Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 19 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deloitte beste reputatie, wel gezakt
In de MT500 van bedrijven met de beste reputatie staan ook dit jaar tien accountantskantoren. Deloitte heeft net als vorig jaar de beste reputatie maar raakt zijn plek in de top-15 kwijt. Van de grote kantoren ontbreekt alleen Accon avm.
Lees verder »
Belastingadviseur mag niet smurfen van rechter
Een zelfstandig belastingadviseur nam zonnepanelen. Hij vond dat de exploitatie daarvan een aparte economische activiteit was, die niet mocht worden samengevoegd met zijn adviespraktijk. Hij wilde namelijk gebruik maken van de KOR en de zonnepanelen dreigden roet in het eten te gooien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 1 december bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Kwartiermakers starten proef met intermediairmodel
De twee kwartiermakers toekomst accountancysector, Marlies de Vries en Chris Fonteijn, zijn gestart met de opzet van een real-life experiment met het zogenoemde ‘intermediairmodel’.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Geruisloze inbreng in BV en toetreding derden – gaat dat zomaar?

Ondanks (of misschien wel dankzij) de coronacrisis zijn er IB-ondernemingen die gewoon goed draaien. Er zitten zelfs veelbelovende ondernemingen tussen met enorme groeipotentie. Maar om te groeien is er vaak kapitaal nodig, dat de IB-ondernemers niet hebben. Het lukt hen ook niet om een klassieke lening bij de bank aan te trekken. Er zijn echter […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Tijd dringt voor TVL-aanvraag eerste periode
De TVL-regeling is onlangs met negen maanden verlengd. Maar wil je voor je klant nog voor de eerste periode (juni tot en met september 2020)…
Lees verder »
Mag werkgever een werknemer verplichten een mondkapje te dragen?
Het kabinet werkt aan een wettelijke plicht om in binnenruimtes een mondjekapje te dragen. Tot dit door de Kamer geregeld is geldt een ‘dringend advies’. Wat doe je met een medewerker die geen boodschap heeft aan dit advies? Kun je die verplichten een mondkapje te dragen?
Lees verder »
PwC aangeklaagd in Botswana
Choppies, een grote supermarktketen in Botswana, daagt PwC voor de rechter. De CEO van het bedrijf willen € 33,6 mln van de accountant omdat het de boekhouding over 2018 niet goed zou hebben verwerkt. Daarop kelderde de beurskoers van Choppies.
Lees verder »
CFO neemt eigen miljoenenclaim tegen baas op in boeken en krijgt ontslag
Financieel directeur Ben Brouwer van Brokking Beheer meent dat hij recht heeft op 4,7 miljoen euro aan achterstallig loon. Die claim nam hij als voorziening op in de boeken. In plaats van geld krijgt hij nu ontslag.
Lees verder »
Keijzer twijfelt niet over afwijzing leningen voor starters
De meerderheid van de aanvragen voor een CoronaOverbruggingslening (COL) van start-ups is geweigerd. Staatssecretaris Keijzer blijft erbij dat dit terecht is.
Lees verder »
Slotaflevering Spyker-soap wederom uitgesteld
Op 5 oktober kondigde curator Willem Jan van Andel aan dat hij Spyker-topman Victor Muller nog een week gaf om 52.000 euro over te maken. Zo niet, dan zou hij het faillissement aanvragen. Elf dagen later is er nog steeds geen nieuws.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een wirwar aan systemen: welke ICT-straat maakt jouw accountantskantoor succesvol?

Welke software heb ik nodig om een succesvol accountantskantoor te zijn? Die keuze wordt bemoeilijkt door een wirwar aan systemen. Moderne accountantskantoren, zoals UWBS Financial Services, vertellen je graag welke ICT-straat hun kantoor succesvol maakt. Laat je inspireren.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Oers Marathon Brabant is event van 15 dagen
Nederland ook met autoverkopen onderaan Europa
Deloitte UK neemt afscheid van klant van 20 mrd
Terugblik 2. Accountant moet meer adviseren
OPLEIDINGEN
Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
28 oktober 2020
Master of Science in Controlling
HAN
29 oktober 2020
Webinar: UBO-register
Fiscount
5 november 2020
VACATURES
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Supervisor compilation
CROP
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN