(Mini)panters in de polder | Het verhaal achter dé winnende foto | Doodshoofdvlinders: intrigerende weetjes
Roots recenseert

Roots recenseert

Flora Batava: botanisch monument dat 2.240 botanische kleurenprenten bundelt >
 
 
Roots
Mini-panters van de polder
Wezel, hermelijn en bunzing

Iedereen kent ze, maar bijna niemand ziet ze: kleine roofdieren als de wezel, hermelijn en bunzing. Bioloog, natuurfotograaf en schrijver Edo van Uchelen neemt ons mee in zijn prachtige boek over de wereld van deze fascinerende, felle jagers. 
Foto: Edo van Uchelen

Roots
Fascinerende nomade
Doodshoofdvlinders in de Lage Landen

Het is voor veel (nacht)vlinderliefhebbers de ultieme droom: het vinden van een rustende doodshoofdvlinder. Deze supersnelle trekvlinder uit het zuiden laat zich hier de laatste jaren geregeld zien - vooral in het najaar.
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
Kies je cadeau

Neem nu een abonnement en haal drie maanden lang de natuur in huis. Raak geïnspireerd door adembenemende natuurreportages, leer over de natuur, maak betere foto’s dankzij onze fotografietips en loop met onze unieke Roots-routes door de mooiste natuurgebieden. Én ontvang de Roots Natuuragenda óf Scheurkalender 2024 samen met 3x Roots voor slechts € 20.

Roots
Van inktviszwam tot aardappelbovist
Deze 7 paddenstoelen vergeet je nooit weer

“Hé, een paddenstoel”, zegt bijna iedereen die een paddenstoel ziet. Toch hebben de ruim 5.000 soorten paddenstoelen die Nederland telt, allemaal een eigen naam. Maar hoe onthoud je ze? Roots selecteert 7 paddenstoelen die hun naam eer aandoen.
Foto: David Brand

Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2023
De hoofdprijswinnaar over de winnende foto

“Ademloos keken we toe. De plek waar ze stond was rommelig, maar als ze toch eens om zou lopen tot het pad dat tussen de bloemen doorliep. Dat deed ze niet. Ze stapte het bloemenveldje in en verdween uit het zicht. We probeerden aan de hand van bewegende bloemtoppen in te schatten waar de ree was.”
Foto: Gonnie van de Schans

Roots
Zo doe je dat
Bokeh fotograferen

Fotograaf Bert Faber: “Je kent ze vast wel, die dromerige foto’s met van die fraaie lichtcirkels erin. Tenminste ik vind ze persoonlijk wel fraai, zolang ze niet te overheersend zijn. Deze lichtpuntjes of cirkels worden bokeh genoemd. Bokeh ontstaat door met weinig scherptediepte, meestal tegen het licht in, lichtpuntjes te fotograferen.”
Foto: Frank Bruynseraede

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden