Unieke beelden van prachtige dekenoctopus | Wandelen op Schiermonnikoog | Hoor je de waterral?
NIEUWE ROUTE

NIEUWE ROUTE

WINTERSTILTE OP SCHIERMONNIKOOG
Roots
HERKEN HET GELUID
DE STEENUIL ZINGT OVERDAG

Denk je aan uilengeluiden, dan denk je al snel aan de karakteristieke oehoe-klank uit spannende films. Het geluid van de steenuil is echter compleet anders. In deze aflevering van onze podcast Notenkrakers laten we de steenuil horen.
Foto: Jan Dolfing

Roots
KIJKTIP
VIDEO: PRACHTIGE DEKENOCTOPUS

Een cape in allerlei kleuren van de regenboog en een vrouwtje dat maar liefst 40.000 maal zoveel weegt als het mannetje; de dekenoctopus is een enorm intrigerend zeewezen dat slechts zelden wordt gezien. Vorige week werd er eentje gespot én gefilmd. 
Foto: Jacinta Shackleton (C)

Roots
NU TE ZIEN
DE RANKE WATERRAL

Stiekem en geheimzinnig. De waterral is een prachtvogel die zich maar zelden laat zien. Maar juist nu, in de wintermaanden, maak je extra kans om deze moerasvogels te spotten. Al zul je hun aparte geluid vooral horen, ze kunnen namelijk gillen als biggen!
Foto: Peter Pfeifer

Roots
NU VAN START
ROOTS NATUURFOTOWEDSTRIJD 2022

Ben jij wild van natuurfotografie en ga je graag met je camera op pad? Doe dan mee met de Roots Natuurfotowedstrijd 2022. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar de mooiste natuurfoto’s in 6 verschillende categorieën. Upload vóór 21 maart je mooiste natuurfoto('s) en maak kans op fantastische prijzen.

Roots
TROMGEROFFEL
TOP 10 TUINVOGELS IS BEKEND

Afgelopen weekend telden 170.000 mensen de vogels in hun tuin voor de Nationale Tuinvogeltelling 2022. Er was dit jaar extra aandacht voor de merel, bijna 30 procent van de broedende merels is namelijk verdwenen. Dit jaar werd de bekende tuinvogel gemiddeld meer gezien in de tuin dan voorgaande jaren, maar staat hij ook in de top 3?
Foto: Alex Brackx

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden