Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 september 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deloitte adviseerde mislukte belastingconstructie aan bouwondernemer, geen beroepsfout Mazars
Niet Mazars maar Deloitte adviseerde de voormalige dga van een bouwconcern in 1999 om een fiscale constructie via Malta op te zetten, nadat de man zijn bouwonderneming had verkocht. Mazars valt dan ook niet aan te rekenen dat de fiscus alsnog met (naheffings)aanslagen van enkele miljoenen op de proppen kwam. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam […]
Lees verder »
Gemeente Delft niet aansprakelijk voor schade door belastingadviseur 
Een zelfstandige belastingadviseur die onder anderen in opdracht van de gemeente Delft werkte wordt verdacht van oplichting. Een vrouw die waarschijnlijk kan fluiten naar een erfenis van € 174.000 stelde de gemeente aansprakelijk, aangezien de man zich voordeed als belastingadviseur van de Zuid-Hollandse gemeente. De rechtbank Den Haag oordeelt dat de gemeente naar inwoners toe […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
6 stappen naar een beter verdienmodel en blijere klanten

Meer omzet genereren en ook nog eens efficiënter en makkelijker werken. Klinkt goed, toch? Download nu de checklist van SnelStart waarmee je dit realiseert.

Download nu »
Onderzoeksrapport Deloitte over mondkapjesdeal: forse druk, geen volledige openheid Van Lienden
Het eerste deelrapport van Deloitte over de mondkapjesdeal met Relief Goods Alliance (RGA) van Sywert van Lienden en zijn zakenpartners is vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het rapport geeft een feitelijke weergave over hoe de deal tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en RGA tot stand is gekomen.
Lees verder »
Rechter: dga verichtte werkzaamheden, gebruikelijkloonregeling terecht
De Belastingdienst heeft terecht geoordeeld dat een dga werkzaamheden verrichte voor een BV waarvan hij indirect aandeelhouder is en heeft daarom ook terecht de gebruikelijkloonregeling toegepast. Dat oordeelde de rechtbank Noord-Holland onlangs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lenen bij de eigen BV wordt beperkt. Wat betekent dit voor de praktijk?

Lost de DGA zijn schuld af of herfinanciert hij bancair? Wat te doen met vastgoed dat niet eenvoudig is over te hevelen naar de BV? Hoe werkt de anti-misbruikregeling? Wat zijn mogelijkheden in samenwerking met kinderen van de DGA? Jeroen Knol geeft de antwoorden op deze en andere vragen tijdens een korte online cursus op 4 oktober.

Lees verder »
ODV omzetten in lijfrente, eindelijk zoals het is bedoeld
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft op 22 juni een belangrijke goedkeuring gepubliceerd in een besluit. Eentje waar de praktijk ook al jaren op zat te wachten. En onder het motto “beter laat dan nooit” is het nu dan eindelijk zo ver.
Lees verder »
Bouwspecialist Scab accountants en adviseurs introduceert vertrouwenspersoon voor de bouw
De actualiteit rondom grensoverschrijdend gedrag zet de maatschappelijke discussie over dit onderwerp op scherp. Deze discussie heeft er mede voor gezorgd dat veel bedrijven, dus ook in de bouw, worstelen met de vraag hoe zij invulling (moeten) geven aan goede arbeidsomstandigheden en een veilig werkklimaat. De Tilburgse bouwspecialist Scab accountants en adviseurs introduceert daarom de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De vier gevaren van mobiel werkende accountants

Gebruiken jouw collega’s hun privé-smartphone voor zakelijke e-mail of andere zakelijke applicaties? Loggen ze met hun laptops weleens in via openbare WiFi-netwerken? Ai, als IT-er in de accountancy voel je de security-risico’s die met mobiel werken gepaard gaan. Wij helpen je die risico’s in te dammen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bij AFAS ben je welkom voor fiscaal

Jelmer Schepers, Salesmanager bij AFAS, vertelt: ‘Op het moment dat jouw vertrouwde softwareleverancier stopt met de fiscale dienstverlening komt er veel op je af. Gaan we door met het aangedragen alternatief? Of kiezen we als organisatie ervoor om juist nu over te stappen’’. De fiscale software van AFAS is ontwikkeld door en voor administratie- en […]

Lees verder »
Jumbo-topman langer vast in onderzoek naar witwassen en BTW-fraude
Eén verdachte in het onderzoek naar witwassen en BTW-fraude, waarin ook Jumbo-topman Frits van Eerd werd aangehouden, is vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in een korte update laten weten. Van Eerd en 7 andere verdachten blijven voorlopig in de cel.
Lees verder »
Personalia | Angelique Hendriks directeur vestiging IJsselstein van Alfa
Alfa Accountants en Adviseurs heeft Angelique Hendriks benoemd tot nieuwe directeur van het kantoor in IJsselstein. De 48-jarige inwoonster van Hedel neemt veel ervaring in het bedrijfsleven mee, met name als manager zakelijke relaties en grootzakelijk.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Belastingdienst breidt afspraken maken uit met online mogelijkheid
Tweede Kamer bezorgd over uitvoering nieuwe pensioenwet
Werkgevers willen arbeidsduurverlenging terug op cao-tafels
UWV doet onderzoek naar fraude met ziektewetuitkeringen
OPLEIDINGEN
Aangifte erfbelasting: een invuloefening?
NBA Opleidingen
3 oktober 2022
Online cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 oktober 2022
Masterclass Juridisch kader van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen – 10 november 2022
The Legal Company
10 november 2022
VACATURES
Intern Controller/ Auditor – Heerde
Gemeente Heerde
Heerde
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Manger Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN