Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 27 oktober 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Deel Lodder & Co kantoren gaan verder als ETL
Met vier vestigingen heeft ETL een eerste stap gezet op de Nederlandse accountantsmarkt. De organisatie was al vertegenwoordigd in 44 landen, maar heeft sinds 1 oktober ook kantoren in Den Haag, Baarn, Arnhem en Doetinchem. Deze kantoren zijn voormalige vestigingen van Lodder & Co.
Lees meer
 
 
Strak kantoorbeheer schept meer advieskansen
Een strak georganiseerd kantoor, dat intensief online samenwerkt met klanten. Die combinatie vergroot de kans om uit te blinken als de ‘bedrijfscoach’ waar MKB-accountants het vaak over hebben. Wat is je klantenstrategie? Ga je als kantoor voor supergesmeerde processen, een lage kostprijs en scherpe tarieven, ofwel Operational Excellence? Product Leadership claimen – ofwel het beste, meest […]
Lees meer
 
Online magazine voor accountants: Slim samenwerken met Verenigingen & Stichtingen Advertorial

Help jij Verenigingen & Stichtingen bij het voldoen aan wettelijke en fiscale plichten? Weet je met welke strategische uitdagingen zij worstelen en welke rol kun jij daar in kunt spelen?
In het online magazine Slim samenwerken lees je trends, praktijkverhalen, tips & tricks voor accountants en administratiekantoren. In deze editie alles over Verenigingen & Stichtingen!

Download gratis >

 
‘Nog geen link tussen BTW-carrouselfraude en terrorismefinanciering’
Tot op heden is uit afgeronde FIOD-onderzoeken naar BTW-carrouselfraude niet gebleken dat er een link is met terrorismefinanciering. Er lopen nog acht BTW-carrouselonderzoeken bij de FIOD en talloze boekenonderzoeken naar deze vorm van fraude bij de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Nota wetsvoorstel Pensioen in eigen Beheer naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Wiebes heeft de nota naar aanleiding van het verslag inzake het wetsvoorstel Pensioen in eigen Beheer naar de Tweede Kamer gestuurd. Het kabinet heeft niet het voornemen om nog een verdergaande fiscale faciliteit voor afkoop van een PEB te bieden.
Lees meer
 
Cursus Trusted Financial Advisor in 1 dag | 9 november 2016 – Utrecht Advertorial

Een trusted advisor biedt veel meer dan alleen vakinhoudelijke informatie. Hij denkt mee over de bedrijfsstrategie of over de persoonlijke levensloop van zijn klanten. Wilt u als trusted advisor een lange termijn relatie met uw klanten opbouwen en daarmee meer omzet behalen? Meld u dan aan voor deze eendaagse praktijkcursus.

Meer informatie ==>>

 
Nota’s Belastingplan 2017 en Overige fiscale maatregelen 2017 naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de nota’s naar aanleiding van het verslag inzake het wetsvoorstel Belastingplan 2017 en Overige fiscale maatregelen 2017 naar de Tweede Kamer gestuurd. In de nota bij het Belastingplan 2017 wordt onder meer de verkeerde berekening van de MKB-winstvrijstelling in de Miljoenennota 2017 hersteld.
Lees meer
 
 
TK: Versoepel voorwaarden verstrekken hypotheek
De Tweede Kamer wil dat de voorwaarden voor het verstrekken van een hypotheek worden versoepeld. Het Nibud, dat maatstaven vaststelt waarop hypotheekverstrekkers hun beleid baseren, moet die normen aanpassen. De Kamer wil dat het budgetinstituut rekening houdt met de lagere energielasten en de kansen van aanvragers op een hoger salaris.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Gemiddeld rapportcijfer jaarverslag beursgenoteerde ondernemingen: 3,1
Uit het jaarlijkse onderzoek van Hogeschool Leiden naar transparantie in jaarverslagen van beursgenoteerde ondernemingen blijkt dat bedrijven veel vertellen, maar weinig zeggen. Het gemiddelde rapportcijfer van de 72 ondernemingen is ook dit jaar weer met een 3,1 zwaar onvoldoende.
Lees meer
 
 
EC presenteert plannen hervorming vennootschapsbelasting
De Europese Commissie heeft dinsdag zoals verwacht plannen voor de hervorming van de vennootschapsbelasting gepresenteerd. Het verminderen van de fiscale bevoordeling van vreemd boven eigen vermogen is een belangrijk onderdeel van het actieplan.
Lees meer
 
Praktijkervaring: een nieuw salarispakket voor Kaiser en De Vries. ‘Moeilijk is het niet!’ Contentpartner
Kaiser en De Vries is een administratiekantoor in Soest met een gezonde MKB-praktijk. Administratieve diensten, jaarrekeningen, belastingaangiftes en salarisadministratie is de kern van hun dienstverlening. Begin volgend jaar zet het kantoor een grote stap. Dan verandert de naam van het kantoor in Kaiser, De Vries en Rosenberg. Het resultaat van een fusie met het Utrechtse […]
 
Staking, bedrijfsbeëindiging en bedrijfsopvolging bij eenmanszaken Opleiding
IB-ondernemers die willen of moeten stoppen met hun onderneming doen er goed aan om tijdig te beginnen aan de voorbereiding. Tijdig voorsorteren kan veel belastingheffing besparen. Of het nu gaat om een overdracht of een beëindiging: voor een goede begeleiding bij de fiscale afhandeling is tijd en planning nodig. In deze educatiebijeenkomst komen alle mogelijke […]
 
Operational Risk Manager (W&S) – Midden Nederland Vacature
U zoekt een bureau dat u ondersteunt met interim-oplossingen voor de bedrijfsvoering van uw organisatie. Een bureau dat vernieuwend en onderscheidend is. Dat betrokkenheid toont en oprecht geïnteresseerd is in zowel de opdrachtgevers als de hoog opgeleide kandidaten. Een bureau dat vooruit denkt, op de hoogte is van relevante ontwikkelingen in het werkveld en een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn