img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

VakantieBieb

Ken je de VakantieBieb-app al? Hiermee neem je 50 e-books overal met je mee tijdens je zomervakantie. Het aanbod is gevarieerd: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb is al open met 30 e-books voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. De VakantieBieb is gratis voor iedereen (leden én niet-leden) en te downloaden in de AppStore/GooglePlay.
img
Lees verder
img

Workshop e-books downloaden

Steeds meer mensen lezen via e-reader, tablet of smartphone. Met je bibliotheekabonnement heb je ook de mogelijkheid om 7 dagen per week 24 uur per dag e-books te lenen en te lezen via onlinebibliotheek.nl. Deze workshop, alleen voor bibliotheekleden, legt stap-voor-stap uit hoe het lenen en downloaden van e-books precies werkt. Haal hier een gratis toegangskaartje.
Bibliotheek Stad, woensdag 4 juli 19.00 – 20.30 uur
img
img

Herinrichting nieuwscafé?

Op de tweede etage van bibliotheek Stad bevindt zich het nieuwscafé. Hier kun je terecht voor broodjes, koffie/thee en ander lekkers. Ook vind je er de nieuwste kranten en tijdschriften. Om de omgeving nog prettiger te maken, willen we het café opnieuw inrichten. We hebben twee ontwerpen gemaakt. Graag horen we van jou welk ontwerp je voorkeur heeft. Klik op deze link en laat je stem horen!
img

Keti Koti en Mister Anansi

1 juli is de dag van de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname, Keti Koti. Daarom organiseert bibliotheek Stad, op zaterdag 29 juni van 13.00 -16.00 uur een middag met zang van Fri Yeye, voordrachten door zangeres/voordrachtkunstenares Gilda Dannarag en demonstraties hoofddoek/angisa binden en kotodracht door Dino Burnett. De toegang is gratis.

Een dag later, zondag 30 juni, speelt meesterverteller Wijnand Stomp in de theaterzaal de jeugdtheatervoorstelling Mister Anansi leert de wereld lachen. Klik hier voor meer informatie.
img

Tot en met 17 jaar gratis lid en boetevrij lenen!

Per 1 juli introduceren wij twee nieuwe abonnementen: Top (boetevrij lenen!) en Basis (de voordelige variant). Beide abonnementen kun je ook per maand afsluiten. Handig voor als je op vakantie gaat of boeken tijdelijk nodig hebt voor je werk of studie. En wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent én boetevrij leent?
Lees verder
img

Film: Red Joan

De Britse Joan is in de 80 en leidt een rustig leven, wanneer ze plots wordt gearresteerd voor verraad en spionage. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Oscarwinnares Judi Dench schittert als Red Joan in dit historische en waargebeurde misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde.

Bibliotheek Stad, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni, dinsdag 2 en woensdag 3 juli
Lees verder
img

Openluchtfilm 2019: stem op je favoriete film

Op vrijdagavond 23 augustus organiseren de nieuwe bibliotheek en Corrosia theater, expo & film weer een filmfeestje op de Markt in Haven. Dit jaar toveren we deze locatie om tot een gezellige Italiaanse piazza. Welke film we deze avond gaan draaien kun jij meebepalen. Vanaf 1 juli gaan ‘de lijnen open’ en kun je hier je stem uitbrengen op je favoriete film.
img

Biblyo

Zin in een bijzondere zomervoorstelling op het idyllische Stadslandgoed De Kemphaan in Almere? Koop dan snel een kaartje voor het nieuwe stuk van theatergezelschap Suburbia. Zij spelen dit jaar opnieuw een tragikomedie van de Zweedse schrijver Lars Norén: De nacht, de moeder van de dag. Je kunt de voorstelling combineren met vooraf een Zweeds diner en op zondagmiddagen een Svensk Söndags picnic. Nieuwsgierig? Lees dan het blog van Nana Jongerden van Suburbia.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden