ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-08-2022
Deze clubs gaven deze zomer al veel meer uit dan normaal

Voor sommige clubs is het wel een hele dure zomer. Zij verbreken hun transferrecord door tientallen miljoenen euro's over de toonbank te smijten. Dit zijn de zes clubs die tot dusver al beduiden meer uitgaven dan in de vorige zomers.


lees verder
Samenvatting PSV - AS Monaco

PSV werkte dinsdagavond een knotsgek en zinderend duel met AS Monaco af om een plek in de play-offs van de Champions League. De wedstrijd gemist of nog een keer terugkijken? Bekijk dan hieronder de samenvatting van PSV - AS Monaco in de voorronde van de Champions League 2022/23. 

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
Deze spelers uit Peru gingen Feyenoord-aanwinst Marcos López voor in de Eredivisie

Feyenoord zag al een aantal spelers vertrekken, maar is nu ook druk bezig met inkomende transfers. Maandag werd Peruviaans international Marcos López bij de Rotterdammers gepresenteerd. Hoe verging het zijn voorgangers uit Peru in de Eredivisie?

lees verder
Dit waren de meest opvallende momenten van het afgelopen voetbalweekend

Het weekend zit er weer op en daarom is het tijd om terug te blikken. Er vonden dit voetbalweekend flink wat opvallende dingen plaats tijdens de voetbalwedstrijden en dat kwam onder meer doordat het seizoen in veel competities eindelijk officieel begon en omdat Frenkie de Jong voor magie zorgde. Een overzicht een memorabel voetbalweekend.

lees verder
Waarom de contractverlenging van Ibrahim Sangaré zo belangrijk is voor PSV

Lang vreesden de PSV-supporters deze zomer voor een vertrek van middenvelder Ibrahim Sangaré. Zondagochtend maakte de Ivoriaan aan alle onzekerheid plots een einde. Met een contractverlenging tot aan 2027 geeft Sangaré een duidelijk signaal af. De middenvelder blijft bij PSV. Dat terwijl de interesse vanuit het buitenland groot was.

lees verder
Deze vier Eredivisiespelers richten hun pijlen dit seizoen op een aantal bijzondere mijlpalen

Sommige spelers kunnen geen genoeg van de Eredivisie krijgen. Een buitenlands avontuur laten zij links liggen en lopen zodoende al een decennia rond op de Nederlandse velden. Zo komen vanzelfsprekend mijlpalen in zicht. Deze vier Eredivisiespelers richten hun pijlen dit seizoen op een aantal bijzondere mijlpalen.

lees verder
Waarom Cesc Fàbregas voor Como 1907 uit de Serie B kiest

In de categorie 'opvallende transfers': Cesc Fàbregas tekent bij Serie B-club Como 1907. De Spanjaard komt de komende twee jaar uit voor de club aan het Comomeer. Een opvallende keuze van de middenvelder maestro, maar hij heeft zo zijn redenen. 

lees verder
Superelf Victor Sikora, vleugelflitser Down Under

Hij was rap, behendig en onvoorspelbaar. In het shirt van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda flitste Victor Sikora (43) voorbij menig back. De rechts- annex linksbuiten toonde zijn kwaliteiten ook in de Verenigde Staten en Australië en speelde zes interlands voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig woont de geboren Deventenaar in Australië en werkt hij als senior vastgoedmanager in Subiaco nabij Perth.

lees verder