AEX: 546,51 - Dow Jones: 24.318 - EURUSD: 1,164 - Bitcoin: 5.700 - Goud: 1,240 Tuesday, 3 July 2018

   
Superieure Rendementen
Royalty aandelen bieden beleggers over een langere tijd bezien superieure rendementen. Coca Cola was één van de winstbrengers voor Warren Buffett. Uw winstbrengers vindt u in het Royalty rapport!

Marktbeeld (Tom Lassing)

3/7 07:00
  • Premier Lachebekje heeft zich niet compleet belachelijk gemaakt in de VS. Dat valt dan weer mee. Wat je denkt te bereiken met een gesprek met Trump is mij een raadsel. Een uur later is de man het gesprek toch weer vergeten en springt hij weer op zijn jaren tachtig standpunten. Voor Trump was het gesprek dat hij eerder met de nieuwe Mexicaanse president had veel belangrijker en dat werd akelig duidelijk.
  • In de nieuwe regeling rondom zonnepanelen gaat de draaischijfmeter 'verboden' worden. Deze ouderwetse meter is momenteel ideaal voor bezitters van zonnepanelen omdat de meter niet aangeeft wat zelf verbruikt wordt en wat wordt teruggeleverd. Iedereen met zonnepanelen MOET dus wat de minister betreft na 2020 aan de digitale meter.
  • Volgens de EU gaat de invoering van de invoerrechten de Amerikaanse economie zelf ook 13 miljard dollar kosten. Daar komen dan de kosten vanuit de tegenmaatregelen nog bij.
  • De Amerikaanse Kamer van Koophandel is ook niet te spreken over de importheffingen. Een totaal verkeerd middel om te onderhandelen over de economie. Ook deze Amerikaanse KvK is bang dat de economische groei tot stilstand komt door de hogere kosten vanwege de importheffingen.
  • De nieuwe president van Mexico heeft aangegeven een vriendschappelijke rleatie met de VS voor te staan. Wat kan hij anders zeggen? Het is het enige antwoord dat hij kan geven. Mexico gaat echter een hardere lijn lopen tegenover de VS en daar Trump nog wel achter. Politiek gezien is Obrador een heel ervaren politicus die precies weet hoe hij officieel naar buiten moet treden.
  • Commerzbank heeft haar handelsdivisie verkocht aan Societe Generale. Met de verkoop is Commerzbank een IT nachtmerrie armer.
  • China Mobile heeft het verbod gekregen om nog langer in de VS actief te zijn. Nationale veiligheid is volgens de VS de reden. De vraag is wat China nu gaat doen, want dit is duidelijk concurrentievervalsing. 
  • Ik heb vanwege de daling van de goudprijs net toch maar even weer een extra kooporder van 2800 dollar aan goud ingelegd. Weliswaar heb ik onderhand wel goud genoeg (als spaargeld) maar de huidige prijs is te interessant om te laten lopen.
 

 

Zonnepanelen industrie zorgen (Tom Lassing)

3/7 07:17
Je zou denken, de zonnepanelen industrie, dat moet een hosanna markt zijn.
Helaas is dat niet waar. Het is een enorme vechtmarkt waarbij zelfs de beste bedrijven met enorm magere marges genoegen moeten nemen. Reguliere panelen zijn namelijk niet uniek, niet sexy en de concurrentie is puur op prijs.
Daarbij is er wereldwijd wel een enorme vraag, maar ook een forse capaciteit.
China is de grootste producent, maar heeft te maken met importheffingen omdat veel producenten in China de markt probeerden te domineren door dumpingpraktijken.
In feite zoals Amazon ook... Lees verder
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.
Kijkt u hier voor meer informatie.

 
 
 

Slavernij verleden (Tom Lassing)

3/7 07:47

Er was afgelopen weekend weer veel om te doen. Nederland moet jaar in jaar uit excuses aanbieden voor het slavernij verleden. Is dat niet raar?
Het Nederland van toen is juridisch gezien niet eens hetzelfde Nederland. Het huidige Nederland is niet te vergelijken met het Nederland van voor de Tweede Wereldoorlog, laat staan met het Nederland van voor Napoleon en de daarop volgende machtsgreep door de Oranjes.
Het waren indertijd handelaren/kapiteins uit steden die nu in Nederland liggen die onder de toenmalige Nederlanden vlag de door anderen gevangen slaven vervoerden naar de markten die er om vroegen.
Slavenhandel was er in Afrika al. De toenmalige kapiteins/handelaren herkenden echter dat er een interessante markt in de Amerika's bij was gekomen en... Lees verder
 

Prachtige royale rendementen

Beleggen in Royalty aandelen is in meerdere opzichten 'anders'. Het is in ieder geval zeer lucratief gebleken, maar dat is mede door de unieke opzet van deze bedrijven. Ik heb er een prachtig rapport over geschreven. Lees hier verder
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

3/7 08:16

AEX Een flinke daling voor de EX gisteren, maar de technische staat veranderde niet. De AEX wist uiteindelijk op de MA100 lijn te sluiten.

DAX  Een kleine daling voor de DAX en ook hier geen verdere verslechtering van de technische staat. De trend op de korte termijn blijft negatief.

AholdDelhaize  De take profit stond op 19,39 en kan wat mij betref nu naar 20,09 euro per aandeel.

ArcelorMittal De steun lag tussen de 24 en 25. Daar is de koers gisteren ook aangekomen. Alles is zwaar negatief, maar de kans op een rebound is nu ook aanwezig. Voor wie kort op de bal kan spelen een aardige kans. Kunt u dat niet, laat dit dan even links liggen. Laat Arcelor dan eerst maar eens bewijzen dat het kan herstellen.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Mooie Beursdag

De tipservice geeft u drie tips per maand. We gaan voor posities die tussen de 15 en 35% stijgen en dat moeten ze binnen zes maanden kunnen doen. We hanteren ook strikte stop losses en take profits. Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Deutsche Bank blaast de eurozone op (Lodewijk Hof)

3/7 08:52

Deutsche Bank zit in zwaar weer. De bank is gefaald voor een stresstest in de Verenigde Staten. Dat betekend dat de bank in een bepaalde gevallen de deuren moet sluiten. Nou is het investeringsbank activiteiten spectrum iets waar Europese banken niet goed in zijn. Zeg maar gewoon zeer slecht. Het kost ze altijd geld.
Deutsche Bank hoort al meer dan 10 jaar failliet te zijn. Iets wat natuurlijk niet gebeurt. De grootste bank van een land laat je niet kapot gaan, tenminste niet als je politicus bent.  Dat is in Nederland en België ook niet gebeurt. Dus ik kan de Duitsers daarin geen ongelijk geven.
Het grote probleem is de omvang van Duitsland in Europa De Duitse overheid zal er alles aan doen om haar bank te redden. De befaamde Duits-Franse as betekend eigenlijk dat alle andere landen braaf mogen doen wat Berlijn en Parijs besluiten. Over democratie gesproken.
Hier komt de politieke crisis bij die nu in Duitsland gaande is. Nou is er een probleem met de huidige vluchtelingen situatie. Hier kunnen we natuurlijk ook een menswaardige oplossing voor zoeken.
Laten we er niet omheen draaien. Als Deutsche Bank failliet gaat zal de bank de Eurozone opblazen. Dit en hoe er geld aan te verdienen had ik besproken in mijn podcast. Neemt u meteen een gratis abonnement zodat u niets mist?
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport kan u heel wat dure fouten gaan schelen!
Vraag het hier op!
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach