Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 2 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Personalia | Deloitte benoemt liefst 28 nieuwe partners
Deloitte Nederland heeft per 1 juni 28 nieuwe partners benoemd, waarvan 8 vrouwen. Het totaal aantal vrouwelijke partners komt hiermee op 84. Inmiddels is 22% van de partners binnen Deloitte Nederland vrouw (vijf jaar geleden nog slechts 9%), 11% van de partners heeft een andere etnische achtergrond.
Lees verder »
Automobilist ramt gevel Gelders accountantskantoor, pand ontruimd vanwege instabiliteit
Ze zijn met de schrik vrijgekomen bij accountskantoor Peelen & Mulder in het Gelderse Heelsum. Een automobilist is dinsdagochtend in volle vaart tegen de gevel van het accountantskantoor aangereden. De ravage is fors en het pand is tijdelijk ontruimd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
E-book: Méér rendement met accountancy nieuwe stijl

Aantrekkelijk zijn als werkgever? Tijdwinst? Een hoge klanttevredenheid? Dit zijn kenmerken van een modern accountantskantoor. Zeker de millennials verwachten een innovatieve en ambitieuze werkomgeving. Heb jij de juiste basis in huis om deze verwachtingen waar te maken? Ontdek in ons e-book wat je op orde moet hebben om meer rendement te behalen.

Naar het e-book »
Fiscus mag klantgegevens fiscaal adviseur uit strafrechtelijk FIOD-onderzoek gebruiken voor belastingheffing
De Belastingdienst mag naheffingsaanslagen opleggen aan een klant op basis van persoonsgegevens die de FIOD in een strafrechtelijk onderzoek naar diens fiscaal adviseur in bezit kreeg, heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld. De gegevens vallen weliswaar onder de reikwijdte van de AVG, zoals de klant had aangevoerd, maar het heffen en innen van belastingen moet worden aangemerkt […]
Lees verder »
Personalia | De mei-transfers in de accountancy
Welke personele nieuwtjes waren er in mei te melden binnen de accountancy? Accountancy Vanmorgen zette de personaliaberichten van de afgelopen maand op een rij:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar | Belangrijkste wijzigingen nieuwe arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is continue in beweging en ook dit jaar zijn er wijzigingen op komst. Na deze Lunch & Learn sessie weet je welke wijzigingen dit zijn en heb je een antwoord op de belangrijkste vragen gekregen. Deze kun je direct in je advisering meenemen richting jouw klant.
23 juni 2022 |12.00 – 13.00 uur | gratis | online | 1 bestedingsuur

AANMELDEN »
Hoofddorps Koning Belasting- en Administratiekantoor fuseert met Kop of Munt
Met ingang van 1 juni 2022 is Koning Belasting- en Administratiekantoor onderdeel geworden van Kop of Munt, dat vestigingen heeft in Amsterdam, Purmerend, Laren en Hoofddorp. Rob Koning en zijn drie medewerkers zullen vanaf 1 juni 2022 werkzaam zijn op de vestiging van Kop of Munt in Hoofddorp.
Lees verder »
Bedrijfsoverdracht | Overnames in het MKB: meer van hetzelfde?
Een van de doelen van een geslaagde bedrijfsovername is het waarborgen van groei. Vooral voor grote ondernemingen gaat dat op. Voor dat soort ondernemingen zijn alle business- en verdienmodellen aan het eind van hun levensduur, zijn alle kostenbesparingen allang gerealiseerd en dan blijven alleen overnames over. Zeker als private-equitypartijen zich in de sector roeren, of […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Veilig werken? Neem afscheid van je server

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke begrippen in de accountancy. Zeker nu thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor, is betrouwbare hardware en software van groot belang. De uitkomsten van het Verizon Data Breach Investigations Report 2021 bevestigen dit. Volgens het telecombedrijf deed cybercriminaliteit het goed tijdens de coronapandemie. Phishing- en ransomware-aanvallen zijn toegenomen met 11 […]

Lees verder »
Van Rij: mediation ingezet bij arbeidsconflict ‘afluisterteam’ FIOD
Er vinden momenteel mediationgesprekken plaats tussen betrokkenen van de FIOD en medewerkers van een specialistisch ‘afluisterteam’, met als doel te onderzoeken of het vertrouwen zodanig kan worden hersteld dat de medewerkers weer in hun eigen functie aan de slag kunnen gaan. Dat antwoordt staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) op Kamervragen van VVD’ers Michon-Derkzen en […]
Lees verder »
Personalia | Francesca Lagerberg neemt stokje over van Ted Verkade als ceo van Baker Tilly
Francesca Lagerberg is de nieuwe ceo van Baker Tilly International, laat het accountantskantoor weten. Ze neemt per 1 juni het stokje over van Ted Verkade, die 19 jaar lang een rol in het bestuur van Baker Tilly vervulde.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Huidig businessmodel vs nieuw businessmodel in de accountancybranche 

De automatisering van de huidige business verandert de wereld van boekhouding. Het doen van aangiftes is tegenwoordig minuten werk en geen dagen meer. De wens van de cliënt richting accountants is het proactief signaleren van bepaalde situaties en handelingen die genomen moeten worden. De oorzaak hiervan: veranderingen in de markt!

Lees verder »
Noord-Hollandse deal: Gewoon Accountants neemt De Man Accountants over
De Man Accountants uit Alkmaar is overgenomen door Gewoon Accountants uit IJmuiden en Purmerend. De overname valt samen met de lancering van een volledig nieuwe website en huisstijl van Gewoon.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Omzet accountancy en administratie eerste kwartaal ruim vijf procent in de plus
Ook grotere subsidiepot elektrische auto’s al snel leeg
Unit4 neemt Scanmarket over
Personalia | Marleen van Herpt verruilt PwC voor rol als directievoorzitter Alfa Registeraccountants 
OPLEIDINGEN
Online cursus Inbreng van de IB-onderneming in een besloten vennootschap
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
15 juni 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
Cursus Estate planning
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
27 juni 2022
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk) 
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
(Junior) Assistent Accountant Controlepraktijk (Audit)
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN