Nieuwsbrief mei 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
Juni 2017
Download de VakantieBieb-app!
De VakantieBieb-app is weer te downloaden! In de app staan meer dan dertig leuke e-books voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen kinderen en jongeren lekker doorlezen tijdens hun vakantie en blijft hun leesvaardigheid op peil. Vanaf 1 juli staan er in de app ook thrillers en romans voor volwassenen.
 
Gratis workshops voor kinderen
Het Medialab van de Bibliotheek Eemland organiseert samen met Cartoon Network op woensdag 14 juni twee gratis workshops voor kinderen en jongeren van zes tot vijftien jaar oud. De workshops “Tekenen” (van 14.15 tot 15.15 uur) en “Storyboard tekenen” (van 15.30 tot 17.00 uur) vinden plaats in het Eemhuis.
 
Kunst in Hoogland
In het weekend van 9, 10 en 11 juni stelt Kunstroute Hoogland de werken van een kunstwedstrijd voor scholen tentoon in de Bibliotheek Hoogland. Basisschoolleerlingen konden een vrij kunstwerk inzenden. Vanwege de expositie is de Bibliotheek Hoogland extra geopend op zondag 11 juni van 14.00 tot 16.00 uur.
Korting op KAdE
Wist u dat u op vertoon van uw Bibliotheekpas 50% korting krijgt op een toegangskaartje voor Kunsthal KAdE? Maak er snel gebruik van en ga voor de helft van de prijs naar de tentoonstelling 'De kleuren van De Stijl'. De tentoonstelling is nog te zien tot 3 september 2017.
 
Expositie Mino Wortel in Het Eemhuis
Op de eerste omloop van het Eemhuis is een expositie te bewonderen van de door Afrika geïnspireerde kunstenares Mino Wortel (echtgenote van Thé Tjong King). Ieder jaar reist Mino Wortel naar het Afrikaanse continent om de woestijn op te zoeken. De uitgestrekte leegte en de mensen die deel uitmaken van dit landschap inspireren haar bij het maken van haar werk (potten, wandkleden en collages).
 
Programma rond 'Dag van de Architectuur'
In het weekend van 16, 17 en 18 juni viert Nederland de Dag van de Architectuur, waarbij drie dagen lang het belang van architectuur in de schijnwerpers staat. Kunstuitleen Amersfoort sluit aan met een aantrekkelijk programma, waaronder een lezing 'Iconen van Amersfoort vanaf 1965', gratis interieuradvies door Joost Bongers en een toelichting op de nieuwbouw aan het Eemplein.
 
Literair Diner met als thema 'Taal'
Op maandag 19 juni vindt het derde Literair Diner plaats. De aanwezige gasten die avond zijn schrijvers Gaston Dorren en Henk Hardeman en dichter Jolanda Oudijk. Marleen Bekker verzorgt de muziek. Het driegangenmenu wordt met liefde gemaakt door medewerkers van het KAdECafé.
 
Vrijwilligers en stagiair(e) gezocht!
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het Taalhuis, het Taalcafé en digitale projecten voor na de zomervakantie. Ook zoeken we een stagiair(e) voor onze afdeling Communicatie.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe