Vuurgoudhaan opvallend vaak gezien | 5 heerlijke herfstwandelingen (mét routes) | Nu te zien: burlende damherten
Win vrijkaarten!

Win vrijkaarten!

Roots geeft kaartjes weg voor Onze natuur - het wilde België tijdens het WFFR >
 
 
Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van september

De Foto van de Maand wedstrijd had in september het thema eekhoorns. Het leverde prachtige foto’s op: de 10 winnaars kun je bewonderen in Roots novemberDeze 10 haalden de eindstreep nét niet.  
Foto: Loes Belovics 

Roots
Opvallend veel gezien, óók in tuinen
De vuurgoudhaan

Met z’n 9,5 centimeter is de vuurgoudhaan slechts een fractie groter dan ons allerkleinste vogeltje, de ‘gewone’ goudhaan. Dit prachtig gekleurde vogeltje werd de afgelopen dagen opvallend veel gezien, ook in tuinen. Opletten dus!
Foto: Beverley Brouwer

Advertorial
Roots
Roots november is er!

In deze Roots bekijken we de natuur door een roze bril: van knal via zalm tot zacht, bij plant en dier en van zwam tot zoutmeer. Gaan we herfstwandelen bij het Drentse Zuidlaren & langs de Hierdense Beek en lees je over de comeback van de Europese oehoe. Dit en nog veel meer vind je in Roots november, nu voor € 6,75 met gratis verzending binnen NL.

Roots
Lekker het bos in
5x heerlijke herfstwandelingen

Bossen zijn een belangrijk leefgebied voor dieren en planten. Maar ook mensen hebben er profijt van. Door het inademen van bosgeuren slaap je beter, je voelt je minder gespannen en het verlaagt je hartslag. Bossen zijn gezond én misschien wel op hun mooist in de herfst. 
Foto: Ernst Kremers

Roots
Wildlife Photographer of the Year
De winnaars van 2023

Dit jaar werden er maar liefst 49.957 foto’s ingezonden, door fotografen uit 95 verschillende landen. De winnaars werden, net als andere jaren, bekendgemaakt tijdens een groot gala – met als vaste gast de fameuze Sir David Attenborough.
Foto: © Amit Eshel/Wildlife Photographer of the Year

Roots
5 vragen en antwoorden
De vogeltrek

Wat is er mooier dan duizenden trekvogels die de ochtend- of avondhemel vullen? Elk najaar brengt de nodige verrassingen, lees dwaalgasten, op. Hoe harder en kouder de oostenwind, hoe meer adrenaline door het vogelaarslijf. Wat is het beste tijdstip, wanneer trekken ze, en hoe maken ze een route?
Foto: Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden