De verkeersregelaar heeft altijd gelijk

5 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 19 juli 2013    
    
De verkeersregelaar heeft altijd gelijk
 
De rol van verkeersregelaars is niet voor iedereen even duidelijk. Veel mensen weten niet wat hun bevoegdheden zijn en of zij zich wel aan hun aanwijzingen moeten houden. Dit leidt regelmatig tot onbegrip en irritatie. Steeds vaker komt het tot verbaal en zelfs fysiek geweld, zoals mishandeling en opzettelijk inrijden op verkeersregelaars.
 
Oranje hesjes
De organisatie van evenementen is verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Als u weleens een evenement bezoekt, ziet u ze staan: mannen en vrouwen in oranje hesjes met 'verkeersregelaar' erop die u de weg wijzen naar een parkeerplaats, naar de ingang of die u in een andere richting sturen dan u van plan was. Dit gebeurt ook bij wegwerkzaamheden, bouwprojecten en sportwedstrijden.
 
Aanwijzingen gaan boven regels
Elke verkeersregelaar heeft een instructie van de politie of een opleiding achter de rug. U bent wettelijk verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Bij niet opvolgen kunt u een proces-verbaal krijgen. De wet zegt dat u de aanwijzingen van verkeersregelaars altijd moet opvolgen. Zo'n aanwijzing gaat boven verkeersregels en verkeersborden. De verkeersregelaar heeft dus altijd gelijk!
Download de Kermis Tilburg app!
 
Het grootste evenement van Nederland, de Tilburgse kermis barst los van 19 t/m 28 juli. De politie is al maanden bezig met de voorbereidingen, zodat het vooral een feestje blijft. Dit jaar heeft de gemeente Tilburg samen met de politie een app ontwikkeld: onmisbaar voor iedereen die naar de Tilburgse kermis gaat.
 
Gratis op de hoogte
Download gratis de Kermis Tilburg app in de App Store en Play Store. U vindt er programma-informatie, relevante Twitterfeeds en een Google-maps kaartje met points of interest (denk aan EHBO-posts, stations, parkeergarages, de pleinen, toiletten). Daarnaast ontvangt u van uur tot uur informatie over opstoppingen, omleidingen en calamiteiten.
 
GPS aanzetten
De app bevat ook een druktemeter. Geef in de app daarom bij voorkeur aan dat u uw locatie wilt delen. Deze informatie krijgen en gebruiken we als politie anoniem. De app kan op basis van uw GPS-gegevens heel gedetailleerd aangeven waar het (te) druk is. De politie geeft via (push)berichten advies over knelpunten en looproutes om problemen te voorkomen.
Bescherm uw dieren tegen hitte
 
Elk jaar weer sterven dieren door oververhitting. Honden, katten, konijnen en tal van andere huisdieren zijn gevoelig voor warmte. Honden nog meer, die kunnen de warmte niet zo goed kwijt omdat ze geen zweetklieren hebben. Laat nooit een dier achter in de volle zon of in de auto, ook niet met het raampje op een kier. Mensen die dit doen kunnen een proces-verbaal krijgen wegens dierenmishandeling.
 
Dier in nood, bel 144
Mag u zelf een autoruit intikken als een dier in nood is? De politie doet een beroep op uw gezonde verstand. Bel eerst 144 (Red Een Dier). Dit nummer is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Lukt dit niet, kunt u ook alarmnummer 112 bellen. De politie kan het dier mogelijk snel bevrijden. Maar als dat niet kan? "In een noodgeval, is een autoruit intikken geoorloofd", aldus het Verbond van Verzekeraars. U kunt dit volgens het verbond neerleggen bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Per geval wordt dan bekeken of u ook alle andere opties het geprobeerd om het dier te bevrijden. Verzekeraars zijn dan geneigd coulant om te gaan met dit soort zaken.
 
Tips
De Dierenbescherming geeft u tips hoe u problemen kunt voorkomen en wat u kunt doen als een dier oververhit is. Voor honden zijn er extra tips.
Agenten laten 'voetjes' achter
 
In de Bredase wijk Belcrum heeft de politie op 4 juli een preventieve actie gehouden tegen woninginbraken. Ruim driehonderd woningen werden kritisch bekeken door agenten. Op een groot aantal adressen lieten zij een flyer in de vorm van een schoenafdruk achter, omdat er iets mis was. Dit om bewoners bewust te maken dat zij het een inbreker te makkelijk maken om in te breken.
 
Kritisch bekeken
Bij tien woningen konden zij zo naar binnen wandelen. In tuinen werden fietsen aangetroffen die niet op slot stonden. Schuurtjes met gereedschap bleken vaak niet afgesloten. Soms was het plaatsen van een vuilcontainer voldoende om een bij een openstaand raam of balkon op de eerste verdieping te komen. Ook ladders lagen voor het grijpen.
 
Gelegenheidsinbreker
In bijna alle gevallen is er sprake van een gelegenheidsinbraak. Deze gaat op pad op zoek naar een kans om ergens op een makkelijke manier in te breken. Zorg dat hij bij uw woning zijn kans niet ziet en aan uw deur voorbijgaat.
BOB, ook als je naar een feestje gaat
 
De Bob-zomercampagne richt zich op zomerse feestjes. Bijvoorbeeld in de horeca, bij evenementen, in de sportkantine, examenfeesten of bijvoorbeeld een barbecue bij familie en vrienden. Het doel is dat mensen niet met alcohol op achter het stuur gaan zitten. Maak samen een Bob-afspraak en kom die na.
 
Op een aansprekende manier wordt opnieuw de aandacht gevestigd op het cruciale moment voor het maken van de Bob-afspraak: vóór het feestje en in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt. Met de payoff 'Daar kun je mee thuiskomen' wordt het belang van die afspraak voor een veilige thuisreis nog eens benadrukt. Dat zonder betutteling en met typische Bob-humor.
Vakantiesouvenir kan duur uitvallen
 
Het is zo verleidelijk; een nepwapen, bolletjespistool of BB-gun op vakantie kopen en meenemen als ‘souvenir’. Veel ouders en jongeren beseffen niet dat het bezit van een nepwapen in Nederland verboden is en dat dat een forse boete en zelfs celstraf kan opleveren. Als je met zo'n wapen rondloopt zal de politie ervan uitgaan dat het een echt wapen kan zijn!
 
Niet stoer
Nepvuurwapens hebben een grote aantrekkingskracht op jongens en soms ook op hun vaders. De jeugd vindt het stoer om zo’n wapen te hebben, vooral tegenover leeftijdgenoten. Voor je het weet wordt ermee gedreigd. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat een imitatiewapen vaak een opstapje is naar een scherpschietend wapen.
 
Gevaarlijk
De jongerenwebsite www.vet-nep.nl waarschuwt jonge mensen voor de gevaren van het bij zich hebben van nepvuurwapens én het gebruik ervan. In een filmpje wordt pijnlijk duidelijk hoe verkeerd het kan aflopen. Op de jongerenwebsite vraaghetdepolitie.nl leest u meer over regels omtrent allerlei soorten wapens, waaronder messen, en de bijbehorende straffen.
 
Bezitter wordt vervolgd
Alle bezitters van een nepwapen worden strafrechtelijk vervolgd. Heel veel overvallen en straatroven worden namelijk gepleegd met nepwapens. Ze zijn dan wel van kunststof en veel lichter, maar als je er een op je gericht krijgt, weet je dat niet.
Op de bromfiets? Helm op, altijd!
 
Met het warme weer is een helm dragen misschien niet altijd een pretje, maar het redt wel levens. 
Sinds 1975 dragen bromfietsers in Nederland een helm, met de kinband vast! De kans op een dodelijk ongeluk daalt daardoor met veertig procent.
 
Een helm vervelend?
Hierbij geven we u enkele handige tips:
Een helm meesjouwen is lastig? Koop een speciaal helmslot om de helm op de bromfiets achter te laten.
Lastig zo’n helm met een bril? Zorg voor een beter passende helm, dan valt het wel mee.
Vet haar door het dragen van een helm? Bevestig een stukje stof van katoen of linnen aan de binnenkant van de helm of draag een helmmuts.
Niet goed kunnen horen met een helm op? Koop een helm met geluidsvenstertjes.
Een helm nooit beschilderen of beplakken. Verf kan agressief inwerken op de kunststof en maakt de helm zwakker.
Geen helm draagt fijner? Koop een snorfiets.
Is de helm smerig? Kijk uit met schoonmaakmiddelen en voorkom krassen die een optimaal zicht belemmeren.
Doe altijd de kinband vast. Dit voorkomt dat de helm van je hoofd afschiet bij een ongeval.
Heeft de helm al een klap opgevangen? Schaf dan altijd direct een nieuwe helm aan. De oude kan van buiten of van binnen beschadigd zijn.
Regels
Je moet als bromfietser (maar niet als snorfietser!) gebruikmaken van de rijbaan, tenzij er sprake is van een verplicht fiets/bromfietspad. In dat laatste geval volg je de regels voor fietsers. Houd je aan alle regels die gelden voor bromfietsen en snorfietsen.
Inhoudsopgave
 
» De verkeersregelaar heeft altijd gelijk
 
» Download de Kermis Tilburg app!
 
» Bescherm uw dieren tegen hitte
 
» Agenten laten 'voetjes' achter
 
» BOB, ook als je naar een feestje gaat
 
» Vakantiesouvenir kan duur uitvallen
 
» Op de bromfiets? Helm op, altijd!
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: Nnewsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019