ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-01-2023
De top vijf ligt slechts vier punten uit elkaar, dat gebeurde precies tien jaar geleden voor het laatst

Het is ongekend spannend bovenin de Eredivisie. De subtop en de top liggen dicht op elkaar en tussen de top vijf zit nauwelijks puntenverschil. Sterker nog, het gat tussen Feyenoord en AZ is minder dan vijf punten. Slechts vier punten scheidt momenteel de vijfde plaats van de eerste. 


lees verder
Samenvatting: Atletico Madrid - FC Barcelona (0-1)

Zondagmiddag leed Real Madrid zeldzaam puntenverlies in LaLiga. Daarvan kon FC Barcelona later die dag mogelijk direct van profiteren. Daarvoor moest de ploeg van Xavi ook afreizen naar Madrid. In het Wanda Metropolitano zou het een echte vechtwedstrijd worden tegen Atletico Madrid. Één doelpunt en twee rode kaarten later kon FC Barcelona met een tevreden gevoel terugkeren naar Catalonië.

lees verder
Kozakken Boys loert tegen ADO Den Haag op nieuwe stunt: "Zeven van de tien keer verliezen we"

Het duel kwam als eerste uit de kokers bij de loting van de tweede hoofdronde van de KNVB Beker: Kozakken Boys - ADO Den Haag. De amateurs uit Werkendam zorgden in de vorige ronde voor een enorme stunt door Vitesse uit te schakelen. Dinsdag om 20.00 uur wacht in de ploeg van trainer Dick Advocaat een nieuwe uitdaging. "We zijn blij dat we opnieuw thuisspelen. Maar eerlijk gezegd. Als je deze wedstrijd tien keer speelt, verlies je normaliter zeven keer."

lees verder
Het knotsgekke weekend in de Coupe de France

Weinig bekercompetities zijn zo bizar als de Coupe de France. Meer dan 8.000 teams nemen elk jaar deel aan de grootste bekerstrijd van Europa. De kleine amateurteams krijgen zomaar de kans om Paris Saint-Germain te ontvangen in een nietig Alpenstadje. De competitie levert ook elk jaar weer een buitenproportioneel aantal verrasingen met zich mee. Ook dit weekend was weer knotsgek.

lees verder
Eredivisieclubs opgelet: deze Nederlanders zijn clubloos de winter in gegaan

Voor sommige Nederlanders begon 2023 met nieuwe voornemens. Zij ontbonden hun contract en gaan op zoek naar een nieuwe club. Andere spelers hadden minder geluk. Zij zagen juist een contract verscheurd worden. Één ding hebben zij echter gemeen. Er moet een nieuwe werkgever gezocht worden.

lees verder
Hoe Harry Kane gestaag geschiedenis aan het schrijven is in de Premier League

Ondanks zijn rol als dissonant op het WK met een gemiste strafschop, laat Harry Kane bij zijn terugkeer in Engeland zien dat het niks af doet aan zijn doelpuntenproductie bij Tottenham Hotspur. Zaterdagavond scoorde hij in de FA Cup, waarmee een wel hele mooie mijlpaal in zicht komt.

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder
Wie is Ismaël Doukouré, het target van Ajax én Feyenoord?

Verschillende media - waaronder 1908.nl - melden dat Ajax en Feyenoord een oogje hebben op Ismaël Doukouré. De verdediger is 19 jaar, komt uit Frankrijk en speelt uit Strasbourg. Maar wat is er nog meer bekend over Doukouré? ELF gaat op onderzoek uit! 

lees verder
Longread: Cody Gakpo: "Een bezoek aan Togo staat nog steeds hoog op mijn bucketlist"

Voor een transfersom, die kan oplopen tot vijftig miljoen euro, maakt Cody Gakpo zijn droom waar. De 23-jarige aanvaller tekent deze week een contract bij Liverpool. In ELF Voetbal nummer 6/7, via shop.elfvoetbal.nl nog altijd via deze link online te bestellen, hadden we een lang interview met de toen nog PSV-aanvoerder. Lees hieronder de volledige versie van het interview met de veertienvoudig Oranje-international over zijn roots en meer.

lees verder