Het zomernummer van LekkerVega is uit! 🌻
Help ons meer impact maken!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
De schaduwzijde van biobrandstoffen
Beste abonnee, ,
Vorig jaar maakte een Boeing 747 van Virgin Airlines een historische trans-Atlantische vlucht. Onder de codenaam 'flight100' vloog het toestel van Londen naar New York, volledig op biobrandstoffen. Biobrandstoffen lijken de enige mogelijkheid om de CO2-uitstoot van de luchtvaart op korte termijn te verminderen, echter zit er een weinig bekende schaduwzijde aan...
Start nu met het Voel je lekker Energiek programma van Ekomenu!
In 4 weken ontdek je hoe leuk en makkelijk het kan zijn om gezond te eten. Met de Voel je lekker app krijg je toegang tot meer dan 2.500 gezonde ontbijt, lunch en diner recepten, jouw persoonlijke voedingsdagboek, en nog veel meer tips en inspiratie voor een gezonde leefstijl. Schrijf je nu in voor maar 19,95 (i.p.v 39,95) en ga direct aan de slag met:

✔ De Voel je lekker app (4 weken)
✔ 4 weekmenu’s met gezonde ontbijt-, lunch- en diner recepten
✔ Interactief webinar met onze food coaches
✔ Tips en challenges om meer te bewegen en ontspannen
✔ Een uitgebreid e-book met de weekmenu's, challenges en extra recepten en informatie

Meld je aan en gebruik de code vegazomer24 voor 50% korting. Deze korting is geldig t/m 30 september 2024.
In het kort...
  • In onze rubriek voedingsvragen beantwoorden we prangende vragen die binnenkomen bij de Vegetariërsbond. Deze keer over seleen, gist in de maag, en of elke dag een ei eten wel goed voor je is. 
     
  • De zomer is in aantocht en dat betekent dat er weer allerlei leuke festivals op de planning staan! We hebben een paar festivals voor je op een rijtje gezet die helemaal in het tegen staan van vegan eten & lifestyle! Denk bijvoorbeeld aan het Vegan Summer Fest of het Planty of Food Festival. gist 
     
  • Geniet van een heerlijke en verfrissende Maftoul-Salade, afkomstig uit het kookboek 'NOSH'. Deze salade is een smaakvolle combinatie van Palestijnse couscous (maftoul), kleurrijke paprika's, verse kruiden en een pittige, zoete dressing. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht.
     
  • Het BBQ-seizoen gaat weer bijna van start! We hebben alvast een aantal lekkere recepten en tips voor je klaargezet, en we vullen deze de komende tijd aan zodat je genoeg inspiratie kunt opdoen voor een heerlijke vega(n) BBQ.
     
  • De strijd om vlees- en zuivelnamen is al een aantal jaar bezig.  Nu de rook rond het strijdtoneel langzaam optrekt, is het tijd om de tussenbalans op te maken.
     
  • Op zoek naar een Italiaans restaurant met veel lekkere vega(n) opties op de kaart? Dan moet je bij Vegitalian zijn! Ook kun je bij Vegitalian rekenen op een relaxte sfeer en betaalbare gerechten. Een uitgebreide review lees je hier.
Geroosterde druiven met burrata
Met dit recept overtuig je iedereen om eens een keer venkel te proberen. De venkel is lekker knapperig en heerlijk in combinatie met de zoete druiven en romige burrata. Eet smakelijk!
Word nu lid en ontvang een kookboek naar keuze & meer!
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.

Met onze welkomstgeschenken en gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschapontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze:
    Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten',
    of het kookboek van Lotte Vermeer, winnaar 'New Generation Plant-Based Chef': 'Lots Of Vega',
    of het kookboek 'De Groene Bakplaat' van Rukmini Iyer. 
  • plus 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat
Geweldig inspirerend voor vegetariërs, én flexitariërs en zelfs veganisten. En dat voor slechts 3,50 per maand.
Vrijheid blijheid in ons nieuwe zomernummer
Het nieuwe zomernummer van LekkerVega is uit! 88 pagina's vol zomerse recepten, interviews & meer. Hét vega lifestyle-blad van Nederland is voor slechts 5,95 verkrijgbaar in supermarkten, tijdschriftenwinkels en kiosks.

Ook ook los te bestellen - wij betalen de porto

LekkerVega Magazine biedt een enorme diversiteit aan recepten (gewone en culinaire), leesstukken, voedingsvragen, interviews en columns. Je vindt er de nieuwste vega restaurants, plus nieuwe voedingsproducten met V-Label keurmerk. Vergeet ook de win- en kortingsacties niet, die alléén in het blad staan. En dat met een gering aantal advertenties ;-)
 
Onze missie als 129-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.