NT e-mail
28-08-2024
LAATSTE NIEUWS
#
Deel van vervoerders rijdt onder kostprijs: 'Wegvervoer is afvoerputje van de logistiek'
Nederlandse wegvervoerders slagen er niet altijd in om stijgende kosten door te berekenen aan hun opdrachtgevers. Een deel van de vervoerders rijdt daardoor zelfs wel eens onder de kostprijs.
ACTUEEL
#
Tunnel Mont Blanc sluit 15 weken voor werkzaamheden
Transportbedrijven moeten op weg naar Noord-Italië een omweg plannen. De Mont Blanc-tunnel sluit vanaf 2 september voor vijftien weken vanwege renovatiewerkzaamheden. Weggebruikers krijgen het advies om de A43 te nemen.
#
Boeing verwacht verdrievoudiging Chinese vrachtvloot
De vrachtvloot van Chinese luchtvaartmaatschappijen zal door de grote vraag naar tijdgevoelig transport uit de e-commerce-markt tussen 2024 en 2043 verdrievoudigen. Dat stelt Boeing in zijn laatste commerciële marktprognose (CMO).
MODALITEITEN
#
Aangevallen tankschip 'Sounion' lijkt olie te lekken in Rode Zee
Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie lijkt de Griekse olietanker 'Sounion' olie te lekken in de Rode Zee. Het schip heeft zware schade opgelopen door herhaalde aanvallen van Houthi-rebellen.
#
CLdN lanceert extra dienst tussen Rotterdam en Dublin
Shortsearederij CLdN breidt zijn Ierland-dienst uit met een extra load-on/load-off (LoLo) vaart. De extra LoLo-vaart gaat vanaf 30 augustus varen tussen Rotterdam en Dublin.
ECONOMIE
#
Rechtszaak tegen EU om 'groene status' vliegtuigen en schepen
Milieuorganisaties gaan de Europese rechter in Luxemburg vragen om vliegtuigen en schepen die op fossiele brandstoffen draaien te schrappen uit de EU-lijst van duurzame investeringen. Fossielvrij NL begint de rechtszaak samen met medestanders uit Nederland,...
#
Kotug sleept Congo-contract van Eni in de wacht
De Rotterdamse maritieme dienstverlener Kotug International gaat met drie van zijn Rotortug-sleepboten werk verrichten voor het Congo LNG-project van de Italiaanse energieproducent Eni.
TRANSPORTPOLITIEK
#
Tweede methanolschip X-Press van Rotterdam naar Letland
Het Singaporese X-Press Feeders heeft op 23 augustus zijn tweede dual fuel containerschip dat vaart op methanol te water gelaten. Hiermee is het de tweede 'groene route' op methanol, de Green Baltic X-press (GBX), van het...
#
Nagenoeg geen vuiltje aan de lucht in Amsterdams havengebied
De luchtkwaliteit rond het Amsterdamse havengebied is in 2023 verbeterd. Voor vrijwel alle gemeten componenten, van fijnstof tot stikstofdioxide, zwaveldioxide, benzeen, tolueen en xyleen, waren de concentraties in 2023 lager dan in 2022 en daarmee...
www.nt.nl redactie@nt.nl
Afmelden 010-280 10 00
© 2024 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam