Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 16 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Deloitte adviseerde Finles over fraude beleggingsfonds’
Volgens De Telegraaf heeft Deloitte vermogensbeheerder Finles uitgebreid geadviseerd over een beleggingsfonds dat afgelopen week aanleiding was voor een inval van de FIOD. De krant baseert zich op “bronnen dichtbij het strafrechtelijk onderzoek”.
Lees meer
 
 
Koolmees negeert advies uitstellen loonkostenvoordeel
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is niet van plan de invoering van het loonkostenvoordeel, onderdeel van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) met een jaar uit te stellen. Hij gaat daarmee voorbij aan het advies van het Bureau ICT-toetsing (BIT), dat oordeelde dat de voorbereidingen voor de implementatie van de wet te traag vorderen.
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
BDO: algemene aanwijzing in kader werkkostenregeling bedoeld als vangnet
BDO wijst op een nieuwe tekstuele bepaling die de Belastingdienst deze maand heeft gepubliceerd, waarmee de werkgever een algemene aanwijzing van eindheffingsbestanddelen kan doen in het kader van de werkkostenregeling (WKR). BDO adviseert deze aanwijzing louter aanvullend in te zetten.
Lees meer
 
 
Indiase toezichthouder doet PwC twee jaar in de ban
PwC mag in India twee jaar lang geen opdrachten uitvoeren voor beursgenoteerde bedrijven. Die straf, plus een boete van een kleine € 2 miljoen, heeft de toezichthouder op het effectenwezen Sebi opgelegd na een negen jaar durend onderzoek naar de grootste fraudezaak in de Indiase geschiedenis.
Lees meer
 
Kom naar de gratis workshop op 16 februari! Advertorial

Kleisteen online boekhouden zal u dan laten zien hoe u met minimale kosten uw boekhouding kunt digitaliseren. Wij zijn wel een beetje klaar met overtikken, u ook? Kleisteen is er al vanaf 1,- per maand. Als administratiekantoor krijgt u de beschikking over een gratis administratie voor eigen gebruik, en een beheerscherm (ook gratis natuurlijk) waar u al uw klanten bij elkaar ziet.

 
MkbAdministratie nu volledig onderdeel van RS Finance
Administratiekantoor RS Finance heeft MkbAdministratie BV overgenomen. Dat bedrijf werd in 2013 gezamenlijk opgezet met zakelijk dienstverlener Greyt (voorheen MkbController).
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Van Zeggeren nieuwe marketingdirecteur KPMG
Esther van Zeggeren is bij KPMG met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot director Brand, Reputation en Marketing. Zij volgt Eric Bouwmeester op, die zijn werkzaamheden de komende periode overdraagt en in het voorjaar het bedrijf zal verlaten.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

 
Startende ondernemer moet langer wachten op btw-nummer
Starters moeten deze en volgende maand wat meer geduld hebben met de Belastingdienst. De termijn waarbinnen de fiscus een brief met btw-nummer stuurt, is opgerekt van vijf naar vijftien werkdagen. Dat heeft te maken met een grote groep mensen die de btw op hun zonnepanelen wil terugvragen.
Lees meer
 
 
Pensioenkennis Nederlander nog altijd onder de maat
Volgens Netspar hebben de meeste Nederlanders nog altijd bitter weinig kennis over pensioen. Dat concluderen onderzoekers Marike Knoef, Jim Been, Marijke van Putten in een rapport dat binnenkort verschijnt. Daaruit blijkt dat een boodschap met een negatieve strekking eerder aanzet tot het vergroten van de eigen pensioenkennis.
Lees meer
 
 
PERSONALIA: Osinga partner bij Bentacera Groep
Per 1 januari 2018 is Johannes Osinga toegetreden als partner van de Bentacera Groep. Onder de groep vallen accountantskantoor Bentacera en corporate finance-adviseur De Valck Dealmakers.
Lees meer
 
 
‘Beroepseer accountants is basis van herstel vertrouwen’
De beroepseer van de accountant is de sleutel tot herstel van het vertrouwen in de beroepsgroep. Dat stellen compliance-adviseur en docent Arnout van Kempen en Margreeth Kloppenburg in het FD. Zij zijn als auteur en redacteur betrokken bij de bundel ‘Artikel 5. de beroepseer van de accountant’.
Lees meer
 
Financieringsgids: de gids voor ondernemers in financieringsland Contentpartner
Ondernemers die zich oriënteren op een financiering kunnen sinds vrijdag 12 januari “De Financieringsgids 2018″ downloaden. Met deze gids in de hand kunnen ze een financieringsaanvraag goed voorbereiden. De gids geeft de ondernemers ook inzicht in de grote verscheidenheid aan financieringsmogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Tot slot biedt de gids ondernemers een aantal […]
 
Open huis 19 januari 2018 Opleiding
Op vrijdag 19 januari 2018 houden wij van 16.00-19.00 uur een open huis met informatie over de opleidingen van hbo A&A. Je kun vragen stellen over alle theoretische opleidingen en over de praktijkopleiding AA. Wij zorgen ervoor dat vanaf 16.00 uur de koffie klaar staat.
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Manager samenstel/adviespraktijk (RA/AA) – Schiphol Vacature
RSM is een gerenommeerde accountants- en belastingadviesorganisatie in Nederland. Samen met meer dan 800 andere RSM-kantoren vormen wij het 6e netwerk van wereldwijd opererende accountants- en adviesorganisaties. Persoonlijk en professioneel zijn kernwaarden die bij ons centraal staan. Kwaliteit is een principe dat in ieder aspect van ons werk te vinden is. Onze medewerkers zijn een belangrijk onderdeel […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn