Nieuwsbrief september 2018   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
september 2018
Morgen: Nacht van de Literatuur met Adriaan van Dis

De vierde editie van de Nacht van de Literatuur vindt plaats op zaterdag 22 september op en rond het Eemplein. In de Bibliotheek het Eemhuis komt Adriaan van Dis, die in 1983 debuteerde met Nathan Sid. Zijn meest recente boek 'In het buitengebied' kwam vorig jaar uit en dit jaar jubileert hij met 35 jaar schrijverschap.
 
Morgen feest in alle vestigingen:
Boekstart 10 jaar!
22 september vieren we dat BoekStart 10 jaar bestaat. Dit doen we op alle vestigingen tegelijk. Op dit feestje wordt een verhaal verteld, een liedje gezongen, een taartje gegeten en staat er een cadeautje klaar. Ouders krijgen tips over voorlezen aan baby’s en peuters. En natuurlijk kunnen alle kinderen gratis worden ingeschreven als bibliotheek lid en met een tas vol (baby)boekjes naar huis gaan! Alle jonge ouders met baby’s en dreumesen zijn welkom op het Boekstartfeestje in een van de vestigingen van de Bibliotheek Eemland. En natuurlijk ook ouders die binnenkort een kindje verwachten.
 
Het Eemhuis gaat op z'n kop voor een kosmisch theatercollege met Govert Schilling!
Wat weten we eigenlijk van het heelal? Kunnen wij op een dag bezoek van aliens verwachten? In dit unieke theatercollege op zaterdag 6 oktober neemt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling je mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven.

De bibliotheek pakt hierbij groots uit. Geïnspireerd door de populairwetenschappelijke theatercolleges van het tv-programma DWDD University, wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot een multimediaal planetarium. De bibliotheekterrassen veranderen in een tribune en in de hal verschijnen grote tv-schermen die bezoekers een inkijkje geven in het onmetelijke heelal. In een uur tijd neemt Govert Schilling je mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. Ufo’s, ruimtereizen, buitenaardse beschavingen – alles komt voorbij in dit kosmische spektakel over de vraag hoe uniek het leven op aarde is.

Er zijn 2 voorstellingen, om 19:00 en 21:00 uur. De voorstelling van 19:00 uur richt zich vooral op kinderen (ca. 8-12 jaar) en hun (groot)ouders. De voorstelling van 21:00 uur is geschikt voor alle leeftijden vanaf 12 jaar. Kaarten kosten €15 incl. een gratis drankje. Er zijn al veel kaarten verkocht, dus reserveer snel!
 
Lezing Hugo Borst: Een leven met Alzheimer

Met de verhalen over zijn moeder die aan dementie lijdt, heeft Hugo Borst heel Nederland beroerd. Hij schreef de persoonlijke en ontroerende boeken 'Ma' en 'Ach, moedertje'. Herkenbare boeken voor veel mantelzorgers. Op dinsdag 25 september is Borst op uitnodiging van Bibliotheek Eemland in Leusden om zijn verhaal te delen.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe