De Stemming: PVV stijgt naar 34 zetels

3 years ago
  • Html
  • Text
Indien dit e-mail bericht niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.
het nieuws van alle kanten
 KIJK LIVE    LUISTER LIVE
Nieuwsbrief 2 oktober 2015
 
De Stemming: PVV stijgt naar 34 zetels
 
De PVV stijgt deze maand zeven zetels en is met 34 zetels virtueel de grootste partij. Dat blijkt uit De Stemming, de maandelijkse politieke peiling van EenVandaag. Coalitiepartijen VVD en PvdA verliezen elk een zetel en eindigen op respectievelijk 23 en 11 zetels. De PVV is daarmee zo groot als de coalitiepartijen tezamen.
 
 
Oranjevolleybalsters naar halve finales EK: 'Geen genade'
 
De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de halve finales van het Europees kampioenschap bereikt na Polen te verslaan. Speelster Robin de Kruijf: 'We zijn vol risico's gaan spelen: geen genade.' Luister het hele interview terug.
 
 
 
Win een DAB+ Radio!
 
 
Van 5 tot en met 9 oktober 2015 is het de 'Week van de Digitale Radio'. We geven in deze week op NPO Radio 1 elke dag vier digitale DAB+ radio’s weg. Kans maken? In De Nieuws BV, Dit is de Dag, NOS Langs de Lijn en Nachtzuster worden radio's weggegeven. Luister naar NPO Radio 1, volg onze Facebook pagina en lees hier meer.
 
 
'Alzheimer vaak genetisch bepaalt'
 
 
Alzheimer is een van de meest erfelijke ziekten die we kennen. Dat stelt dementie-onderzoeker Cock van Duijn van het Erasmus MC en legt dit uit in Dit Is De Dag. En ook al is dementie in hoge mate erfelijk, toch kunnen we zelf van alles doen om het risico op Alzheimer te verkleinen, vertelt Van Duijn op NPO Radio 1.
 
 
Mart Smeets danst Haka
 
Een bijzonder moment in EenVandaag: Mart Smeets en Bas van Werven dansen, net als het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, samen de Haka. 'Oogwit tonen en tong uitsteken.'
 
 
Kom langs: OVT op locatie
 
Radioprogramma OVT gaat op tournee tijdens de Maand van de Geschiedenis. OVT zendt deze maand vier keer vanaf locatie uit, en daar kun je bij zijn!
 
 
Roelof doet een Lubach'je
 
Arjen Lubach heeft Roelof van de Redactie op een idee gebracht. Een nieuwe manier van radio maken: interviews recyclen. Roelof test het uit in De Nieuws BV.
 
 
Win nieuwe album Henny Vrienten
 
'Ik wil echt iets zeggen in mijn liedjes, meer dan ooit,' Henny Vrienten over zijn nieuwe album 'Alles is anders'. Vanaf maandag 5 oktober is Alles is anders de CD van de Week op NPO Radio 1. Wil je dit album winnen? Beantwoord de vraag: Wat vind jij het mooiste nummer van Henny Vrienten?
 
 
1
Grote schrik om aardbeving Slochteren
 
2
Wat betekent het debuut van Daniel Sprong voor het Nederlandse IJshockey?
 
3
Eneco-topman doet beroep op Tweede Kamer: stop splitsing
 
4
NIX 18-campagne zonder Ageviewers
 
5
Paul Schnabel over #Onderwijs2032
 
U kunt deze nieuwsbrief ook aan anderen doorsturen.
Bent u zelf geen abonnee dan kunt u zich gratis aanmelden.
Uw gegevens en abonnementen kunt u zelf online beheren.
Natuurlijk kunt u zich ook definitief voor deze nieuwsbrief afmelden.

Share this newsletter on

© 2019