Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 2 oktober 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Europese Commissie start inbreukprocedure tegen Nederland vanwege trage implementatie CSRD

De Europese Commissie heeft Nederland officieel in gebreke gesteld vanwege de vertraging in de implementatie van de CSRD-richtlijn. De deadline voor omzetting in nationale wetgeving was 6 juli 2023, maar het implementatiewetsvoorstel is nog niet eens bij de Tweede Kamer ingediend.

Lees verder »
Personalia | De septembertransfers in de accountancy

Welke personele nieuwtjes waren er in september te melden in de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten van de afgelopen maand op een rij.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar: Wat betekent AI voor het werken met DataSnipper
DataSnipper is een tool binnen Excel waarmee je gemakkelijk de productiviteit van audit-, samenstel- en financiële teams verhoogt. Het platform stelt auditors en accountants wereldwijd in staat informatie te ‘snippen’ voor een waterdicht controletraject. Met AI wordt DataSnipper nóg effectiever. Meer weten over DataSnipper en AI, meld je aan voor de gratis webinar op 16 oktober.
Meld je aan! »
Belgische accountant kan Marine le Pen politieke carrière kosten

In Parijs is maandag een rechtszaak gestart tegen 25 leden van het Rassemblement National, waaronder Marine Le Pen en haar vader Jean-Marie. Ze worden beschuldigd van verduistering van Europees geld. Centraal in de zaak staat de Belgische accountant Charles Van Houtte, die een cruciale rol zou hebben gespeeld in de fraude.

Lees verder »
ICT & Kengetallen | AI-tools nemen corveewerk uit handen

AI, ChatGPT en andere digitale tools, you hate it or love it, maar feit is dat de accountant er niet meer omheen kan. Fiscount richtte een vakgroep op om de accountant beter te helpen AI op het kantoor te integreren.

Lees verder »
NOB mist visie in belastingplan

De NOB heeft gereageerd op het Belastingplan 2025. Naast positieve punten kraakt de orde ook enkele kritische noten, onder meer over het gebrek aan visie op een nieuw stelsel.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Oudedagsvoorzieningen en de ondernemer, ken jij de mogelijkheden?
In deze cursus staat de 3 pensioenpijler centraal. Erik van Toledo bespreekt op 17 oktober de ins en outs inzake box 1-lijfrenten, kapitaalverzekeringen en ontslagstamrechten. De fiscaliteiten rond de oudedagsverplichting, de oudedagsreserve, de stakingslijfrente en artikel 19-stamrechten komen ook aan bod. Jij bent in 2 uur weer helemaal bijgepraat.
Lees verder »
Advies: beperkte invloed ondernemerschap op beoordeling arbeidsrelatie Uber-chauffeurs

Advocaat-generaal (AG) De Bock heeft advies uitgebracht aan de Hoge Raad in een zaak over de werkrelatie van Uber-chauffeurs.

Lees verder »
Jay-Z en Megan Thee Stallion verlaten BDO na beschuldigingen van diefstal

BDO is enkele prominente klanten kwijt na beschuldigingen dat een medewerker geld zou hebben gestolen van klantaccounts. The Financial Times meldt dat de rappers Jay-Z en Megan Thee Stallion hun samenwerking met BDO’s vestiging in Miami hebben verbroken.

Lees verder »
Contentpartner
Let op de 15 oktober FBAR-deadline: Amerikaanse belastingverplichtingen voor Nederlandse klanten

Veel Nederlanders met ook de Amerikaanse nationaliteit, de zogenaamde ‘toeval Amerikanen’, weten niet dat zij naast hun inkomstenbelasting ook verplicht zijn om hun buitenlandse bankrekeningen te melden bij de Amerikaanse belastingdienst. De deadline voor het indienen van de Foreign Bank Account Report (FBAR) nadert: 15 oktober.

Lees verder »
Fiscus verduidelijkt voortzettingseis bij regeling voor piekbelasters

Welk moment is bepalend voor de voortzettingseis van de inbrengvrijstelling bij deelname aan de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus)?

Lees verder »
Column | Zeg JA en vier je successen!

Ik zie in de accountancysector al jaren dat we roepen te willen (en moeten) veranderen. Op technisch vlak zijn daar uitdagingen, maar ook op cultuurvlak. Zijn alle ingezette veranderingen al geslaagd?

Lees verder »
Schadeloosstelling bij vastgoedtransactie terecht belast als row

Omdat een dga deelnam aan het economische verkeer en met haar ervaring, deskundigheid en kennis van de vastgoedmarkt werkzaamheden heeft verricht, is het voordeel dat zij behaalde bij een vastgoedtransactie terecht belast als row, zo oordeelt gerechtshof Den Haag.

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de knelpunten en oplossingen van de bedrijfsopvolgingsregeling?
De BOR is en blijft voor de praktijk een actueel en belangrijk thema. Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregelingen (doorschuifregeling voor aanmerkelijkbelangaandelen en bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet.) optimaal benutten? Almer de Beer geeft je op 7 november een compleet overzicht en gaat in op recente rechtspraak.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Forvis Mazars benoemt drie nieuwe partners
Omzet EY nauwelijks gegroeid in Nederland
Britse toezichthouder wil eerder zicht op toetreding private equity bij accountantskantoren
Qconcepts Interim & Advies wordt asqin
OPLEIDINGEN
Kantoortoetsing; puntjes op de i!
Extendum
15 oktober 2024
Kennismarathon Schenkbelasting
Fiscount
4 november 2024
Cursus Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek
Accountancy Vanmorgen
11 november 2024
VACATURES
Senior assistent accountant audit (32-40 uur)
Hoek en Blok
Sliedrecht
Gevorderd assistent accountant
BonsenReuling
Doetinchem
Beginnend assistent accountant
BonsenReuling
Lichtenvoorde
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN