Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 27 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA in de fout als bestuurder van VvE: waarschuwing
Een AA die bestuurder was van een Vereniging van Eigenaren (VvE) realiseerde zich niet dat het financieel beheer dat hij in die hoedanigheid uitoefende onder zijn verantwoordelijkheid als accountant valt. Tuchtrechtelijk valt hem op nogal wat punten iets te verwijten, oordeelt de Accountantskamer.
Lees verder »
Box 3-heffing voor het eerst verlaagd vanwege buitensporige last bij alleen banktegoeden
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft als eerste een belastingaanslag in box 3 voor uitsluitend banktegoeden verlaagd omdat er sprake is van een individuele en buitensporige last.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Levenstestament en executele

In het erfrechtelijke denken kun je niet meer om de (macht van de) executeur heen. Wat moet je beslist weten van deze functionaris en zijn rol bij erfeniskwesties? Het levenstestament en de levensexecuteur zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij, ken jij de do’s en don’ts? Bernard Schols en Chanien Engelbertink praten je op 1 november bij.

Lees verder »
Deloitte heeft meer tijd nodig voor onderzoek naar mondkapjesdeal Sywert van Lienden
Staatssecretaris Blokhuis heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot twee (forensische) onderzoeken door Grant Thornton en Deloitte, onder meer naar de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden en zijn zakenpartners. Deloitte Forensic & Dispute Services kan nog niet zeggen hoeveel tijd er nodig is voor het onderzoek dat […]
Lees verder »
Geen overeenstemming werkgevers en werknemers over minuren en NOW
De sociale partners verenigd in de Stichting van de Arbeid zijn het niet eens geworden over een gezamenlijk moreel appel dat er geen minuren worden ingehaald als een bedrijf NOW-steun heeft ontvangen. Dat schrijft staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de voordelen en valkuilen van familiebankieren?

Beter (eerst) lenen dan ‘kopen en schenken’. De familielening kan gebruikt worden om als ouder een kind te helpen die top woning te kopen of als estate planning tool. Na deze cursus op 8 november kun je een juist advies uitbrengen en de voor- en nadelen van de verschillende keuzes met je klant afstemmen en het geheel goed vastleggen.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Einde aanvraagtermijn TVL Q3 nadert
Klanten die nog TVL voor de periode juli tot en met september 2021 (Q3) willen aanvragen, moeten voort maken. Het aanvraagloket is namelijk nog tot…
Lees verder »
Nieuwe lijn Accountantskamer: doorhaling AA om niet voldoen aan PE-verplichting
De Accountantskamer heeft een AA een doorhaling van de inschrijving in het register van een half jaar opgelegd omdat hij niet aan zijn PE-verplichtingen voor de driejaarscyclus 2016-2018 heeft voldaan. De tuchtrechter koos in eerdere, vergelijkbare zaken (onder meer) voor het opleggen van geldboetes, maar kondigt aan voortaan af te wijken van deze lijn.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Elektrisch rijden: wel of geen bijtelling in 2022?

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de bijtelling voor de elektrische auto in 2022 omhoog gaat van 12% naar 16%. Voor diesel-, benzine- en hybride auto’s blijft de bijtelling gelijk, namelijk 22%. Wanneer is het bij een nieuwe auto van de zaak in 2022 aantrekkelijk te gaan bijtellen en wanneer juist niet?

Lees verder »
Werkgever zegt slapend dienstverband op – volledige transitievergoeding
Een werkgever zegde een slapend dienstverband van een werknemer na vijf jaar op. De transitievergoeding die de werknemer meekrijgt is bijna 75.000 euro bruto. Het hof bevestigt de uitspraak van de kantonrechter.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rotterdamse ondernemer verzon vermoedelijk omzetgegevens voor TVL-aanvraag
Zorgbonus wordt meer dan een miljoen keer uitgekeerd
‘Kans op herhaling toeslagenaffaire door algoritmes Belastingdienst’
OPLEIDINGEN
Algemene voorwaarden en online verkoop
Extendum
1 november 2021
Correct omgaan met waardering van deelnemingen
Fiscount
11 november 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
13 december 2021
VACATURES
Jaarrekening Specialist, Dordrecht
Visser &Visser
Dordrecht
Controleleider Noord en Midden NL
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN