Met welke beestjes deel jij je matras?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

6 wetenschappelijke tips voor meer productiviteit

Ultravroeg opstaan, nooit iets uitstellen en tussendoor ook nog sporten. Productiviteitstips genoeg, maar ze zijn vaak onbewezen en doodvermoeiend. Kun jij wel wat meer productiviteit gebruiken tijdens je werkdag? Quest verzamelde 6 tips die écht werken.

Van middagdutjes tot tijd verspillen
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Waarom stinken pubers wel, maar baby's niet?

Als je op een middelbare school een klaslokaal of (nog erger) een gymzaal binnenloopt, ruikt het er niet naar bloemetjes. Wat zorgt ervoor dat pubers vaak zo’n penetrante lichaamsgeur verspreiden, terwijl baby’s heerlijk ruiken?

Dat heeft te maken met dit stofje
 
 
 
 
Afbeelding
 

Tijdschrift met een zomers tintje

Het nieuwste nummer van Quest ligt nu in de winkels! Lees alles over onze zon die zijn midlifecrisis nadert. Ontdek hoe mensen zonder oriëntatiegevoel toch de weg vinden en leer over de snelle ontwikkelingen in kernfusie, die zonnepanelen misschien wel overbodig maken. Twee taalexperts praten je in deze editie bij over de opmars van het Engels in onze taal. En met de vakantie in zicht, krijg je tot slot ook nog een paar tips om optimaal van je reis te genieten en dat vakantiegevoel wat langer vast te houden.

Bestel hem hier!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

‘Wandelen’ in de ruimte is angstaanjagend én geweldig

Later deze maand zullen twee astronauten een ruimtewandeling maken aan de buitenkant van ruimtestation ISS. Het wordt een risicovol uitstapje. Wat als je losraakt van het ruimtestation en de leegte in zweeft? Maar er zijn nog andere gevaren, schrijft André Kuipers deze week in zijn rubriek Kuipers & de kosmos. Hoe overleef je een ruimtewandeling?

Nou, zo!
 
 
 
Afbeelding
 

Beest in bed

Jij denkt dat je de enige bent die seks heeft in je bed? Terwijl je slaapt, planten zich in je matras miljoenen beestjes voort. Maar er wordt ook flink gegeten, gekakt en bevallen in jouw nest. Gelukkig merk je daar niks van. Of nou ja… bijna niks.

7 (smerige) dingen die je moet weten
 
 
 
Afbeelding
 

Was de T. rex echt zo’n tiran?

Geiten, mensen, velociraptors: geen prooi is te groot voor de T. rex in Jurassic Park. Het reusachtige beest verslindt zijn hapjes binnen enkele seconden. Was de tyrannosaurus in het echt ook zo’n allesverslindend monster?

Of viel dat wel mee?