<
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | marts 2019

 
 
 
 

Flere unge søger ind på en erhvervsuddannelse

De nye søgetal fra UVM er landet, og de bringer en god nyhed med sig: Flere unge har valgt at søge ind på en erhvervsuddannelse. Nærmere bestemt 20,1 procent mod sidste års 19,4 procent. Det går fortsat den rigtige vej, og det er et godt tegn på, at vores fælles indsats overfor de unge virker.
Nu afventer vi det samlede billede. Jeg håber, at det ligeledes vil være positivt. Men der er fortsat et godt stykke til 2020-målsætningen om, at 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge at blive faglært.
Så vi klør på og fortsætter sammen det gode arbejde for, at endnu flere skal få øjnene op for alt det, erhvervsuddannelserne har at byde på.

Kim Simonsen,
Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

 

 

Så kom de længe ventede søgetal

Kort fortalt har lidt flere elever fra grundskolen søgt en eud og lidt færre har søgt en gymnasieuddannelse.

På landsplan har tallene ikke flyttet sig væsentlig. Dog er det værd at bemærke, at søgetallet til eud er over 20 pct. for første gang siden 2012.


Se UVM's tal her
Læs DEG's pressemeddelelser for gymnasiet her og for eud her 

 

 

Nyt værktøj til kompetenceafklaring af bestyrelsesmedlemmer

Prøv det nye kompetenceafklaringsværktøj i din bestyrelse på næste møde.

DEG har i et samarbejde med IT-firmaet Webnuts fået udviklet et bestyrelsesværktøj, der kan anvendes til at kompetenceafklare bestyrelsen og på den baggrund kortlægge eventuelle kompetencebehov og kompetenceprofilen i egen bestyrelse. Der er fri adgang til at anvende værktøjet for DEG-B’s medlemmer. Programmet har på det seneste gennemgået en opdatering, så det lever nu op til de nye GDPR-regler.


Læs vejledning her 
Prøv kompetenceafklaringsværktøjet 

 

 

HR-temadag om tillidsbaseret ledelse

Det var et rigtigt flot program DEG kunne præsentere på årets HR-Temadag, som blev afholdt den 6. marts 2019 på IBC i Kolding.

Programmet var fokuseret på tillidsbaseret ledelsespraksis, og godt 60 personer med interesse for ledelse deltog i arrangementet.


Læs mere

 

 

Projektgruppe for nyt bevillingssystem nedsat

DEG har nu nedsat projektgruppen, som skal arbejde med at kvalificere alternativer til et nyt bevillingssystem.

Der var overordentlig stor interesse for at deltage i projektgruppen, og DEG vil derfor trække på de mange gode kræfter i det videre arbejde.


Læs mere her

 

 

Brøchner Hotels er virksomheden bag erhvervscaseopgaven 2019

Tilmeldingen er netop åbnet, og vi opfordrer alle hhx- og htx-afdelinger til at være med.

Tilmeldingen til DM i Teknologi og Erhvervscase 2019 er åben, og alle skoler har modtaget en invitation. Det er gratis at deltage, og ud over at være en sjov og lærerig oplevelse for eleverne, er mesterskabet en oplagt mulighed for at fortælle de gode historier om hhx og htx samt vores talentfulde elever.
Hotelkæden Brøchner Hotels er virksomheden bag erhvervscaseopgaven i år.


Læs mere

 

 

Råd om efteruddannelse er kun et telefonopkald væk

En ny hotline vejleder alle former for offentlig videre- og efteruddannelse. 

En ny service under Uddannelsesguiden giver både virksomheder og medarbejdere råd om alle former for efteruddannelse.


Læs mere på evejledning.dk

 

 

Podcasts om didaktik i erhvervsuddannelserne

DIDAKTIKA, eud-lærernes kompetencelab, har udviklet fire nye podcast om didaktik i erhvervsuddannelserne, der kan hentes gratis som inspiration.

DEG har givet inspiration til udvikling af temaer og bidrog til produktionen af én af de 4 podcasts. I hver episode taler en ekspert og en praktiker fra eud om et didaktisk emne. Du kan høre om følgende emner: Pædagogisk ledelse, Undervisningsdifferentiering, Trivsel og motivation, Film i undervisningen.


Find podcasten her 

 

 

Nye tiltag skal sikre flere kvinder og etniske minoriteter på industriens uddannelser

En ny rapport samler en række af best-practice erfaringer om, hvordan man som virksomhed, uddannelsesinstitution og uddannelsesvejledere kan arbejde med at øge mangfoldigheden på industriens erhvervsuddannelser.

Kvinder kan ikke være mekanikere, og unge med en anden etnisk baggrund end dansk drømmer kun om at blive advokater eller læger. Dansk Metal, DI, 3F, TEC og NEXT de sidste to år arbejdet for at udfordre fordomme som disse og gøre erhvervsuddannelserne i industrien mere inkluderende. 


Link til rapporten

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev