ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-11-2019
De vijf voorgaande ontmoetingen van Oranje met Estland

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond (20:45u) zijn laatste EK-kwalificatiewedstrijd. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is natuurlijk al geplaatst voor het EK, maar zal goed af willen sluiten tegen hekkensluiter Estland. Vijf keer eerder speelde Oranje tegen de Esten.


Lees verder
Laatste keer: Oranje voor de lol in kwalificatiereeksen

Vriendschappelijke wedstrijden daargelaten, we zien die toch al minder dan vroeger, heeft bijna iedere wedstrijd wel inzet voor het Nederlands elftal. Dinsdagavond vormt het treffen met Estland een zeldzame, misschien uiterst welkome uitzondering op die regel. Het is voor het eerst sinds oktober 2013 dat Nederland nog eens kwalificatiewedstrijden gaat spelen zonder druk erop. Hoe ging dat toen?

Lees verder
Deze oude bekenden komt Oranje tegen bij de nationale ploeg van Estland

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond (20:45u) in de Johan Cruijff ArenA tegen Estland. Bij de hekkensluiter van groep C zullen weinig bekende namen hun opwachting gaan maken. Vijf spelers zullen echter toch een belletje doen rinkelen in Nederland.

Lees verder
Profiteer nu! Een gratis innovatieve bal bij een vader/zoon-abonnement!

Bij een 2-jarig dubbelabonnement op PANNA! Magazine en grote broer ELF voetbal ontvang je nu een Skillza football ter waarde van 129 euro!

Lees verder
Het extra dikke PANNA! Winterdoeboek is uit!

De winter? Dat is toch die tijd van het jaar waarin het zo vroeg donker is? Dat de velden zijn bevroren en een dikke deken op de bank je warm wordt. Nou, gelukkig is daar het PANNA! Winterdoeboek. Het extra dikke nummer is vanaf nu verkrijgbaar.

Lees verder
Bij deze clubs spelen de talenten uit het Team van het WK onder 17

Het gerenommeerde France Football maakt er traditie van om de beste elftallen van een toernooi samen te stellen. Zo ook na het WK onder 17 in Brazilië, waarop het Nederlands team vierde werd. Alleen Sontje Hansen werd door het Franse voetbaltijdschrift in het beste elftal opgenomen. Dit zijn de andere talenten.

Lees verder
In beeld; het WK met twee gezichten van Oranje Onder 17

"Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben gestreden tot het bittere einde, daar ben ik trots op." Dat liet bondscoach Peter van der Veen in gesprek met Voetbal International weten over zijn Oranje Onder 17. De Nederlandse talenten sloten het WK in Brazilië zondagavond af op de vierde plaats.

Lees verder
Zo anders zag Oranje eruit toen Babel twee jaar geleden terugkeerde

Toen bondscoach Dick Advocaat op 7 oktober 2017 zijn selectie bekendmaakte voor de interland tegen Wit-Rusland, was dat even schrikken. Ryan Babel op linksbuiten, is dat nou echt het beste dat we te bieden hebben bij Oranje? Twee jaar later mist Babel pas zijn derde interland sinds die opvallende comeback in Wit-Rusland.

Lees verder
Ex-Twente-revelatie Unal doet als international eindelijk wat verwacht wordt

Enes Unal was zeventien jaar, tien maanden en 21 dagen oud toen hij onder bondscoach Fatih Terem zijn eerste minuten maakte als Turks international. Toen nog stond hij onder contract bij Manchester City en stond hij te boek als toptalent. Vijf jaar later staat hij op een kruispunt in zijn carrière, waarbij de twee goals tegen Andorra van zondagavond een handje helpen.

Lees verder
Schalke 04 FC - Eintracht Frankfurt14-12-2019
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Koln FC - Bayer Leverkusen14-12-2019
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
 
Borussia Dortmund - Leipzig RB14-12-2019
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Chelsea FC - Bournemouth AFC14-12-2019
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
 
Arsenal FC - Manchester City14-12-2019
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com