Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 21 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Rekenkamers willen af van toezicht op gemeentelijke accountantsdienst
Als het aan de gemeentelijke rekenkamers ligt, wordt het toezicht op gemeentelijke accountantsdiensten voortaan uitgevoerd door een centrale toezichthouder zoals de AFM. Ze pleiten daarvoor in een brief aan de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën.
Lees verder »
NBA bevestigt oproep tot verhogen controlegrenzen
De NBA vindt dat de maximale grensbedragen voor verplichte wettelijke jaarrekeningcontrole moeten meegroeien met de inflatie. De beroepsorganisatie heeft dat standpunt ingenomen nadat in de branche al diverse oproepen tot het aanpassen van de controlegrenzen waren gedaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Professioneel Waarderingsrapport nodig?

Uw klant wil een waardering van zijn bedrijf. Maar zo’n waardering in Excel, inclusief rapport, kost u veel tijd. Met ValuePartner maakt u snel en efficiënt een professionele bedrijfswaardering op basis van DCF en relevante waardedrijvers. Overzichtelijk weergegeven in een strak vormgegeven PDF rapport. Kan zo aan de klant worden gepresenteerd!

Meer informatie »
Raad van State: wetsvoorstel progressieve box 3-belasting speelt rijksten in de kaart
De Raad van State ziet weinig in het initiatiefwetsvoorstel van linkse partijen om vermogens in box 3 progressief te gaan belasten. Sterker nog: het plan heeft een averechts effect doordat juist de allerrijksten de heffing makkelijk zouden kunnen omzeilen.
Lees verder »
Deloitte-topman over splitsing advies en audit: ‘Alleen als we gedwongen worden’
De eventuele splitsing van EY houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Deloitte-CEO Joe Ucuzoglu vindt zo’n operatie zinloos en liet dat onlangs in een videoboodschap aan de organisatie ondubbelzinnig weten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hyarchis Comply publiceert magazine over trends accountancybranche

Accountancy Magazine is de perfecte bron om op de hoogte te blijven van de laatste trends in accountancy. U leest onder andere voor welke uitdagingen accountantskantoren in 2023 staan, en hoe, volgens de NBA, de accountant van morgen eruit ziet. U leert daarnaast meer over complexe compliance-uitdagingen en hoe u die het hoofd kan bieden en meer onderwerpen.

Download nu uw exemplaar »
KENNISPARTNER
Werkgever moet fors betalen voor flagrante privacyschending werknemer

Flagrante privacyschending van een werknemer, zo typeerde het Gerechtshof Amsterdam onlangs het gedrag van een werkgever. De werknemer had de werkgever en de huwelijkspartner verzocht (en ook hun toezegging gekregen) om niet over zeer persoonlijke zaken met zijn ouders te spreken. Dat die partner de vader van de werknemer hierover tóch sprak en informeerde, rekent […]

Lees verder »
Voorschotpercentage TEK-vergoeding verlaagd
Met ingang van dinsdag kunnen bedrijven de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) aanvragen. Op de valreep is wel nog het voorschotpercentage in verband met de dalende energieprijzen aangepast: dat gaat van 50 naar 35 procent.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In vijf stappen een efficiëntere backoffice

Benieuwd hoe jij in vijf stappen een efficiëntere backoffice inricht? Een soepel draaiende backoffice creëert namelijk tijd en ruimte om de dienstverlening naar klanten te verbeteren én de focus te leggen op het werkgeluk van je medewerkers.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe bereid je je als accountant voor op een toezichthouder van de WWFT?

Als accountant ben je verplicht om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Dit betekent dat je maatregelen moet nemen om te voorkomen dat je betrokken raakt bij financiële misdrijven zoals witwassen en terrorismefinanciering. Als onderdeel van de WWFT is het mogelijk dat je wordt gecontroleerd door een […]

Lees verder »
Administratiekantoor niet duidelijk over vordering: hof geeft wanbetalende klant gelijk
Een maatschap die administratie- en fiscale adviesdiensten levert, kan fluiten naar de achterstallige 2.000 euro die een klant nog moet betalen. Het gerechtshof oordeelt dat het kantoor bij het afspreken van een betalingsregeling duidelijker had moeten stellen dat er nog werk gefactureerd moest worden dat buiten de afspraak viel.
Lees verder »
Fiscalist van de sterren aangehouden in Italië
Belastingadviseur Frank B., ook wel bekend als ‘fiscalist van de sterren’, is in Italië aangehouden op verdenking van belastingfraude. De arrestatie is gedaan op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. B. is in Nederland al een tijdje onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Graanreus Cargill blijft ondanks nieuwe wetten belasting ontwijken
DNB: Nederlandse banken hebben voldoende geld
Klimaatplannen banken en verzekeraars krijgen onvoldoende
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
27 maart 2023
Register Tax Accountant (RTA)
Markus Verbeek Praehep
28 maart 2023
Cursus Overzicht en actualiteiten BTW-compensatiefonds bij gemeenten
Accountancy Vanmorgen
10 mei 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant Gouda
Lansigt
Gouda
Beginnend assistent-accountant MKB
Moore MTH
Steenwijk of Meppel
Gevorderd assistent-accountant / beginnend controleleider
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN