ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-10-2021
De vijf grootste KNVB Bekerstunts van deze eeuw

Deze week maakt de Eredivisie weer even plaats voor de KNVB Beker. In het zo onvoorspelbare bekertoernooi zullen ook dit seizoen de nodige stunts plaatsvinden. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op vijf recente superstunts van bescheiden laagvliegers in de beker.


lees verder
ELF leuke uitdagingen om aan te gaan in Football Manager 2022

De nieuwe versie van Football Manager is weer bijna te koop. De beta-versie is al speelbaar waardoor je je vanaf deze weekweer in de rol van manager kan kruipen. Na het opstarten van de game herrijst altijd weer de belangrijkste vraag: bij welke club moet ik nu het roer overnemen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Toch helpen we je alvast op weg met elf mooie uitdagingen waarmee je virtuele voetbalgeschiedenis kan schrijven.

lees verder
Michael de Leeuw over Bastian Schweinsteiger: "Het voelde alsof ik met een legende sprak"

Vele spelers uit de Eredivisie speelden in het verleden samen met wereldsterren. Michael de Leeuw was van 2017 tot 2018 ploeggenoot van Bastian Schweinsteiger bij Chicago Fire. "Ik keek naar hem zoals je naar een standbeeld kijkt."

lees verder
Deze dure spitsen flopten in de Eredivisie

Afgelopen zomer werden er weer de nodige nieuwe spitsen naar de Eredivisie gehaald. FC Groningen pikte voor een aantal miljoen Paulos Abraham op in Zweden, PSV haalde Carlos Vinicius en AZ versterkte zich met Vangelis Pavlidis. Meer dan bij andere posities ligt er bij een spits druk op presteren. Een spits moet scoren. Deze topaankopen flopten in de spits.

lees verder
Interview Rochdi Achenteh: "De club beschikte over een privéjet waarmee we naar uitduels vlogen"

Armenië. Rochdi Achenteh had nog geen stap in het land gezet toen hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij Ararat-Armenia. De nu 33-jarige linksback beleefde een geweldig avontuur, totdat de coronacrisis uitbrak. De Eindhovenaar sloeg buitenlandse aanbiedingen af en koos bewust voor een terugkeer naar Nederland. Dit seizoen vervult de voormalig Marokkaans international een sleutelrol bij Kozakken Boys in de Tweede Divisie. "Buiten de lijnen ben ik heel iemand anders dan erbinnen."

lees verder
Haller, Vloet en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 10

Speelronde nummer tien in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
Interview Marcus Pedersen, Feyenoord-back: "Mijn vader wilde graag dat ik hem als skiër zou opvolgen"

Vader Rudolf stimuleerde hem om professioneel skiër te worden. Marcus Holmgren Pedersen (21) droomde als kind juist van een carrière als profvoetballer. Een droom die hij heeft waargemaakt. In het shirt van Feyenoord stoomt de Noorse international graag over de rechterflank mee naar voren. "Toen mijn moeder zag hoe goed alles hier geregeld is, kon ze weer rustig slapen."

lees verder
Interview Yorbe Vertessen: "Op de training tik ik de 35 kilometer per uur wel aan"

Yorbe Vertessen is twintig jaar en staat al heel zijn jeugd te boek als groot talent bij PSV. Eindelijk komt dat eruit. In een uitgebreid interview met de Belg vroegen we hem naar het prille begin. 

lees verder
Interview Julian Rijkhoff: "Tot interesse van Dortmund had ik ambitie om in eerste van Ajax te komen"

Dinsdag speelt Ajax in de Champions League thuis tegen Borussia Dortmund. Eerder op de dag staat dezelfde confrontatie op het programma in de UEFA Youth League. Met Julian Rijkhoff in het shirt van de Duitse topclub. Waar de zestienjarige aanvaller jarenlang droomde van een toekomst in de Johan Cruijff ArenA, staat hij nu te trappelen om te vlammen voor Die Gelbe Wand. "Het zou heel tof zijn om samen te spelen met Erling Haaland en Donyell Malen."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Liverpool FC - Arsenal FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Everton FC20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Newcastle United - Brentford FC20-11-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Tottenham Hotspur - Leeds United20-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart20-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Bekijk alle voetbalreizen