5 gouden schrijftips van Arthur Japin | Schrijven met een schrijfopdracht – waarom werkt dat zo goed?

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 2 augustus 2022Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Deze 10 schrijvers schrijven onder pseudoniem

Er kunnen allerlei redenen zijn om niet onder je eigen naam te publiceren: misschien wil je je schrijfcarrière gescheiden houden van je andere werk, of staat je naam simpelweg niet zo mooi op een kaft. We zetten tien bekende pseudoniemen van auteurs voor je op een rijtje.


Wil jij een boek schrijven? Schrijven Magazine helpt je op weg

✅ Hét tijdschrift voor mensen met passie voor schrijven.
✅ Schrijven Magazine helpt je bij elke stap op weg naar jouw eigen boek.
✅ Je krijgt heel veel tips & trucs van schrijvers en redacteuren. 
6x per jaar bij jou thuis in de brievenbus!
✅ We vertellen je alles wat je moet weten over uitgevers en literair agenten.
✅ Onze redactie bestaat uit ervaren schrijvers, schrijfdocenten en redacteuren die niets liever willen dan jou helpen een betere schrijver te worden!

"Schrijven Magazine is zo'n blad dat bij mij al vele jaren op de mat valt. Als schrijver heb ik er in het begin veel van opgestoken en als schrijfdocent blijf ik het lezen, omdat het zo waardevol is dat er een blad is dat de nieuwste ontwikkelingen laat zien." - Marelle Boersma (auteur en oprichter van de Online Schrijfschool)


5 gouden schrijftips van Arthur Japin

Vorige week was Arthur Japin jarig! Een auteur waar je veel van kan leren. Op de Schrijfdag van Schrijven Magazine in 2018 gaf hij een aantal waardevolle tips! 


Schrijven met een schrijfopdracht – waarom werkt dat zo goed?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom schrijfopdrachten werken? Waarom je met een schrijfopdracht wel kunt schrijven, terwijl je anders maar naar dat witte vel of dat zwarte scherm zit te staren? In dit artikel kijken we naar waarom schrijfopdrachten werken en vooral ook hoe je er zo veel mogelijk uit haalt.


Schrijven in een andere taal dan je moedertaal – 5 tips

Schrijf jij in een taal die niet jouw moedertaal is? Zo ja, dan ben je een exofonisch schrijver. Jhumpa Lahiri, winnares van de Pulitzer, schreef altijd in het Engels, maar week daar in 2018 vanaf met een roman in het Italiaans. Kader Abdolah schrijft in het Nederlands, terwijl hij die taal pas leerde toen hij al in de dertig was. Blogster Berendsje Westra spreekt Nederlands en Fries, maar schrijft voornamelijk in het Engels. Ze geeft tips voor het schrijven in een andere taal!


Pas op voor deze 7 veelvoorkomende contaminaties

Contaminaties zijn combinaties van twee woorden of uitdrukkingen die vermengd worden en samen een nieuwe, foute taaluiting vormen. Dit komt voornamelijk voor bij uitdrukkingen en woorden die veel overeenkomsten met elkaar hebben of synoniemen van elkaar zijn. Voor deze 7 veelgebruikte contaminaties moet je oppassen tijdens het schrijven.


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Tips Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2022. Alle rechten voorbehouden.