Den nye pefc-skovstandard træder NU i kraft
pefc danmark | oktober 2022

PEFC Danmark er glade for at kunne præsentere den nye, danske PEFC-skovstandard. Den er udarbejdet i tæt dialog med skovens aktører, så de nye krav og retningslinjer bliver så relevante og virkelighedsnære som muligt, til gavn for både skov og samfund.  

Standarden trådte i kraft d. 1. oktober 2022 og implementeres over et år. 

Den nye PEFC-skovstandard er opdelt i fem hovedafsnit: Skovdyrkning, klima, miljø- og biodiversitet, sociale hensyn og planlægning. Hvert afsnit indeholder detaljerede krav, som skal efterleves i de PEFC-certificerede skove, og tilsammen udgør kravene fundamentet for en langsigtet bæredygtig drift af skovene. Der er desuden tilstræbt metodefrihed i skovdriften, så standarden kan fungere hensigtsmæssigt, med udgangspunkt i de lokale forudsætninger. 

De fem hovedafsnit 

  1. Skovdyrkning: Kriterier for bl.a. foryngelsesformer, træartsvalg og andre aspekter tæt knyttet til forvaltningen af skovens træproduktion 
  2. Klima: Kriterier for skovens modvirkning af og tilpasning til klimaforandringer, herunder at opretholde eller øge lageret af kulstof og levere klimavenlige træprodukter nu og i fremtiden 
  3. Miljø- og biodiversitet: Kriterier for bevarelse og udvikling af skovens biodiversitet, naturværdier, miljøbeskyttelse, vildtforvaltning samt landskabelige og kulturhistoriske værdier 
  4. Sociale hensyn: Kriterier vedrørende friluftsliv, dialog med lokalsamfundet samt ansattes rettigheder og uddannelse 
  5. Planlægning: krav til formulering af driftsmål samt registrering og dokumentation af driften 


I tæt dialog med skovens folk 

Revisionen af skovstandarden har taget udgangspunkt i den hidtil gældende standard og i de erfaringer, som er opnået ved at bruge standarden i praksis. PEFC Danmark har været i tæt dialog med en lang række af skovens aktører, og vi er taknemmelige for den store interesse og velvilje, som aktørerne har udvis, fortæller Peter Bæk, generalsekretær for PEFC Danmark: 

”Vi sætter stor pris på, at så mange forskellige organisationer har udvist interesse for den nye skovstandard. Ved at inddrage en bred vifte af skovens interessenter får vi nemlig glæde af alles viden og erfaring, så den nye skovstandard bliver så relevant og virkelighedsnær som muligt,” siger han. 

Rækken af deltagere tæller bl.a. skovejere, naturfredningsforeninger og friluftsforeninger. Tak for jeres indsats! Vi glæder os til at se skovene blomstre op med den nye PEFC-skovstandard. 

Facebook.png Linkedin.png Youtube.png Instagram.png
Vores e-mailadresse
PEFC Danmark
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C
(Vi har kontor i Rødding)






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PEFC Danmark · Amalievej 20 · Frederiksberg C 1875 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp