kanaalpagina Canvas op VRT MAX

Hallo,
Als jij dit vandaag ook dacht:

   

I HOPED TODAY WOULD BE A GOOD DAY. 

- Kolonel Mackenzie in 1917

   

Zet je dan maar schrap voor een dosis explosieve cinema, want deze vrijdag spat de topfilm 1917 van je scherm.
Je kan deze Oscarwinnaar om 23.05 zien op VRT CANVAS of hem in alle rust herbekijken via VRT MAX.

EEN BOODSCHAP VAN LEVEN EN DOOD

Tijdens de Eerste Wereldoorlog doorkruisen twee jonge Britse soldaten in het heetst van de strijd oorloggebied om een bataljon te waarschuwen. Ze naderen namelijk een hinderlaag die catastrofaal kan aflopen. Slagen de jongens erin hun lotgenoten op tijd te verwittigen of komt alle hulp te laat?

AFTER YANG

In een nabije toekomst zijn robots een vaste waarde geworden binnen elk gezin. Maar wanneer Yang, het A.I. hulpje van Jack en Kyra, het plots begeeft, zitten ze met de handen in het haar. Hun dochtertje Mika mist hem enorm en is ontroostbaar.

 

FILM STARS DON'T DIE IN LIVERPOOL

Hollywoodactrice Gloria vindt romantiek en passie bij de jonge acteur Peter. Maar haar leven en relatie ondergaan de ultieme test wanneer ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. 

MEER TOPFICTIE OP
kanaalpagina VRT canvas op VRT max
   

SPEEL JE MEE?

Zin in een kort spelletje? Fan van gratis filmtickets? Puzzel dan mee via onderstaande link en probeer het woord te vinden in zo weinig mogelijk beurten. Tip: kijk eerst onze topfilm 1917!


DRIE WEETJES OVER 1917

1. DE FILM IS NIET ECHT IN 1 TAKE OPGENOMEN

Ondanks dat het lijkt dat de film één lang shot is, klopt dit niet helemaal. De filmploeg wist in montage enkele onzichtbare cuts te maken. Zo zou er 48 keer geknipt zijn volgens cinematograaf Roger Deakins.

2. DE INSPIRATIE KOMT VAN DE GROOTVADER VAN DE REGISSEUR

Regisseur Sam Mendes heeft het verhaal van de film gebaseerd op de memoires van zijn grootvader Alfred, die in de Eerste Wereldoorlog koerier van belangrijke boodschappen was.

3. DE FILM WAS EEN ECHTE OSCARDARLING

1917 was de grote topfavoriet in vele categorieën van de Academy Awards van 2019. Van de tien nominaties wist de film er uiteindelijk drie te verzilveren.

DE POT OP

Voor iedereen die entertainment nodig heeft om toilet-tijd te doden, zoek niet verder. Bij 'de pot op' vind je het beste van VRT CANVAS, maar dan in 't kort.

DE POT OP

DIW: DE STRAFSTE SKETCHES

DIW bestaat 10 jaar en daarom blikken we nog eens terug op de meest hilarische sketches.

 
DE POT OP

WINTERUUR

Benieuwd hoe Raymond van het Groenewoud inspiratie vindt in Winnie de Poeh? Hij legt het uit in Winteruur.

KORTFILMFESTIVAL LEUVEN

Kortfilmfestival Leuven komt er weer aan! Dat betekent dat je opnieuw naar de beste kortfilms uit binnen- en buitenland van de meest beloftevolle filmmakers kan gaan kijken. Dat wil je toch niet missen? Dat hoeft ook niet, want via onze wedstrijd kan je gratis tickets winnen!

  Instagram   Twitter   Facebook