Inzicht in de marktomvang en groeitrend van warmtepompen
Gawalo
Online versie

 

De toekomst van de warmtepomp in cijfers
De marktomvang van het aantal warmtepompen zet vooralsnog door, maar er is een aantal ontwikkelingen die deze trend de komende tijd mogelijk kunnen afremmen. Dat stelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2021.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Update uw kennis!
Het installatievak verandert continu en nieuwe technieken doen hun intrede. Zo ook op het gebied van energietransitie en de overstap naar duurzame energie. Vaillant biedt diverse trainingen aan om expertise te delen op het gebied van complete warmtepompsystemen.
Actieve koeling biedt niet altijd soelaas in BENG berekening
Het blijkt dat het moeilijker is om aan TOjuli te voldoen, dan aan de drie BENG indicatoren. Maar de binnenbocht nemen door altijd actieve koeling toe te passen, zodat vrijstelling op TOjuli wordt verkregen, biedt niet altijd het gewenste resultaat. 
Lees verder >
Verlaging energiebelasting en extra geld voor isolatie
Het kabinet heeft 15 oktober j.l. besloten om diverse maatregelen te nemen om de stijging van de energierekening voor Nederlanders te verminderen. Het gaat om een extra belastingkorting op de energierekening én daar bovenop een verlaging van het belastingtarief op elektriciteit in 2022. 
Lees verder >
Gasketelwet: inwerkingtreding verplichtingen uitgesteld
Op 1 oktober 2020 trad het wettelijk stelsel ‘certificering werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties’, beter bekend als de Gasketelwet, in werking. Per 1 april 2022 zouden bedrijven gecertificeerd moeten zijn. Die datum is nu opgeschoven.
Lees verder >
Met een warmtebatterij van het gas af
De FlexTherm Eco warmtebatterij is een compacte bufferopslag voor warmte. Veldtesten op The Green Village moeten uitwijzen of je met een warmtebatterij een jaren-70-woning met radiatoren van het gas kunt halen.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Installeer water van kwaliteit
Gezond en schoon water is van levensbelang. Ook voor je installatie! In Nederland zijn we verwend met schoon water. Maar let op! Er liggen gevaren op de loer. Hoe kan je kwaliteit blijven garanderen en wat kan je doen tegen bijvoorbeeld bacteriën en vervuild water? Wij hebben het voor je uitgezocht. Ga snel naar onze website en check deze en vele andere waterfeiten!
Hybride warmtepompen: een overzicht
Er komen steeds meer hybride warmtepompen op de markt. Hoog tijd om de ontwikkelingen op een rij te zetten.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright