Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 18 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
PERSONALIA: Deloitte-kopstuk Roger Dassen naar ASML
Voormalig bestuurder van Deloitte Nederland Roger Dassen wordt de nieuwe CFO van chipmachinemaker ASML. Hij volgt de Duitser Wolfgang Nickl op.Chipmachinemaker ASML wordt binnenkort geleid door twee Deloitte-accountants en een technisch genie. Dat nieuws heeft het het concern woensdag verspreid via een persbericht. 
Lees meer
 
 
Rolbeschrijving Privacy Officer bij SRA
Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kunnen organisaties verplicht zijn om een Privacy Officer aan te stellen die toezicht houdt op de toepassing en naleving van de regels (Data Protection Officer). Over het algemeen geldt deze verplichting voor accountantskantoren niet, maar volgens SRA is het belangrijk om iemand verantwoordelijk te maken voor alle werkzaamheden die […]
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen.
Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video. =>

 
Aantal fintechs groeit onstuimig
Nederland telt steeds meer zogeheten fintechs, op technologie gebaseerde nieuwkomers in de financiële sector. Belangenorganisatie Holland FinTech meldt dat er momenteel 430 partijen actief zijn, ongeveer een kwart meer dan een jaar eerder. Afgelopen jaar kwamen er vooral partijen bij die bezig zijn met diensten als online betalen, identificatie en beveiligingsoplossingen.
Lees meer
 
 
Meer fusiemeldingen bij SER
Het aantal fusies en overnames dat in 2017 bij de SER is gemeld is het hoogste sinds tien jaar. In 2017 zijn 588 fusies gemeld, een stijging van 12,5 procent ten opzichte van 2016.
Lees meer
 
Wilt u uw cliënten snel, eenvoudig en goedkoop laten starten met de slimste boekhoudsoftware? Advertorial

Dan is nu het moment om uw cliënten te laten overstappen en het nieuwe boekjaar te starten in Visma eAccounting! Tot 1 februari 2018 is Visma eAccounting helemaal GRATIS voor uw cliënten. Daarna kost deze slimme online boekhoudsoftware maar € 15,- per maand. Naast boekhouden kan uw cliënt ook onbeperkt facturen maken en versturen. Ook beschikt hij over apps, onder meer voor het scannen van bonnen, directe bankkoppelingen en natuurlijk gratis support!

Wilt u uw cliënten niet langer laten wachten? Lees hier dan meer…..

 
Handelsvorderingen eerst aan de beurt bij digitaal procederen
De Rechtspraak geeft de komende tijd de hoogste prioriteit aan digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging. Dit zal naar verwachting eind 2018 landelijk worden ingevoerd.
Lees meer
 
 
Ook Hof Amsterdam komt niet aan spaartaks
Ook het gerechtshof in Amsterdam komt niet aan de zogeheten spaartaks. Dat meldt het ANP. Dinsdag werd in een beroepszaak een eerdere uitspraak van de rechter bevestigd. Volgens het hof is het aan de overheid en niet aan de rechter om te morrelen aan de hoogte van de belasting op vermogen.
Lees meer
 
SRA organiseert op 17 locaties Fiscale kringen Advertorial

Verrijk uw kennis in 2,5 uur en verdien 21 PE-punten bij deelname aan het Fiscale jaarprogramma. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over btw, vennootschapsbelasting, DGA, bedrijfsopvolging, loonactualiteiten, formeelbelastingrecht en de auto. Het programma start in januari op 17 locaties.
Meer informatie, sprekers & inschrijven

 
Carillion-debâcle: rol betrokken B4-accountants onder vergrootglas
The Financial Reporting Council (FRC) heeft laten weten dat het de ontwikkelingen rond de ingestorte Britse bouwgigant Carillion scherp in de gaten houdt, waarbij ook de rol van verschillende Big Four-accountants onder het vergrootglas komt te liggen, vooral die van PwC.  Dat heeft de toezichthouder in een korte verklaring laten weten. 
Lees meer
 
 
ZZP’ers profiteren minst van economisch herstel
Van alle werkenden in de leeftijd van 15 tot 75 jaar lopen ZZP’ers het grootste risico op armoede. Van hen maakten 9,4 procent in 2016 deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage inkomensgrens. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018. 
Lees meer
 
 
Begrijpend lezen: machine verslaat mens
Het Chinese techbedrijf Alibaba en software-ontwikkelaar Microsoft hebben systemen voor kunstmatige intelligentie ontwikkeld die hoger scoren op een bekende test voor begrijpend lezen dan mensen.
Lees meer
 
 
‘Nooit te klein voor een interne auditor’
Een toenemend aantal beursgenoteerde bedrijven haalt een interne auditor in huis, om erop toe te zien of het bestuur voldoende greep op de onderneming heeft. Maar nog bijna de helft van de 94 bedrijven met een notering op de beurs van Amsterdam doet het nog steeds zonder zo’n interne waakhond. Veel kleinere beursfondsen vinden zichzelf […]
Lees meer
 
 
Omarm de machine, en veel deuren zullen zich openen
Machines vervangen mensen, dat is de algemene gedachte ten aanzien van artificial intelligence (AI). Maar we moeten niet vergeten dat het bij fiscale en bedrijfseconomische vraagstukken voornamelijk draait om de relaties en interacties tussen mensen. Het gaat dus om veel meer dan de cijfers op de jaarrekening.
Lees meer
 
 
Europese rekenkamer: bankentoezicht kan nog beter
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft weliswaar nieuwe richtlijnen ingevoerd om een nieuwe bankencrisis te voorkomen, maar er zijn nog wel tekortkomingen. Dat constateert de Europese Rekenkamer in een rapport.
Lees meer
 
Nee. Contentpartner
‘Nee?’ ‘Nee.’ ‘Dat snap ik niet. Dit heeft iedereen toch nodig?’ ‘Tja.’ ‘En wanneer komt het er dan in?’ ‘Dat weet ik niet.’ ‘Maar… jullie hebben toch een planning?’ ‘Tuurlijk.’ ‘Dan kun je toch zo zeggen wanneer het beschikbaar is?’ ‘Nee, dat niet.’
 
Van waarheidsvinding naar bestendig beïnvloeden Opleiding
Sluit aan op Internal audit met relevantie Als (internal) auditor of controller wordt u geprezen voor uw scherpe analyses. U legt regelmatig de vinger op de zere plek en ook uw aanbevelingen snijden hout. Toch merkt u dat uw organisatie nog meer kan profiteren van uw kennis en inzet. Hoe bereikt u dat ook managers […]
 
Open huis 19 januari 2018 Opleiding
Op vrijdag 19 januari 2018 houden wij van 16.00-19.00 uur een open huis met informatie over de opleidingen van hbo A&A. Je kun vragen stellen over alle theoretische opleidingen en over de praktijkopleiding AA. Wij zorgen ervoor dat vanaf 16.00 uur de koffie klaar staat.
 
(Junior) Manager RA – Haarlem Vacature
RSM is een gerenommeerde accountants- en belastingadviesorganisatie in Nederland. Samen met meer dan 800 andere RSM-kantoren vormen wij het 6e netwerk van wereldwijd opererende accountants- en adviesorganisaties. Persoonlijk en professioneel zijn kernwaarden die bij ons centraal staan. Kwaliteit is een principe dat in ieder aspect van ons werk te vinden is. Onze medewerkers zijn een belangrijk onderdeel […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn