Bekijk online

5 september 2023
 banner banner

Zogeheten derdelanders uit Oekrane mogen in de opvang blijven tot de hoogste rechter heeft geoordeeld of het kabinet hun tijdelijke bescherming mag opheffen.

Derdelanders blijven beschermd
Lees meer
 

De jeugdcriminaliteit onder minderjarigen en jongvolwassenen is van 2015 tot 2021 afgenomen. Een aantal vormen nemen de laatste jaren juist toe, zoals ernstig geweld door minderjarigen.

Jeugdcriminaliteit daalt, maar ernstig geweld neemt toe
Lees meer
 
Advertorial
Vacature Voorzitter Rekenkamer Groningen
De gemeente Groningen is een ambitieuze en dynamische gemeente bestaande uit de provinciehoofdstad Groningen en een aantal omliggende dorpen. We zijn op zoek naar een enthousiaste en maatschappelijke betrokken kandidaat. Een belangrijke functie bij de 6e gemeente van Nederland. Onafhankelijkheid en gedrevenheid voor inwoners en maatschappelijke ontwikkelingen zijn een vereiste.
Meer informatie over het profiel vindt u hier
Gemeente_20230905_adv_Boer&Croon
 
Invasieve exoot rivierkreeft rukt op
Na de Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw en eikenprocessierups is ook de Amerikaanse rivierkreeft aan een ware opmars bezig. De stand van zaken.
Lees meer
 
Advertorial
Toezicht moet goede mix zijn tussen markt en overheid
De overheid heeft het toezicht op de veiligheid van onze omgeving uitbesteed aan de markt. De vraag is waarom? De overheid hoeft niet alles zelf te doen, maar toezicht is te belangrijk om aan de markt over te laten, stelt hoogleraar Bestuurskunde Heinrich Winter.
Klik hier voor meer info
Gemeente_20230905_AOG
 

Hiep, hiep, hoera: de gemeente viert een jubileum. Hoe wordt dat zoal gevierd? Vaak wordt het nuttige met het aangename verenigd. Ter inspiratie een aantal mooie voorbeelden.

Jubileum vieren: feestelijke praktijkvoorbeelden
Lees meer
 
Advertorial
Het AMS: Jouw RI&E geborgd, dynamisch en beheerd!
Je hebt de ambitie om de RI&Es binnen jouw organisatie goed te regelen en meer te laten zijn dan dat rapport in de onderste bureaula, of die eindeloze vragenlijsten waar jouw mensen zon moeite mee hebben en die je veel tijd, aandacht en kopzorgen kosten. Hoe digitaliseer je de RI&E en welke tool gebruik je?
Klik hier voor meer info
Gemeente_20230905_adv_Kader
 
Inleveren en recyclen: zo stimuleren gemeenten inwoners
Lees meer
 
Veel animo voor Startbouwimpuls: criteria aangescherpt
Lees meer
 
Gemeente_20230905_adv_NV

Uitschrijven