Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tweede Kamer eens met pakket Belastingplan 2019
De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het pakket Belastingplan 2019. Dit heeft tot gevolg dat de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag gaan en de heffingskortingen (belastingkortingen) omhoog. 
Lees verder »
Getergde Belastingdienst publiceert Jaarplan 2019
De Belastingdienst gaat in 2019 verder met een ‘vernieuwingsoperatie’ die onder meer personele capaciteitsproblemen en de aftandse ICT-infrastructuur moet aanpakken. Dat staat in het Jaarplan 2019 van de Belastingdienst. Het plan bevat heldere infografics over handhaving en toezicht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Belastingplan 2019: antwoorden op Kamervragen
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft puntsgewijs maar uitvoerig geantwoord op vragen die door verschillende fracties zijn gesteld over het pakket Belastingplan 2019 en het implementatiewetsvoorstel ATAD1.
Lees verder »
Snel schrijft 14 kantjes over BTW-verlegging en accijns
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft gereageerd op Kamervragen die, onder meer door D66 en de VVD, zijn gesteld over zogeheten BNC-fiches die betrekking hebben op zijn beleidsterrein. Veertien kantjes A4 heeft staatssecretaris nodig om in te gaan op de vragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Lees verder »
Wat gaat er gebeuren met de BTW? Kijk niet alleen naar 2019, maar ook naar 2020, 2021 en 2022
Er staan behoorlijk wat wijzigingen op stapel. Sinds 2010, toen de plaats van dienst ingrijpend wijzigde, hebben er nauwelijks meer forse wijzigingen plaatsgevonden. Maar het is weer zover. Er gaat flink wat op de schop. Niet alleen per 1 jnuari 2019, maar ook voor de jaren daarna! Een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen ingedeeld per […]
Lees verder »
Extrapoleren om bpm te bepalen mag niet, fiscus loopt miljoenen mis
Een auto-importeur waarvan de dga weliswaar werd veroordeeld voor belastingfraude, omkoping van een ambtenaar en valsheid in geschrifte, hoeft een naheffingsaanslag van 4.204.974 euro over onjuiste BPM-aangiften die jarenlang werden gedaan niet terug te betalen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
BTW-tarief van 6% naar 9% ingewikkeld? Valt reuze mee

BTW is een belasting die zo ongeveer naar aanleiding van al het doen en laten van een mens wordt geheven. Eten, slapen, diensten afnemen, diensten verlenen, dingen kopen en dingen verkopen. Kortom overal loert de BTW om de hoek. 1 januari a.s. gaat het lage tarief van 6% naar 9%. Wat moet je daarvoor als […]

Lees verder »
SRA maakt top 10 met fiscale eindejaarstips
De SRA heeft haar eindejaarstips 2018 in een top 10 gezet. In de eindejaarstips gaat de organisatie van accountants- en advieskantoren in op fiscale maatregelen die nog dit jaar voordelig kunnen uitpakken voor ondernemers. Ook zijn er tips om alvast slim in te spelen op wijzigingen die vanaf 2019 gaan gelden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Werknemers niet woonachtig in Nederland? Let op de nettolooneffecten!

In de belastingplannen 2018 is een maatregel gepresenteerd om de loonheffingskortingen (waaronder de Arbeidskorting en Algemene Heffingskorting) te beperken voor werknemers die niet in Nederland woonachtig zijn.

Lees verder »
5 manieren om als accountant relevant te blijven in het digitale tijdperk
BTW-tarief van 6% naar 9% ingewikkeld? Valt reuze mee
Financieren via je boekhoudpakket, dé oplossing voor het MKB?
OPLEIDINGEN
Kredietverstrekking
NOAB
30 november 2018
Visionplanner on Tour | Eindhoven
Visionplanner
29 november 2018
Cursus Box 2 en 3 in 2019: wat te doen met een miljoen?
Fiscaal Vanmorgen
20 november 2018
VACATURES
Gevorderd assistent accountant
Hoek en Blok
Sliedrecht
Senior Manager AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Verkoopadviseur
Muis Software
Heemskerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN