenigd bij VfL Bochum: "Bundesliga is een prachtige competitie"

Ze speelden twee seizoenen samen bij AZ, stonden samen op het veld bij vele jeugdinterlands en traden gezamenlijk aan op het EK Onder 21 in Hongarije. Dit seizoen zijn Dani de Wit en Myron Boadu herenigd in het Ruhrgebied. Bij VfL Bochum ervaren de twee Amsterdammers de grootsheid van de Bundesliga. "Myron hoeft niet eens naar me te wijzen om te laten weten waar hij de bal wil hebben."

lees verder
Deze Nederlandse spelers zijn op de weg terug na een (langdurige) blessure

Dagelijks wordt er in de voetbalwereld gesproken over de overvolle speelkalender en de impact daarvan op spelers. Veel teams hebben te maken met een flink aantal blessures, waaronder ook het Nederlands elftal. Zo zagen spelers als Veerman, Van Hecke, Timber, Schouten, Weghorst, Aké en Koopmeiners zich genoodzaakt af te melden bij bondscoach Ronald Koeman. Daarnaast zijn er ook spelers die door langdurige blessures aan de kant staan. Hoe is hun herstel op dit moment?

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Navarone Foor is topfit en klaar voor een nieuw avontuur: ‘Het plaatje moet kloppen’

Avonturier: die titel mag Navarone Foor inmiddels wel dragen. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler versleet clubs in Letland, Cyprus de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. Op dit moment blijft hij fit bij TOP Oss, terwijl hij speurt naar een nieuwe werkgever. “Ik sta overal voor open, binnen- of buitenland.”

lees verder
Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

lees verder
Thomas Tuchel moet het voetbal weer thuis brengen

Vandaag houdt de Engelse voetbalbond een persconferentie waarin Thomas Tuchel als nieuwe bondscoach gepresenteerd gaat worden. Hiermee volgt de Duitser Gareth Southgate en interim-bondschoach Lee Carsley op en wordt hij de derde buitenlander die het roer in handen gaat hebben over het Engelse nationale team.

lees verder
Nieuwe transferwaardes Eredivisie: Bakayoko nog steeds meest waardevolle speler, Ramaj grootste verliezer

Maandag 14 oktober publiceerde Transfermarkt.nl, de website die transferwaardes van spelers berekend, de nieuwe transferwaardes van alle spelers van de Eredivisie. Wie mag zich de meest waardevolle speler van de Eredivisie noemen? Wie stijgt het meest in waarde? En wie heeft juist het meeste verloren?

lees verder