Kennisbanken E-installatie
Online versie
Deel 8 van NEN 1010:2020 – Energie-efficiëntie
Het nieuwe deel 8 van NEN 1010:2020 behandelt het thema energie-efficiëntie. Dit deel is aan NEN 1010 toegevoegd omdat de energietransitie een steeds belangrijker onderwerp wordt. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
De nieuwe buisinvoerstukken
Vraag een installateur wat zijn werk zou vergemakkelijken bij de montage van groepenkasten en 'werkruimte' wordt genoemd. Samen met installateurs ontwikkelde Hager nieuwe slimme buisinvoerstukken. Dé oplossing voor het monteren van verdelers in meterkasten met weinig ruimte.
Aardlekschakelaars: uitleg en toepassingen
Dit artikel gaat over aardlekschakelaars. Waarom worden ze toegepast en hoe werken ze? Wat houdt automatische uitschakeling van de voeding in? Hoe zorg je voor extra bescherming in bijzondere omstandigheden? En welke typen aardlekschakelaars zijn er eigenlijk?
Lees verder >
Belangrijkste wijzigingen NEN 1010:2020
Op 10-10-2020 hield NEN het webinar ‘NEN 1010 Live’. Tijdens dit event werd NEN 1010:2020 behandeld, de herziene versie van NEN 1010. Tijdens de bijeenkomst kwamen onder andere de belangrijkste wijzigingen aan bod.
Lees verder >
Hoe moet de meterruimte in de toekomst eruitzien?
NEN houdt een marktconsultatie over de meterruimte van de toekomst. Van 9 november tot en met 11 december staan in Nieuwegein negen proefopstellingen van conceptmeterruimtes. 
Lees verder >
Aanschaf pv-installatie met energieopslagsysteem actueel bij VVE’s
Veel VVE’s overwegen de aanschaf van een pv-installatie met energieopslagsysteem. Maar zo'n aanschaf vergt een flinke ingreep, en een dito investering. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Universele LED dimmers
✓ 0-150W en 0-450W LED ✓ Geschikt voor alle A-merken afdekmateriaal ✓ Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit ✓ MIN en MAX afstelling ✓ Bescherming tegen overbelasting & stoorsignalen ✓ Geruisloos dimmen ✓ Geschikt voor wisselschakeling & kruisschakeling
Meer nieuws
Partnernieuws
Koolmonoxide: een echte sluipmoordenaar
Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas en ontstaat bij een onvolledige verbranding van op koolstof gebaseerde brandstoffen. Het gas is giftig en kan al bij lage hoeveelheden de dood tot gevolg hebben. Toch kan je dit relatief eenvoudig voorkomen. 
Lees verder >
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden. 
Lees verder >
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Alles in 1
De online Kennisbank Installatie Journaal biedt u alle informatie over NEN 1010, Power Qualtity, Verdeelsystemen, Atex, NEN 3140, Duurzame Energie en Machineveiligheid op 1 plek! Als u het antwoord niet vindt, dan legt u de vraag gewoon gratis voor aan onze experts.
Probeer nu 2 weken gratis > 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright