5 tips waarmee je een realistische hoofdpersoon schrijft

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 14 maart 2024Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Deze 10 bestsellers werden eerst afgewezen

Het is de nachtmerrie van iedere beginnende schrijver: de afwijzingsbrief. Dat zo’n eerste afwijzing nog geen reden hoeft te zijn om op te geven, bewijzen deze tien auteurs. Hun boek werd keer op keer door uitgevers afgewezen… om uiteindelijk een bestseller te worden.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Namenspel voor personages. Doe mee!

Er is niets leukers dan samen personages bedenken. Maar welke naam past? Tijdens het namenspel dat we bij de Online Schrijfschool gaan spelen, helpen we iedere schrijver aan een passende naam voor een personage. Doe mee met de brainwave, laat je creativiteit lekker stromen en vind samen de naam die jij nodig hebt om je personage meteen voor je te zien. Het is gratis en altijd superleuk! Zie ik je daar?

Meer weten?


5 tips waarmee je een realistische hoofdpersoon schrijft

Je hoofdpersonage moet de held van het verhaal zijn. Daardoor is het onvermijdelijk dat hij sommige dingen net iets makkelijker kan dan andere personages. De valkuil is dat je daarin doorslaat en een held maakt die eerder irritant en arrogant dan heldhaftig is. Met deze vijf tips kan je dat voorkomen. 

Lees verder


Ingezonden mededeling

Stoomcursus poëzie: schrijven, herschrijven en voordragen

Elke dichter heeft precies hetzelfde probleem: hoe kom ik van een leeg vel papier (of een strak wit beeldscherm) tot een nieuw gedicht? Deze tweedaagse Stoomcursus Poëzie is een lifehack voor dichters en zij die dat willen worden. In twee zaterdagen leer je alles wat Ingmar Heytze weet over dichten, beginnen, vastlopen, weer op gang komen, redigeren en voordragen.

Meer weten?


Zo schrijf je het eerste hoofdstuk van je boek

Het eerste hoofdstuk is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je boek. Die pagina’s moeten namelijk interesse wekken bij een uitgever én jouw lezers, zodat zij gestimuleerd worden om verder te lezen.

Lees verder


5 schrijftechnieken waardoor The Da Vinci Code een bestseller werd

Voordat Dan Brown doorbrak met The Da Vinci Code, schreef hij vier andere boeken die allemaal weinig werden verkocht. Waardoor werd The Da Vinci Code wel een bestseller? Met deze 5 schrijftechnieken die ook jij kan toepassen!

Lees verder


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.