Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 13 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Terugtred grote accountantskantoren op gemeentemarkt zet naar verwachting door’
De trend dat grote accountantskantoren zich terugtrekken uit de gemeentemarkt zet naar verwachting door. Dat schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen over een mogelijk tekort aan accountants die gemeentelijke jaarrekeningen controleren.
Lees meer
 
 
Vraag en antwoorden BTW-vrijstellingsboot
Het ministerie van Financiën heeft een document gepubliceerd met de veelgestelde vragen en antwoorden over de BTW-vrijstelling voor het ter beschikking stellen van lig- en bergplaatsen voor vaartuigen die geschikt en noodzakelijk zijn voor sportbeoefening.
Lees meer
 
 
De zin en onzin van het gebruikelijk loon van de DGA
Als een directeur-grootaandeelhouder (DGA) werkzaamheden voor zijn BV verricht, moet hij rekening houden met het gebruikelijk loon. Bij de keuze voor de rechtsvorm is dat een belangrijk aspect. Ondernemen via de BV levert voor veel ondernemers met een beperkte winst een fors hogere belastingdruk op dan ondernemen via de eenmanszaak. In de praktijk merk ik […]
Lees meer
 
 
PwC: De impact van Brexit op Nederlandse bedrijven
PwC heeft een document gepubliceerd waarin de fiscale, juridische en personele gevolgen van de Brexit op Nederlandse bedrijven wordt beschreven.
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
‘Meerderheid partijen tegen BKR-registratie studieschuld’
Er is, onder partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, vooralsnog geen meerderheid voor het laten registreren van studieschulden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Slechts drie van de vierentwintig onderzochte partijen zijn voorstander van registratie bij het BKR. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop.nl.
Lees meer
 
 
Aangifte vennootschapsbelasting 2016 buitenlandse ondernemers niet meegestuurd met aangiftebrief
Door een fout bij de Belastingdienst is de aangifte vennootschapsbelasting 2016 voor buitenlandse ondernemers en de bijbehorende toelichting niet meegestuurd met de aangiftebrief.
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Klijnsma: alle uitkeringsgerechtigden dezelfde vrijwilligersvergoeding
Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal €150,- per maand met een maximum tot €1.500,- per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering. Staatssecretaris Klijnsma past binnenkort de regels aan.
Lees meer
 
 
Tom Koning: ‘Beste Marianne en andere standaardiseerders’
Je column van 6 maart jl. heeft mij in verwarring gebracht. De reacties op deze column zijn ook verontrustend. Op een aantal punten ben ik het 100% met je eens, maar op even zoveel punten 100% oneens.
Lees meer
 
 
UBL weer in de spotlights langs de Nederlandse snelwegen
Huh? UBL? Hoe zat dat ook alweer? Vanaf zondag 12 maart prikkelen deze vragen automobilisten op de Nederlandse snelwegen. Yuki start dan haar billboard campagne om UBL (Universal Business Language) onder de aandacht te brengen bij accountants, leveranciers en ondernemers.
Lees meer
 
 
Alfa scoort hoger op B Corp-ladder rating MVO
Bij het laatste assessment voor het B Corp certificaat heeft Alfa Accountants en Adviseurs hoger gescoord dan tijdens de eerste audit. Op het gebied van medewerkerstevredenheid zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet. Vooruitgang is ook zichtbaar in de besparingen op water en energie en de kantoorinrichting.
Lees meer
 
 
Weer minder bedrijven failliet
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is verder gedaald. In februari 2017 zijn er 45 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari 2017, meldt het CBS.
Lees meer
 
SBR-webinars CaseWare nu terug te kijken Contentpartner
CaseWare heeft in een aantal webinars gebruikers van hun software concrete informatie gegeven over het makkelijke gebruik van de software en de aansluiting op de aanwezige infrastructuur van SBR. Wie een webinar heeft gemist, kan hem nu terugkijken.
 
Formeel recht Opleiding
SRA organiseert vaktechnische kringen over het optimaliseren van de kwaliteit van de fiscale (kantoor) organisatie. Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige een hier mee samenhangend onderwerp. Ook aanverwante thema’s zoals de fiscale review, toezicht door de fiscus en/of Horizontaal Toezicht zullen regelmatig aan de orde komen. Er is gelegenheid om met de […]
 
(Aankomend) Specialist Regelgeving en Economie (40 uur) Vacature
ComponentAgro B.V. is gevestigd in Oud-Beijerland. Het bedrijf zit als een spin in het web in de wereld die draait om agrarische wet- en regelgeving en economische vraagstukken. Een dynamisch bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan ´verandering´ waardoor er altijd weer een nieuwe uitdaging aan te gaan is. De klant wordt op haar specifieke vakgebied […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn