Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 25 mei 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deadline nadert voor aanvraag definitieve berekening laatste twee periodes NOW
Werkgevers die in de laatste twee aanvraagperiodes gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben nog iets meer dan een week (tot en met vrijdag 2 juni) om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Zo’n 18.000 werkgevers moeten nog een of meer aanvragen voor NOW 5 en 6 […]
Lees verder »
Medewerkers ‘afluisterteam’ op eigen verzoek uit dienst, ernstig verwijtbaar handelen FIOD bij één medewerker
Het arbeidsconflict tussen leden van het team specialistische operaties (TSO) en de FIOD heeft er toe geleid dat de arbeidsovereenkomsten van enkele leden vorige maand op eigen verzoek door de kantonrechter zijn ontbonden. Dat blijkt uit enkele uitspraken die woensdag zijn gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Duurzaamheid: wat is jouw rol als accountant?

SRA heeft wel 15 verschillende duurzaamheidscursussen waarmee je aan de PE-verplichting 2023 kunt voldoen. Zowel voor samenstel- als controlerend accountants, altijd een cursus die past bij jouw leerdoelen.

Schrijf je snel in! »
Medewerker Belastingdienst verzweeg jarenlang buitenlands vermogen in aangiftes
Een werknemer van de Belastingdienst was als toezichtmedewerker bij de directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) verantwoordelijk voor een juiste belastingheffing, maar liet in zijn eigen aangiftes lange tijd onvermeld dat hij nog een flink vermogen op Luxemburgse bankrekeningen had staan. De belastingambtenaar bleef volhouden dat hij altijd naar eer en geweten zijn belastingaangiften heeft ingevuld
Lees verder »
Behandeling Wet toekomst pensioenen: compensatie, transparantie, invaren
De Eerste Kamer boog zich deze week over de Wet toekomst pensioenen en zal daar naar verwachting volgende week over stemmen. Een aantal relevante punten uit de nota naar aanleiding van het verslag.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 14 juni in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Van Berkel Accountants 26ste kantoor onder koepelconvenant horizontaal toezicht Belastingdienst
Fiscount en Auxilium Adviesgroep hebben in 2011 een koepelorganisatie opgericht voor kleinere onafhankelijke kantoren: koepelorganisatie Auxilium/Fiscount (toen onder de naam Kwaliteitscentrum Accountancy Nederland BV (KAN)). De koepelorganisatie heeft een convenant horizontaal toezicht gesloten met de Belastingdienst. Van Berkel Accountants is het 26ste kantoor dat kiest voor aansluiting.
Lees verder »
Jarenlange advisering van verbonden bv’s is een onderneming
Het geven van advies aan bedrijven wordt door de inspecteur gekwalificeerd als inkomsten uit fictieve dienstbetrekking, in plaats van als winst uit onderneming zoals door een belastingplichtige was opgenomen in zijn aangifte 2017. Het maakt niet uit, zo oordeelt rechtbank Gelderland, dat opdrachtgevers aan elkaar verbonden zijn en op hetzelfde adres gevestigd zijn, als er […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat te doen bij een datalek? Onderneem deze stappen!

Richard Ridderhof is compliance officer bij Wolters Kluwer Tax and Accounting NL en weet alles van de privacywetgeving en hoe je moet handelen in het geval van een datalek in een organisatie.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Coronabetalingsregeling houdt op: wat kan je als accountant voor je klant doen?

Het geduld van de Belastingdienst met ruim 60.000 ondernemers begint nu echt op te raken. Wat kun je als accountant nog doen voor ondernemers die nog steeds niet gereageerd hebben, die een of meer termijnen achterlopen of waarvan te voorzien is dat ze tussen nu en het einde van het jaar met aflossingsproblemen te maken […]

Lees verder »
Tweede Kamer wil verplichte vertrouwenspersoon bedrijven
De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug waarin bedrijven worden verplicht een vertrouwenspersoon aan te stellen. Dat moet het makkelijker gaan maken om melding te maken van wangedrag op de werkvloer.
Lees verder »
‘Veel bedrijven kunnen nog niet verduurzamen, strafheffing gas onrechtvaardig’
Duizenden bedrijven willen wel verduurzamen maar kunnen het nog niet, bijvoorbeeld omdat ze nog in de rij staan voor een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet of omdat een alternatief als groene waterstof niet of nauwelijks beschikbaar is. Dat schrijven ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingvoordeel milieu-investeringen bijna verdubbeld
Fiscalist zelf verantwoordelijk voor speculatieve ‘windhandel’ met landbouwgrond
40 mille opbrengst uit inruil bedrijfsauto telt als omzet voor TVL
Aandelenoverdracht aan echtgenote niet paulianeus, curator vist achter het net
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
14 juni 2023
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
15 juni 2023
Cursus Fiscaal risicomanagement voor (semi-)publieke organisaties en bedrijven: grip houden op fiscale risico’s
Accountancy Vanmorgen
28 juni 2023
VACATURES
Assistent Accountant Samenstel
Lansigt
Alphen aan den rijn en Gouda
Allround vennotabel accountant RA – Den Haag
Klop & Partners B.V.
Den Haag
Beginnend assistent-accountant MKB
Moore MTH
Lelystad
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN