Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 9 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Deloitte en PwC brachten onterechte bevoordeling en fraude aan het licht bij Limburgse woningcorporatie
De kantonrechter heeft op verzoek van Wonen Limburg de arbeidsovereenkomst ontbonden van een verkoopadviseur die tegen de interne regels in regelmatig twee bedrijven inschakelde voor werkzaamheden. Ook vervalste hij salarisspecificaties en zijn schriftelijke arbeidsovereenkomst om zo in aanmerking te komen voor een huurwoning.
Lees verder »
Reparatie lucratief belangregeling naar aanleiding van arrest Hoge Raad
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft reparatiewetgeving aangekondigd voor de lucratiefbelangregeling naar aanleiding van een eerder arrest van de Hoge Raad. De reparatie regelt dat een lening die niet kwalificeert als informeel kapitaal ook meetelt voor de beoordeling of er sprake is van een lucratief belang, in tegenstelling tot de nuancering die de Hoge Raad […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veel belastingtarieven wijzigen de komende jaren, wat is er nog mogelijk met box 2 en 3?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Er komt een nieuw stelsel op basis van werkelijk rendement. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Kun jij als adviseur voldoende inspelen op de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan? Jeroen Knol bespreekt op 28 september de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (9): Weeffout
Gijs heeft met Jan afgesproken bij Meet and Greet. Jan had geen specifieke voorkeur en de vorige keer was deze locatie Gijs goed bevallen.
Lees verder »
ICT en Kengetallen 2023 | Private Equity
Private equity is in opkomst als financieringsmodel voor accountantskantoren in Nederland. Dat bracht de afgelopen tijd discussie op gang over de voors en tegens van die ontwikkeling. Drie hoofdrolspelers aan het woord over de keuzes die zij maakten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leer nieuwe (en oude!) geheimen van Excel

Klik je meestal snel op “Begrepen” als je een pop-up krijgt over nieuwe functionaliteiten in Excel? Heel begrijpelijk natuurlijk maar wel zonde. Wie weet mis je daardoor nieuwe opties die je toch graag had geweten. Tijdens deze online cursus op 3 oktober bespreekt Saskia Jacobsen verschillende nieuwe (én oude) onderwerpen die veel mensen niet kennen.

Lees verder »
Steeds meer cao’s bevatten afspraken over zzp’ers, maar verdeelde reacties
Een opvallende trend heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in Nederland, waarbij steeds meer collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) ook afspraken bevatten voor zzp’ers. Hoewel cao’s traditioneel tussen werkgevers en werknemers worden gesloten, zijn er nu negen cao’s die specifieke bepalingen voor zzp’ers omvatten.
Lees verder »
Geen arbeidsovereenkomst maar overeenkomst van opdracht met bedrijf
Een verzoek van een cameravrouw om vernietiging van de opzegging van de arbeidsovereenkomst met een omroep wordt door de kantonrechter afgewezen. Er was geen sprake van een arbeidsovereenkomst maar van een overeenkomst van opdracht.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf tips om handmatige administratie te beperken

Als accountant heb je het drukker dan ooit. Iedere minuut die je minder hoeft te besteden aan administratief werk, is dan ook welkom. Door handmatige taken te automatiseren, houd je tijd over voor interessanter werk. Bovendien zorg je voor een vlotte en foutloze administratie voor je klanten.

Lees verder »
Naheffingsaanslag van 17 miljoen euro na btw-fraude blijft in stand bij Hoge Raad
Een uitspraak van de belastingkamer van het gerechtshof Amsterdam is onlangs door de Hoge Raad bevestigd. De zaak gaat over de exploitant van een groothandel in computers en consumentenelektronica. De door de ondernemer aangegeven omzet bedroeg in het jaar 2007 tot en met 2010 € 551.000.000.
Lees verder »
Geen IMSV door spanning en frustratie rondom uitgaven specifieke zorgkosten
Van een recht op een immateriële schadevergoeding (IMSV) kan volgens hof Amsterdam geen sprake zijn wanneer iemand tegen beter weten in wist dat de door hem opgevoerde uitgaven voor specifieke zorgkosten geen kans van slagen zouden hebben. Voor een vergoeding van schade door spanning en frustratie hierover bestaat dan geen grond.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zaak vol, kassa leeg: steeds meer restaurants staan te koop
Bij failliet Donar zat wél een (assistent-)accountant, maar die werkt nu voor een andere club
Onwillige accountant geen reden om terugvordering NOW-voorschot te herbeoordelen
Accountant krijgt factuur niet betaald: klant had al meer overgemaakt dan was geoffreerd
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Financial Sustainability Officer
Markus Verbeek Praehep
6 september 2023
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
13 september 2023
Online cursus Impact nieuwe Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023
Accountancy Vanmorgen
4 oktober 2023
VACATURES
Accountant bij van der Lely
Jobs in Finance
Maasluis
Gevorderd assistent accountant
Flynth
Apeldoorn
Relatiebeheerder- Goes, Gouda, Rotterdam
Visser & Visser
Goes, Gouda en Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN