We hebben een winnaar! Dit is de themesong van de Zwarte Cross 2024

De Zwarte Cross nieuwsbrief van juni

WE HEBBEN EEN WINNAAR! DIT IS DE ZWARTE CROSS 2024 THEMESONG

WE HEBBEN EEN WINNAAR! Dit is de themesong van Zwarte Cross 2024!

Door de stortvloed aan geweldige inzendingen had ons panel iets meer tijd nodig om een winnaar te kiezen, maar we zijn eruit: dit spitsvondige en catchy nummer is het perfecte festivalanthem van de Zwarte Cross 2024! Schud even die dooie vlieg/bedorven oorsmeerbal/banaan uit je oor, zet je volumeknop op maximaal en GENIET: hier is, straight outta Beltrum, trouwe campinggast Jackie met ‘Make Schik Not War’!!!

Wie is die knakker

HALVE FINALE ZC OPEN IN... HALLE!

Jaren geleden vond de Zwarte Cross plaats in Halle. Maar dit weekend keren we weer een beetje terug! Kom zondag (gratis) kijken naar de halve finale van Zwarte Cross Open vol snelheidsduivels, onder wie Jack Miller, toprijder in de MotoGP. Crossende motoren, modderige tracks en een dosis adrenaline: dit wil je niet missen!

Wie wat waar?

KIPPENVEL: LEVENDENHERDENKING MET SYRISCHE OPERAZANGER

Een Zwarte Cross-traditie is geboren: de Levendenherdenking. 50 seconden stilte op het hele festival, om daarna te onsteken in oorverdovend gejuich. Met als achterliggende gedachte: je hoeft niet eerst dood te gaan om herdacht te worden!

Donderdag 18 juli om 20:00 is het zover. Als opvallend middelpunt is er een special guest: de gevluchte Syrische operazanger Awn Maarof in de Megatent. MAKE SCHIK, NOT WAR!

Meer info

MET TROTS PRESENTEREN WIJ:

WD-40 X ZWARTE CROSS SPECIAL EDITION

Wat is er nou net zo onmisbaar als de Zwarte Cross? Juist: WD-40. Dit legendarische goedje hielp wereldwijd al talloze vastgelopen profs en doe-het-zelvers uit de brand. Onovertroffen kwaliteiten, de kenmerkende geur, het herkenbare flesje in geel/blauw; WD-40 is iconisch en wij glijden van trots van onze stoel want binnenkort is er een Special Edition met onze naam erop. Hij wordt uiteraard uitgedeeld aan deelnemende crossteams. En je vindt 'm vanaf nu in onze webshop en bij een Jumbo bij jou in de buurt. Mis 'm niet, deze absolute musthave. Maak je schuurtje, garage, gereedschapskist of werkplaats compleet. Staat je goehoeoeoed!

Mo'k hebb'n

TALENTENUPDATE: D'RAN!


Skater Stefan Selders is salto's aan het oefenen, want hij mag straks stunts doen op de Zwarte Cross! Mountainbiker Tristan Botteram racet op het WK enduro en laat zien hoe dat gaat in zijn vlog. Kunstenaar Maudy Alferink neemt je mee op haar Zwarte Cross-weg: van verkoper in de beenhamtent tot queerbear in de gaybar. En voetbalster Lijne Klees beschrijft waarom het motto van De Graafschap én vrouwentak MVVA luidt: SAMEN D'RAN!

Lees de blogs

24 REDENEN OM TE DONDEREN OP DONDERDAG

1. Omdat je leeft
2. Omdat je toch geen ene fuck te doen hebt
3. Omdat je bucketlist hoe dan ook niet af te vinken is
4. Omdat je een winner bent
5. Omdat een dag maar een dag is
6. Omdat later nooit komt
7. Omdat het legendarisch wordt
8. Omdat het gaat donderen
9. Omdat feest onbetaalbaar is
10. Omdat je niet veegt voor het poepen

11. Omdat het bijna de laatste kans is, ruim 91% van de tickets is namelijk al de deur uit

12. Lees je hier

NIEUW OP DE ZWARTE CROSS: EXCLUSIEVE FANSHOP

Trek jij liever iets anders aan naar de Zwarte Cross dan een wit mouwloos hemd, gouden schakelketting, korte broek en klompen? Kom dan naar Het Stadsplein, want daar komt dit jaar een Exclusieve Fanshop! Daar vind je merchandise die nét even anders is, bijvoorbeeld door een samenwerking met een kunstenaar of een spannend jubileumitem. Mooi man, van dat appat'n! Wat trouwens ook apart is: de Zwarte Cross cannabissneakers. Nu met 35% korting!

Scoor een wietschoen

LAAT JEZELF NIET IN JE HEMPIE STAAN: TREK HET NOZEM ORANJESHIRT AAN

Komende weken strak in 't pak voor de buis naar het EK voetbal kijken? Doe als de heldinnen van Steam Sister en trek het Nozem oranjeshirt aan! Wees er snel bij, want t/m 23 juni is ie nog verkrijgbaar met 20% korting.

Nozem webshop